Hava Durumu

Fan Club'tan Aktaş'a destek: Yeni ucube istemiyoruz

Yazının Giriş Tarihi: 26.02.2020 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.02.2020 08:16

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Çelik Palas otelinin yarım kalan inşaatı ve arsası için 10 katlı ve 2,35 emsalle yapılaşma izni vermesi 12 Kasım 2019'da Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmişti.
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin by-pass edilerek yapılan bu değişikliğe karşı çıkan Başkan Alinur Aktaş, geçen haftaki meclis toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle iptal edileceğini açıklamıştı.
Atıl vaziyette bulunan yeni Çelik Palas binasının yıkılmasını isteyen Aktaş, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı ile görüştüklerini belirterek, verilen emsal ve yapılaşma izninin ciddi sıkıntılara yol açacağını ve garabet yapının ortadan kaldırılmasıyla ilgili sürecin başlatılmasını beklediklerini söylemişti.

Ocak ayında yapılan genel kurulda Bursa Fan Club Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilen Selim Yedikardeş ve Başkan Yardımcısı Orhan Eren, Sayman Mithat Usbay, Genel Sekreter Mustafa Pervan ve genel kurul üyesi Feyyaz Alptuğ Memişoğulları, Sönmez Medya'yı ziyaret ederek yeni dönemde yapacakları çalışmaları anlattılar.
Yeni dönemde Bursa'nın sorunlarıyla daha yakından ilgileneceklerini vurgulayan Yedikardeş, Çelik Palas çevresindeki imar değişikliği konusuna dikkat çekti. Değişiklikle Doğanbey'e benzer yapılaşmanın ortaya çıkacağını savunan Yedikardeş, 'Bursa'da yeni ucube görmek istemiyoruz. Bölgenin jeolojik özellikleri de yüksek yapılaşmaya izin vermiyor' mesajını verdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş ve meclis üyelerinin bu gösterdikleri hassasiyet için teşekkür eden Yedikardeş, Bursalıları da göreve çağırdı:
'Yapılaşma olursa Doğanbey gibi iş işten geçmiş olacaktır. Bursa halkının bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Gerekirse imza kampanyası başlatıp, Ankara'ya sesimizi daha güçlü olarak duyuralım'

BURSA'YA SABAH GELEN 'RESMİ' MÜJDE

Ajans muhabiri olduğum günlerden alışkanlık haline geldiği için geceleri telefonu bir sessize alamıyorum. Bu önemli gelişmeleri de kaçırmamı engelliyor.
Dün sabah saat 07.49'da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan gelen Resmi Gazete fotoğraflarının yer aldığı mesaj Bursa için önemliydi. Resmi Gazete sayfasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan Bursaray Emek Hattı'nın Şehir Hastanesi'ne kadar uzatılmasının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılmasını öngören Bakanlar Kurulu kararı yer alıyordu.

Projesi Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak Bakanlığa gönderilen yatırımla Emek İstasyonu sonundaki geceleme hattından başlayarak, 4,59 kilometrelik uzatma hattı üzerinde 4 adet istasyon planlanıyor. Depo bağlantı hattı ile birlikte hattın yaklaşık uzunluğu ise 6 kilometre olacak.
Aslında seçim sonrası Kızılcahamam'da değerlendirme toplantısından Cumhurbaşkanı Erdoğan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a ilk talimatı vermişti. Ardından AK Parti'li vekiller ve Başkan Aktaş konunun takipçisi olmuşlardı.
31 Mart'ta Büyükşehir Belediyesi seçimlerini AK Parti'nin kazanması merkezi bütçe yatırımları beklentisini artırmıştı. Hem bu beklenti hem de AK Parti'li vekiller ve Başkan Aktaş'ın ısrarlı takibi sonucu Hanlar Bölgesi çevresinin boşaltılması, TOKİ'nin yeni konut yapımı, Gökdere Millet Bahçesi ve spor yatırımları konusunda Bursa istediklerini almaya başladı.
En önemlisi de yerli otomobil fabrikasının Bursa'da kurulması tercihiydi.
Şimdi sırada raylı sistemin kente yaygınlaştırılması projeleri var...

YILMAZ, SABAHATTİN ALİ'Yİ HATIRLATTI

Yıldırım Belediyesi, vatandaşların okuma alışkanlığına dikkat çekmek amacıyla 12 Mayıs'ta çok güzel bir proje geliştirdi. '1 Dakika 1 Kitap' projesi ile Türkiye'nin farklı illerinden sosyal medya üzerinden gelen 12 bin 700 yorum arasından yapılan çekilişle 252 kişiye 31 farklı kitap hediye edildi.

Çekilişler, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın bir bölümünü okuduğu kitapların yazarını ve adını doğru tahmin edenler arasında yapılıyor.
Başkan Yılmaz, dün yarışmanın yapıldığı platform olan Instagram hesabından bir jest yaparak, 113 doğum günü olan Sabahattin Ali'nin 'Kuyucaklı Yusuf' kitabından bir bölüm okudu.
Hem gençlerin kitap okuma alışkanlıklarını geliştirmek hem de teknoloji bağımlılığına karşı bir farkındalık oluşturmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini belirten Yılmaz, kitap sevdalılarını Yıldırım Belediyesi'nin Instagram hesabını takip etmeye çağırdı.
Burada Sabahattin Ali'ye bir parantez açmakta fayda var.

Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli yazarlardan biri olan ve 'İçimizdeki Şeytan', 'Kürk Mantolu Madonna', 'Kuyucaklı Yusuf' ve 'Değirmen' gibi roman ve öyküleri günümüzde de okuyucuların ilgisini çekmeye devam eden Sabahattin Ali, 25 Şubat 1907'de Edirne Vilayeti'nin Gümülcine Sancağı'na bağlı Eğridere kazasında doğdu. 41 yıllık yaşamına Türk edebiyatı adına önemli eserler bırakan yazar, eserleri yüzünden yıllarca cezaevinde yattı. Yasal yollardan yurtdışına çıkma olanağı bulamayan Sabahattin Ali, 2 Nisan 1948 yılında Bulgaristan sınırında şaibeli bir şekilde öldürüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.