Hava Durumu

'Eski sisteme göre bakış yanlış, erken seçim hayal'

Yazının Giriş Tarihi: 11.09.2020 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.09.2020 08:23

Erken seçim tartışmaları Türk siyasetinin her zaman en önemli gündem maddelerinden biri olur. Ekonomi, dış politika, iç siyaset tartışmalarının sonu sürekli erken seçim yorumlarıyla tamamlanır.

Son aylarda da Hükümetin birçok hamlesi muhalefet tarafından erken seçimin adımları olarak değerlendiriliyor.

Cumhur İttifakında yer alan MHP Lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, seçimlerin 2023'te yapılacağı ve ittifakın adayının da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

AK Parti'nin bu konudaki bakış açısını ASTV'de yayınlanan Gözlem Kulesi'ne konuk olan eski Başbakan Yardımcısı TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu'na sorduk. O da yanıtladı.

Türkiye'nin şu anda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yönetildiğini vurgulayan Çavuşoğlu, 'Bunu getirmemizin en temel nedenlerinden bir tanesi kırılgan koalisyon hükümetlerinden kurtulmak ve vesayetin sona ermesini sağlamaktı. Dolayısıyla istikrarlı hükümetlerin ortaya çıkması, hükümetlerin seçildikten sonra yatırıma odaklanması ve bunu 5 yıl bunu sürdürmesiydi' dedi.

Yeni sisteme rağmen eski alışkanlıklar üzerinden değerlendirmeler yapıldığını ifade eden Çavuşoğlu, seçimlerin normal tarihi olan 2023'te yapılacağını ve erken seçimin hayal olduğunu söyledi.

Eski parlamenter sistemin alışkanlıkları üzerinden okumalar yapıldığına dikkat çeken Çavuşoğlu, muhalefetin bunu sürdürmesinin nedenini ise şu sözlerle açıkladı:

'Erken seçim söylemlerinin muhalefet tarafından son derece gevşek bağlarla birbirine bağlı partilerin kendilerini motive etme ve bu bağı güçlendirmenin için siyasi manevra olarak kullandıklarını düşünüyorum'

'CUMHURBAŞKANININ HASSASİYETİ BİZİM İÇİN FIRSAT'

Çavuşoğlu'na Bursa'ya hükümet tarafından yapılan yatırımlar konusunu sorduk.

'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa'ya yaklaşımı ve hassasiyeti bizim için büyük bir fırsat' diyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

'AK Parti hükümetleri döneminde 18 yılda Bursa'ya 50 milyar liralık yatırım yapıldı. Bursa'da hep ve tam destek verdi'

Çavuşoğlu'na göre, son yıllardaki en önemli yatırım yerli otomobil TOGG'un fabrikasını Gemlik'te kurması. 22,5 milyar dolarlık bu yatırımını tek bir fabrika olarak görmek yanlış. TOGG, Bursa'daki otomotiv sanayinin sektörü geleceğe hazırlayarak dönüşümünü sağlayacak.

Gençlik ve Spor, Çevre ve Şehircilik, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının Cumhurbaşkanının talimatıyla özel önem verdiklerini de vurgulayan Çavuşoğlu, önümüzdeki günlerde de Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni yatırımları Bursa'ya getireceğini ifade etti.

Ve tabii ki yatırım denilince olmazsa olmaz soru Bursa'nın hızlı tren hayali.

Çavuşoğlu, hızlı treninin Bursa'ya gelişinin güzergah ve müteahhidin iflas ederek sözleşmeyi fesih etmesinden kaynaklandığını hatırlatarak şunları söyledi:

'Milletvekilleri olarak seçildiğimiz günden beri konunun yakın takipçisiyiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da ilgisi ile hızlı tren ekonomik kararlara rağmen ertelenmeyecek projeler arasına alındı. İhalesi de 20 Ağustos'ta gerçekleşti. Müteahhit firma bir ay içinde yer teslimi yaparak işe başlayacak. 2023'ten önce hızlı trene kavuşacağız'

Çavuşoğlu'na merak edilen yüksek hızlı mı yoksa hızlı tren mi sorusunu da yönelttik. Çünkü projenin 2012 yılında temeli atıldığında yüksek hızlı olacağı söylenmişti. Sonra konvansiyonel trene dönüştüğü tartışmaları yaşandı. Çavuşoğlu şu yanıtı verdi:

'Hızlı tren olacak ve saatte 250 kilometre hıza ulaşacak. Bursa'dan Ankara'ya 2 saatte gidecek'

ORHANELİ'NDEN YABAN MERSİNİ, YENİŞEHİR'DEN BİBER

Kim hangi değerlendirmeyi yaparsa yapsın; Bursa'nın asli kimliği bana tarımsal üretim.

Şeftali, zeytin, siyah incir, domates, biber, armut, kiraz ve daha sayamayacağımız onlarca ürünün üretim merkezi olan Bursa, yaban mersini gibi yeni ürünlerle de zenginliğini arttırıyor.

Geçtiğimiz hafta Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, Sönmez Medya çalışanlarına Yaban Mersini göndermişti. Dün de Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın'dan biber geldi.

Biber deyip geçmeyin. Yenişehir ovası 110 bin tonla Türkiye'nin yüzde 4,2'lik üretimini gerçekleştiriyor. Biberlerin büyük bir bölümü ise ihraç ediliyor.

Davut Aydın, pandeminin ilk günlerinde maske ile imdadımıza yetişmişti.

Bu kez biberle ağzımızı tatlandırdı. Acı olmadığı için tatlandırdı diyorum.

Aykurt'a yaban mersini, Aydın'a da biber için teşekkürler....

Tarımdan asla vazgeçmemek gerekiyor.

'GEÇEN GİDEN/BİTEN KOCA BİR ÖMÜR...'

Sosyal medyada son günlerde kullanıcılar, eski ve yeni fotoğraflarını paylaşarak, İngilizcesi 'challenge' olan meydan okuma yapıyor. Önceki gün Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eşi Sevinç Aktaş ile 1993'teki fotoğrafını paylaşarak meydan okumuştu.

Dün de Bursa Valisi Yakup Canbolat, dört fotoğrafla meydan okuma kervanına katıldı. Yılları belirtmese de zamanın insanı nasıl etkilediği ve değişim yaptığını gösteriyor.

Vali Cabolat'ın fotoğraflara yazdığı 'Geçen giden/biten koca bir ömür' sözleri de bunu en güzel şekilde anlatıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.