Hava Durumu

Erkan Aydın'ın Osmangazi yolu

Yazının Giriş Tarihi: 17.03.2019 07:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.03.2019 07:23

Pek çok siyasetçiye böylesine yoğun bir tempo nasip olmaz...
5 yılda 9 seçim. 31 Mart'ta da Osmangazi Belediye Başkanlığı için 10'uncu seçime hazırlanan Bursa Milletvekili Erkan Aydın, yaşadığı yoğun tempodan şikayetçi de değil üstelik...
Çünkü siyaseti, yaşadığı ve kendisini bu günlere getiren topluma karşı borcunu ödemek olarak görüyor. Bunu da küçükken dizinin dibinde oturarak, Kurtuluş Savaşı anılarını dinlediği 1908 doğumlu Orhaneli'nin Serçeler Köyü'ndeki dedesinin nasihatlerinden etkilenmesine bağlıyor.
Yunan işgalini ve mezalimini gören dedesinin, ' Vatanın, memleketin kıymetini bilin. Özgürlüğün, bağımsızlığın, memlekette hür bir şekilde nefes almanın kıymetini bilin' sözlerini şiar edinen Aydın, bunun yolunun da siyasetten geçtiğine inanarak, politikaya atılmaya karar vermiş.
Erkan Aydın, seçildiği taktirde uygulayacağı projeleri anlatmak için düzenlediği lansmanda, diğer adayların aksine farklı bir konseptte çıktı. Dedesinin nasihatini anlatarak başladığı konuşmasını eski politikacıların deyimiyle irticalen yani metne bağlı kalmadan yaptı. Projeler, slaytlar rakamlara boğmadan yaptığı konuşması tam bir stand up havasındaydı.
Salondakilere de göndermeler yapmadan duramadı. Eski geçmiş tarihle bir hatırlatmada CHP Bursa eski Milletvekili İlhan Demiröz, sanayicilerle ilgili gönderme yaparken, siyaset dünyasında 'Demokrat Sami' olarak tanınan Sami Bilge'ye, Gürsu'daki armut bahçeleriyle ilgili olarak da CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal'dan onay istemesi salonu kahkahalara boğdu.
Projelerini masalara bırakılan ve ekranda dönen slaytlardan okunmasını isteyen Aydın'ın temel mesajı, hazine olarak nitelediği Osmangazi'nin üzerindeki tozun kaldırılmasıyla ilgiliydi. Kampanya için hazırlattığı 'Rakibimiz Barcelona, Paris, Milano' billboard afişlerini hatırlattı ve ekledi:
'Bu değerleri çıkartığımızda turist de gelecek para da akacak. Paris'e veya Barcelona'ya gittiğinizde şehrin kalbine gidersiniz. Biz oturduk ekibimizle çalışırken rakibimiz Barcelona, Milano, Köln dedik. Olumlu eleştiriler de aldık. İngiltere Kraliçesi Bursa'ya geldiğinde Kozahan'da çay içti, Gürsu'daki armut bahçesini gezeyim demedi'

'HAYALLER PARİS, GERÇEKLER SOĞANLI'

Erkan Aydın, dünya kentleriyle rekabet edecek bir Osmangazi hayali için aday olduğunu konuşmasında birkaç kez vurgulayarak, rakibi Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı yine afişler üzerinden eleştirdi.
'Hayaller Paris, gerçekler Soğanlı' göndermesi de yapan Aydın, Dündar'ın Panorama Fetih 1326 projesini ise 'Müze güzel dedik. O eser burada kalacak yapandan Allah razı olsun' sözleriyle övdü ve şöyle devam etti:
'Ben de yazabilirdim buraya, 1936 tane proje yapacağım. Yetmez 2936 olsun. Bayramları hafta sonlarını tatilleri çık 6 saatte bir proje yapıyor. O zaman şöyle oluyor. Yangın dolabı takma töreni, tekerlekli sandalye kurdele kesme töreni '
'En büyük vaadimiz; huzur dağıtacağız. Mutlu bir şehir yaratacağız' diyen Erkan Aydın, mutlu ve huzurlu kentlere örnek olarak Nilüfer ve Mudanya'yı gösterdi.
Lansmana katılan Büyükşehir adayı Mustafa Bozbey de, 'Vites gittikçe yükseliyor. Araç hayli hızlı gidiyor. İyi de gidiyor. Şoförler de ehil ve uzman. 31 Mart'ta Osmangazi de Bursa da gülümseyecek' sözleriyle başladığı konuşmasında, imar planlarıyla ilgili mesaj verdi.

BURSALI DAĞCILAR 'REŞKO'YA TIRMANACAK

Dağcılık, kimileri için tehlikeli görünse de bir tutku. Başladınız mı asla vazgeçilemeyecek bu tutku sizi bir zirveden diğerine taşır.
Bursalı dağcılar da bu işin sevdalısı. Geçen yıl Alplerin zirvesine tırmanan Bursalı dağcı Ayşe Arabacı'nın öyküsünü yazmıştım. 'Dağlar kızı Ayşe'nin şimdiki hedefi. 4136 metre ile Türkiye'nin en yüksek ikinci dağı olan Cilo dağlarının zirvesi Reşko tepesine tırmanmak.
Bursa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (BUDAK) üyesi Arabacı ve ekip arkadaşları Ali İştem ve Yüksel Işık, yarın hava şartları müsait olursa Yüksekova'nın Yeşiltaş mevkiinden tırmanışa başlayacaklar.
Dün lapa lapa kar yağışının olduğu bölgede, bu zorlu tırmanışa başlayacak olan Bursa ekibine başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.