Hava Durumu

Erdoğan'dan kongre mesajı: Kapımız açık, üyeyi artırın

Yazının Giriş Tarihi: 02.02.2021 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.02.2021 08:28

Koronavirüsün mutasyona uğrayarak bulaşıcılığını artırdığı bu günlerde, AK Parti Kongresi için Tofaş Spor Salonu önüne geldiğimde içeriye girip girmeme konusunda tereddüt ettim.

Ana kapı ile protokol ve delegeler için ayrılan kapıların önü tıklım tıklım doluydu. İçeride ise aynı manzara devam ediyordu. AK Parti İl teşkilatı, maske ve dezenfektan konusunda gerekli tedbirleri almıştı. Her bölümde kutu kutu maske ve dezenfektan olmasına rağmen 6 bin kişilik salondaki kalabalık iğne atsan yere düşmez türdendi. Sanki koronavirüs salgını bitmiş gibiydi.

Tam bir davul zurna eksik dediğim anda, gençlik kollarının bulunduğu tribünden davul sesleri de yükselince kompozisyon tamamlanmış oldu.

Umarım, kongreye gelenler arasında süper bulaştırıcı diye adlandırılan taşıyıcılar yoktur. Yoksa 4-5 gün sonra çok sayıda partilinin koronaya yakalandığı bilgileri gelmeye başlar.

Gelelim kongrenin ayrıntılarına...

İl Başkanlığını kongre ile tescilleyen Davut Gürkan'ın mesajı sanki biraz sonra canlı yayınla salona bağlanacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının içeriğini biliyormuş gibi aynı yöndeydi.

Gürkan, 'Azalmadan çoğalacağız. Bölünmeden bütünleşeceğiz. Yorulmadan koşacağız. Bütün kalbimle inanıyorum ki, eksik gördüğümüz ne varsa, hep birlikte, doğrudan ve güzelden yana değiştirmek için çalışacağız' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salondaki büyük ekranda göründüğünde salondaki coşku arttı.

Genel siyaset ve CHP ile ilgili mesajlarının ardından Erdoğan, partililere seslenerek, önemli mesajlar verdi.

Temel vurgusu ise geçmişten beri devam eden kaleyi içten fetheden kadınların siyasette yer almaları, ikincisi ise son yıllarda en çok tartışılan gençlerin partiye üye olmasıydı.

Kongrelerde kadroların yanı sıra kardeşliğin de tazelendiğine dikkat çeken Erdoğan, gençlerin heyecanı ve emektarların tecrübesini aynı potada eriterek, geçmişten aldıkları güç ve ilhamla hep birlikte istikbale yürüdüklerini söyledi. Gençlere seslenen Erdoğan, üye sayısı 11,5 milyona yaklaşan Türkiye'nin en büyük siyasi partisi olan AK Parti'de 'önce millet, önce memleket diyen herkese yer var. Kimseye husumet beslemiyoruz. Teröre, ahlaksızlığa, sapkınlığa ve şiddete bulaşmadığı sürece her görüşe, her fikre saygılıyız. Başkaları gibi 'küçük olsun benim olsun' zihniyetiyle değil 'büyük olsun hepimizin olsun' şiarıyla hareket ediyoruz.

Erdoğan, salgın şartlarına rağmen, son bir yılda partiye 1 milyon 300 bini aşkın yeni üye kazandırdıklarını da hatırlatarak, bunların yarından fazlasını 18-35 yaş grubu gençlerin oluşturduğuna dikkat çekti. Yeni katılımlarla beraber kadın kollarının üye sayısı yaklaşık 5,5 milyonu, gençlik kollarının da 1 milyon 300 bini bulduğunu vurgulayan Erdoğan, yeni hedef göstererek, parti kongresine kadar bir milyon 300 bin yeni üye daha kazandırılmasını istedi.

Erdoğan'ın diğer önemli bir vurgusu da partiden ayrılanlarla ilgiliydi. 'Öyle veya böyle partimizden şu veya bu nedenle uzaklaşmış, ayrılmış olan arkadaşlarımızı tekrar yeniden saflarımıza kazandıralım' çağrısını yaptı.

YILDIRIM'A BÜYÜK İLGİ

Kongreye katılan parlamenter sistemin son başbakanı Binali Yıldırım'a salon büyük ilgi gösterdi. Başta ulaşım olmak üzere Bursa yatırımlarını da anlatan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan bağlantısı sağlanana kadar konuşmasını sürdürdü. Yıldırım, kongre sonrası Yıldırım Belediyesi tarafından yaptırılan 'Uyumayan Kütüphane'nin açılışını da gerçekleştirdi.

Kongrede sınırlı zaman nedeniyle AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kısa konuşmalar yaptı.
Kongrenin yapıldığı salonda Başkan Aktaş'ın bin günlük icraatlarının anlatıldığı kitapçık da dağıtıldı.

Efkan Ala, konuşmasında, dünya ülkelerinin bocaladığı sıkıntıları Türkiye'nin en iyi şekilde yönettiği mesajını verirken, Hakan Çavuşoğlu ise 2023'ün bir kavşak noktası olduğu vurgusunu yaparak, safları sıklaştırıp kol kola girerek, bundan sonraki süreçte yeni başlayacaklara omuz vererek, onlarla bu davayı büyük yolculukta ilerletmeye devam edeceklerini söyledi.

Eski bakanlardan Faruk Çelik, milletvekilleri, belediye başkanları, eski milletvekilleri, AK Parti ilçe başkanları, MHP, Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi ve İYİ Parti'nin il başkanları ile delegelerin katıldığı ve Davut Gürkan'ın 449 oyla il başkanı seçildiği kongrede AS TV'de sürekli canlı ya-yınla gelişmeleri Bursalılara duyurdu.

CANLI BAĞLANTIDA 'DEMİREL'VARİ DİYALOG

Siyasette 'baba' lakabını almayı başaran merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in en büyük özelliklerinden biri de Türkiye'nin neresine giderse gitsin. Parti yöneticilerine hatta sade üyelere bile ismiyle hitap etmesiydi. Hatta kendisini karşılamaya gelmeyenleri bile ismen söyler ve nerede olduğunu sorardı.

Erdoğan, Adana, Antalya, Bursa ve Muğla kongrelerine yaptığı canlı bağlantıda, konuşmasının ardından il başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanlarıyla ismen diyalog kurduktan sonra salondaki eski milletvekillerinin isimlerini tek tek söyleyerek, Rabia selamı ile kendilerini göstermelerini istedi.

Kongrenin renkli anlarından biri de canlı yayın bağlantıları sırasında çalan şarkılardı. Adana kongresinde 'Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda' şarkısına eşlik eden Erdoğan, Antalya bağlantısında Müslüm Gürses'i de andı.

Erdoğan, Antalya Gençlik Kolları Başkanı Ali Bayram Doğan'ın konuşmasının ardından, "İnşallah gençliğimizi LGBT gençliği değil, tarihten gelen bu milletin o şanlı tarihindeki gençlik olarak geleceğe taşıyacağız. İşte siz, bilgisayarların klavyelerinde olan gençliksiniz, LGBT gençliği değil. Siz, kıran döken gençlik değil, tam aksine kırılan, dökülen o kalpleri ayağa kaldıran gençliksiniz. Size inanıyorum, size güveniyorum.' dedi.

Bursa teşkilatı da Erdoğan'ı Kayahan'ın 'Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi' şarkısıyla karşıladı. Şarkıyı dinleyen Erdoğan,15 Temmuz şehidi Erol Olçok'u anarak, "Bunu dinlerken Erol Olçok kardeşimizi hatırlamamak mümkün değil. Bu arada Erol Olçok kardeşimize de hep birlikte birer Fatiha okuyalım." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.