Hava Durumu

Gaziantep seferlerine 'gurme' turizmi ayarı

Yazının Giriş Tarihi: 12.03.2019 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.03.2019 07:40

Yenişehir Havalimanı'nın daha aktif kullanımı için 'Ben varım' kampanyası başlatan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, ağustos ayının ilk günlerinden beri deyim yerindeyse çalmadık kapı bırakmadı.
Kimi zaman tek başına kimi zaman da milletvekili arkadaşları Refik Özen ve Zafer Işık ile birlikte THY'den Anadolujet'e DHMİ'den bakanlara kadar Yenişehir'den yapılan sefer sayısının artırılmasını istediğini iletti. Önce sefer sayıları arttı, Ankara'da bekleme süreleri azaltıldı, mart ayından itibaren de kargo seferleri başladı.
Dr. Esgin, en son geçen ay THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ile görüşerek Gaziantep'e sefer yapılması kararını çıkardı. Böylece Bursa'dan Ankara, Trabzon, Diyarbakır, Erzurum ve Muş karşılıklı direkt uçuş seferlerine Gaziantep de eklendi. Yarın ilk sefer yapılacak. Sırada Samsun ve Adana seferleri var.
Gaziantep'e direkt seferlerin başlayacağının açıklanmasının ardından biletlere yoğun talep de geldi. Çünkü Gaziantep'e uçmak neredeyse otobüs biletinden bile ucuzdu. Yalnız günlerle ilgili bir problem vardı. Pazar, pazartesi ve çarşamba günleri yapılan uçuşlar, Gaziantep'in yerel lezzetlerini tatmak isteyen veya hafta sonlarını memleketinde geçirmek isteyenler için uygun değildi.
Yıllardan beri Gaziantep'e seferler düzenlenmesi için çaba gösteren ve haftada iki günlük seferler için yolcu garantisi sözünü de veren Bursa Gaziantepliler Derneği Başkanı Bilal Şengüloğlu, bu talebini de Dr. Esgin'in yanı sıra Gaziantep milletvekillerine de iletti.
Gelen talepleri Dr. Esgin de Anadolujet Başkanı Said Şamil Karakaş'a iletti. Beklenen yanıt dün Bursa'ya ulaştı. Pazartesi seferleri cumaya alındı. Böylece cuma günü Gaziantep'e gurme turizmi için gidecekler, pazar günü Bursa'ya dönme imkanına sahip olacaklar.

'MUSTAFA'NIN ÖYKÜSÜ VE BOZBEY'İ DUYGULANDIRAN FOTOĞRAF

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Büyükşehir Belediye başkan adaylığı kampanyasına 'Mustafa sonuna kadar Bursa' yazılı billboardlarla başlamıştı.
Aralarında köşe yazarı arkadaşım Adnan Baştopçu'nun da bulunduğu çok sayıda kişi, Bozbey gibi marka olmuş bir isim varken 'Mustafa'nın ön plana çıkarılmasının yanlış bir strateji olduğunu savunmuştu.
Geçtiğimiz günlerde Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Bozbey, Mustafa fikrinin nasıl çıktığını anlattı:
Çocukluğundan beri okul çevresi ve arkadaşları ona hep 'Bozbey' diye hitap ederlermiş. Kampanya hazırlığı sırasında çalışmayı yürüten ekip, merak uyandırmak için Mustafa'yı kullanmak istemişler. Bozbey de karşı çıkmamış, ardından herkesin Mustafa'yı sahiplenmesiyle kampanya amacına ulaşmış. 'Bursa'da ne kadar çok Mustafa varmış' esprisi yapan Bozbey, peygamberimiz Hazreti Muhammed ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün de adlarının Mustafa olduğunu hatırlattı ve ekledi: 'Pek bilinmez ama İsmet İnönü'nün ve Bülent Ecevit'in de ön adı Mustafa'
Gelelim fotoğrafa...
Fotoğraf bu hafta sonu Bozbey'in Cumalıkızık gezisinde çekildi. Cumalıkızıklı bir kadının köyün özgün mimarisine sahip evinin penceresine Bozbey'in posterini astığı anın yer aldığı bu fotoğrafı Bozbey sosyal medya hesabından, 'Cumalıkızık'ta gördüğüm bu manzara beni çok duygulandırdı... Senin o koca yüreğine kurban olayım canım hemşerim. 31 Mart'ta hep beraber kazanacağız, Bursa kazanacak inşallah..' yazısıyla paylaştı.

ÖNCEL, OSMANGAZİ'DE BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın Osmangazi Meydanı tanıtım toplantısında belediye ile ilgili bir gelişmeden de haberdar olduk.
Yıllardan beri Osmangazi'de Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yapan meslektaşımız Gülşah Cebelli Öncel, belediye başkan yardımcılığına atanmış. Teyit için belediyenin internet sayfasına baktığımızda, Öncel'in Basın Yayın Halkla İlişkiler, Kültür ve Sosyal İşler, Veteriner ve Bilgi İşlem müdürlüklerinden sorumlu olduğunu da gördük.
Meslektaşımıza yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.