Hava Durumu

Ersoy'a 15 maddelik turizm raporu

Yazının Giriş Tarihi: 29.09.2018 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.09.2018 08:05

Yeni kabine açıklandıktan sonra AK Parti Bursa milletvekilleri toplu olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u makamında ziyaret etmişti. Milletvekillerini dinleyen Bakan Ersoy da 'Bursa turizmi' konusunda rapor hazırlanmasını istemişti.
Görüşmenin ardından Bursa'ya gelen AK Parti Milletvekili Mustafa Esgin, içinde kamu ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin bulunduğu Bursa Turizm Platformu üyeleriyle bir araya gelmiş ve düzenlenen toplantıyla 15 maddelik Bursa Turizm Raporu hazırlanmıştı.
Ancak yaz tatilinin araya girmesi nedeniyle rapor bir türlü Bakan Ersoy'a iletilememişti. Mustafa Esgin'in girişimleri sonucu ertelenen görüşme dün Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşti.
45 dakika süren çalışma toplantısına, Bursa Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, Bursa Valiliği Turizm Tanıtma Birliği Başkanı Zeki Beyhan, TÜRSAB 2'nci Başkanı Hasan Erdem, Bursa Turizm Platformu Koordinatörü Hasan Eker, GÜMTOB Başkanı Haluk Beceren, TÜRSAB Güney Marmara YTK Başkanı Murat Saraçoğlu, Bursa Sağlık Turizmi Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Metin Yurdakoş ve Çiğdem Atalmış, Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım, Bursa Aşçılar Derneği Başkanı Reşat Kahraman, Bursa Turist Rehberleri Odası Başkanı Denizhan Sezgin, GÜMTOB Yönetim Kurulu Üyesi Buğra Artıç, Kültür ve Turizm Şube Müdürü Mehmet Güler, UNESCO Bursa Alan Başkanlığı adına Recep Peker katıldı.
Bursa'nın turizm potansiyeli ve beklentilerini içeren rapor yazılı olarak bakana sunuldu. Ardından platform üyeleri de söz alarak, kendi alanlarıyla ilgili beklentilerini sözlü olarak ilettiler.
Esgin ve platform üyeleri ayrıca Bakan Ersoy'u 18-21 Ekim'de bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Bursa Turizm Zirvesi ve ilk kez yapılacak Bursa Turizm Fuarı'na davet edip, her yıl nisan ayında yapılan Turizm Haftası etkinliklerini de 2019'da Bursa'dan başlatmasını istediler.
Bakanın Bursa'ya gelmesi sembolik olarak da önem taşıyor. Çünkü en son 7 yıl önce Ertuğrul Günay, Kültür ve Turizm Bakanı olarak Bursa'yı ziyaret etmişti.
Bakan Ersoy, Bursa ve Uludağ'ı çok yakından tanıyor. Turizm alanındaki ilk çalışmaları da Uludağ'a öğrenci turları düzenlemekle başlamış. Halen Uludağ'da da turizm yatırımı bulunan Bakan Ersoy Bursa'nın turizm potansiyelini ve eksikliklerini bildiklerini vurgulayarak, 'Bakanlık yetkisinde olan tüm işlerde her zaman Bursa'nın yanındayım. Yılbaşından önce Bursa'ya geleceğim. Sizin hazırladığınız programa uyarak yerinde incelemeler yapacağım' dedi.
Sıcak bir ortamda geçen görüşmeden hem Mustafa Esgin hem de platform üyeleri memnun ayrıldı.

RAPORDA NELER YER ALIYOR?

Mustafa Esgin ve platform üyeleri tarafından Bakan Ersoy'a sunulan raporda yer alan turizm konusunda Bursa'nın beklentileri ana başlıklarıyla şunlar:
Bursa'da 4 yılık lisans düzeyinde eğitim veren turizm fakültesinin açılması,
Mustafakemalpaşa Tümbüldek, İnegöl Oylat ve Sıcaksu'da termal turizmin teşvik edilmesi,
'Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı'ndaki raporların dikkate alınması, Uludağ'da bakanlıklar arasında yaşanan yetki karmaşasının sona erdirilmesi, Beyaz Cennet'te spor te-sisleri yapılması,
Atatürk Stadyumu Meydanı yanındaki kapalı spor ve yüzme havuzunun bulunduğu bölgede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Türk-İslam Eserleri Müzesi'nin kurulması,
Bademli bölgesinde belirlenen bölgenin turizm alanı ilan edilerek golf turizmine açılması,
Sağlık turizmine yönelik kür merkezi yatırımları ve sağlık turizmiyle ilgili zirvenin Bursa'da yapılması,
Turizm merkezi ilan edilecek bir bölgeye Disneyland gibi eğlence merkezinin kurulması,
İznik, Gölyazı, Cumalıkızık, Tirilye ve Misi'deki potansiyelin değerlendirilmesi
Bakanlığın tanıtımlarında Bursa'ya ağırlık verilmesi.

'BUGÜN KANSERLİ PARMAĞI KESMEZSEK YARIN KOLUMUZ GİDER'

Bursa'nın verimli ovaları yıllardır, kaçak yapılaşma ve sanayi tesislerinin tehdidi altında. Oysa bu verimli ovada, dünyanın başka bir coğrafyasında yetişmeyen nadide ürünler elde ediliyor. Ovanın halen tarım yapılabilen topraklarının büyük bölümü de Gürsu ilçesi sınırları içinde.
AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık da ovanın korunması için acil önlemler alınmasını istiyor.
Gürsu'nun bir yanı Yıldırım, diğer yanı Kestel. İlçe mecburen ovaya doğru ilerliyor. Başkan Işık'ın verdiği bilgiye göre, her türlü önleme rağmen ova yönünde kaçak yapılaşma ilerliyor. 'Her yere ev fabrika yapabilirsiniz ama her yerde armut yetiştiremezsiniz' siteminde bulunan Işık'ın önerisi kanserli parmağın kesilmesi. Erken önlem alınıp kesilmezse yarın kolun gideceği uyarısında bulunuyor.
Mustafa Işık'ın ovanın korunmasıyla ilgili planı, bu bölgede bir kereye mahsus bir imarlı alan kuşağı oluşturulması. Bu kuşak oluşturulursa birçok yerde olduğu gibi bu imar kuşağının ötesinde kaçak yapılaşma olmaz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.