Hava Durumu

Erdoğan'ın Bursa müjdelerinin perde arkası

Yazının Giriş Tarihi: 17.02.2019 07:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.02.2019 07:21

Bursa'da yıllardan beri en çok tartışılan konulardan biri de kentin ürettiği katma değere karşın merkezi bütçeden istediği yatırım payını alamaması.
Bunun için son yıllarda yapılan kent yatırımlarına bakmak yeterli. 54 kilometrelik hafif raylı sistem, Büyükşehir Belediyesi Stadyumu, Panorama Fetih 1326 Müzesi başta olmak üzere önemli projelerin neredeyse tamamı belediye bütçeleriyle gerçekleşti. Merkezi bütçenin devreye girdiği iki önemli yatırım var. Biri Yüksek Hızlı Tren, diğeri ise İstanbul-Bursa- İzmir Otoyolu. Haziran ayında hizmete girecek Şehir Hastanesi'ni de unutmamak gerekir.
Ne oldu da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa mitinginde konuşmasında kent yatırımlarını önceleyerek, projelere başlanması, hatta bitirilmesi için kendi garantisini kamuoyuna açıkladı.
Bunda, başta TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ve Bursa milletvekilleri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın katkısı büyük.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa gezisinin perde arkasına baktığımızda bunun ipuçlarını görebiliriz.
Peki, bu görüşmelerde neler yaşandı? Anlatalım...
Alinur Aktaş, göreve başladıktan sonra kentin en büyük sorunu olan ulaşım konusuna öncelik verdi. Kavşak düzenlemeleri, akıllı sistemlerin kullanılması kısmi bir rahatlama sağlasa da asıl çözüm raylı sistemden geçiyordu. Ancak elde bakanlıklara sunulup destek isteyecek ne bir ulaşım planı ne de raylı sistem projesi vardı. Hatta Alinur Aktaş, kendisine Yıldırım metrosuyla ilgili yöneltilen sorulara 'Bir çizim dışında proje yok. Çizimle de destek olmuyor' yanıtını vermişti.
Aktaş, bir yandan her görüşmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu konudaki talepleri iletirken, Ulaşım Master Planı'nı da tamamladı. Çalı'dan Gürsu'ya uzanacak 28,5 kilometrelik yeni hattın projesi de Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'ne teslim edildi.

'NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ'

Bursa gezisi de bu proje için onay alınmasının vesilesi oldu. Büyükşehir Belediyesi binasında 2 saate yakın kalan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan milletvekilleri ve Aktaş, bir kez daha anlatarak destek istedi. Aktaş, Cumhurbaşkanı'na ayrıca bu metro projesiyle tarihi kentin yoğunluğunun önleneceğini bildirerek, 'Sayın Cumhur-başkanım tarihi şehri koruyalım diyorsunuz ama araç yoğunluğu var. Buraları yayalaştırmak lazım. Hanlar bölgesinin etrafını boşaltacağım. Rahat gezilsin diye.' sözleriyle raylı sistem talebinin gerekçesini anlattı. Erdoğan da, 'Ne gerekiyorsa yapacağız. Ondan şüphen olmasın' karşılığını verdi.
Erdoğan da, hem miting meydanında hem de görüşmede bu ihalenin bir an önce yapılması talimatını verdi. Yine ulaştırma ile ilgili diğer önemli bir konu da Kent Meydanı ile Terminal arasındaki T2 tramvay hattı. İnşaatın sürüncemede kalması vatandaşların şikayetine neden olmuş ki CİMER'e bununla ilgili şikayetler gitmişti. Cumhurbaşkanı bu hattın da en kısa sürede tamamlanacağını açıkladı.

'ÇINARLA ERGUVAN ARASINDA ÇEK'

Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan Panorama 1326 Fetih Müzesi'nin resmi açılışını yapan Erdoğan, Bursa'nın fetih kompozisyonunu ilgi ile inceledi. Müze hakkında Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'dan bilgi alan Erdoğan, çınar ve erguvanın tarihimizde önemli yeri olduğunu vurgulayarak, iki ağaç arasında fotoğrafının çekilmesini istedi.

'ARTIK HİÇBİR MAZERETİMİZ KALMADI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa gezisini değerlendiren TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanına güçlü bir şekilde sahip çıkan Bursalılara teşekkür ederek, Erdoğan'ın kentten mutlu ve keyifli bir şekilde ayrıldığını söyledi.
Çavuşoğlu, milletvekilleri ve Başkan Aktaş ile birlikte Bursa'nın beklentileri konusunu uzunca bir süreden beri Cumhurbaşkanına anlattıklarını da ifade ederek, bunların miting alanında müjdeler şeklinde kente yansıdığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın taleplerle ilgili olarak, 'Bunlar bizim için sorun değil. Bursalı bize her dönem sahip çıkıyor dolayısıyla biz biz de bundan sonraki süreçte merkezi idarenin kesin ve mutlak desteğiyle beraber öncelikle kent için ulaşım ve trafik sorunlarını çözeceğiz' yanıtını verdiğini anlattı.
'Sayın Cumhurbaşkanım Bursa'ya verdiğiniz müjdelerden sonra bizim artık mazeretimiz kalmadı' sözleriyle Erdoğan'ı uğurladığını kaydeden Çavuşoğlu, Erdoğan'ın da kendisine dönerek, 'Bu söylediklerimiz ben de bundan sonra takipçisi ben olacağım' yanıtını verdiğini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.