Hava Durumu

Gaziantep'ten Bursa'ya lezzet çıkarması

Yazının Giriş Tarihi: 24.09.2019 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.09.2019 08:15

Dünya turizminde yeni trend gastronomi. Yani gezip görüp eğlenirken yerel lezzetlerin de tadına bakalım anlayışı yeni turizm rotalarını oluşturuyor.
Türkiye'de Gaziantep bu işi çok iyi becerdi. Yakında Hatay da bu kervanın ikinci vagonu olur.
Bugün Gaziantep konusu geçtiğinde herkesin aklına damak çatlatan türden lezzetli kebapları, tatlıları geliyor. Bu algıyı oluşturmak için Gaziantep mevcut potansiyelini yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, esnafı el ele vererek, Türkiye'ye tanıttı. Ardından 2016 yılında 600 yiyecek çeşidiyle UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'na katılarak dünya çapında tescilledi. Bu yıl 12-15 Eylül tarihleri arasında da GastroAntep Festivali'nin ikincisini düzenleyerek, binlerce turistin kente akın etmesini sağladı.
Çalışkan Gaziantepliler şimdi bu festivalin benzerlerini ihraç etmeye başladılar. Bursa'da 26-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Gaziantep Tanıtım Günleri, GastroAntep'in mini bir örneği olacak.
Bursa Gaziantepliler Derneği Başkanı Bilal Şengül-oğlu, tanıtım günleri ile ilgili düzenlediği toplantıda, Çarşamba Pazarpark'taki 20 bin metrekarelik kapalı alanda 100 stant kurulacak festival tadındaki etkinlikte stantların yüzde 70, yiyecek, yüzde 30'unun ise geleneksel sanatlara ayrılacağını açıkladı.

Tanıtım günlerinde ayrıca yemek ve baklava yeme yarışmaları, sıra gecesi gibi farklı etkinlikler de yer alacak.
Şengüloğlu, konuşmasından Bursa açısından önemli bir mesaj da verdi. İki kadim kent olan Bursa ve Gaziantep'in sanayiden girişimcilerinin başarısına, tarihinden yerel lezzetlerine kadar ikiz kardeş oldukları vurgusu yapan Şengüloğlu, Bursa'nın yerel lezzetlerinin önümüzdeki yıl GastroAntep Festivali'nde yer alması için iki büyükşehir belediye başkanları nezdinde girişimlerin başladığı müjdesini verdi.
Rotayı turizme çeviren Bursa'nın Suriyeli göçü gibi büyük bir zorluğa rağmen turizm kenti olmayı başaran Gaziantep Modeli'ni çok iyi incelemesi gerekiyor.

ANADOLU RENKLERİ BURSA'DA

Bu arada, iki yıl aradan sonra Anadolu'nun tüm renklerini Bursa'da buluşturacak 4'üncü Bursa Anadolu Günleri de 25 Eylül'de Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayacak.
Bursa'da 33 hemşeri derneğinin bir araya gelmesiyle kurulan Bursa İl Dernekleri Federasyonu'nun (BİLDEF) düzenlediği etkinlik 28 Eylül'de sona erecek. Kendi ölçeğinde bir fuar özelliği taşıyacak etkinlikte Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Güneydoğu, Doğu Anadolu, Akdeniz, Ege bölgelerinin yöresel kültürü, lezzetleri, el sanatları ve folkloru Bursalılarla ve çevre illerden gelen ziyaretçilerle bulaşacak.

AKILLI ŞEHRE 3,2 MİLYON POUND'LUK HİBE

Bursa Büyükşehir Belediyesi son yıllarda akıllı şehircilik konusunda önemli adımlar attı. Bu alanda yapılan çalışmalar da olumlu meyvesini vermeye başladı. Dün çalışmaları yerinde incelemek için gelen bir heyeti makamında ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Geleceğin Şehirleri Fonu'ndan 3,2 milyon Pound hibe almaya hak kazanıldığı müjdesini verdi.
Haberi sosyal medya hesabından duyuran Aktaş, hibenin Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm alanlarında kullanılacağını açıkladı.

VEKİLDEN ANLAMLI PAYLAŞIM

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili Refik Özen, önceki gün 45'inci yaşını kutladı. Ailesi ile birlikte yaptığı kutlamadan sosyal medya hesabından fotoğraf paylaşan Özen, 'Hayat aile ile, dostlar ile güzel..' vurgusu yaptı. Sosyal medya hesabını en iyi kullanan vekillerden biri olan Özen, aynı gün 'Pabucu dama atılmak' deyiminin nereden geldiğini anlattı.
Osmanlı döneminde bir ayakkabı kalitesiz yapılınca, yapan ustanın damına atılırmış. Bunu gören diğer insanlar o ustadan bir daha ayakkabı almazmış. Deyim de buradan geliyormuş. O devirde meslek ahlakında ihmal ve hileye sapılması nadir görülürmüş.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.