Hava Durumu

Gazianteplilerden uçak seferi için Meclis'e çıkarma

Yazının Giriş Tarihi: 27.11.2021 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.11.2021 08:23

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan Bursa, bundan sonraki süreçte küresel pazarlardaki varlığını sürdürmek ve rekabet etmek istiyorsa ulaşılabilir bir kent olmak zorunda.
Şöyle bir düşünün yurt dışından Bursa'ya bir ticari alım heyeti gelmeye karar veriyor. Ulaşım ve otel rezervasyonları için araştırma yapılırken ortaya çıkan tablo şu: kentte beş yıldızlı oteller var. Hem tarihi hem de modern bir şehir sizi bekliyor. Fakat o da ne direkt uçak seferi yok. En yakın yer İstanbul. İstanbul'dan Bursa'ya hızlı tren var mı? Yok. Otoyolla İstanbul-Bursa bir buçuk saat denilmesine bakmayın. Transfer en az 4 saat... Daha gelmeye karar verildiği anda Bursa puan kaybediyor.
Aynı konu, Anadolu'nun dört bir yanına ürün satanlar için de geçerli. Bursa'ya gelmek için İstanbul'a inmek zorundasınız. Daha önemlisi Bursa sadece Bursalıların yaşadığı bir kent değil. Son 60 yılda Balkanlar'dan Kafkaslar'a, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan Karadeniz'e kadar bir çok bölgeden göç alan dev bir metropol ve almaya da devam ediyor.
Bursa'nın havaalanı yok mu? 20 yıldan beri var. Maalesef, sefer yok. Bundan 40 yıl önce küçücük Yunuseli Havaalanı varken, Bursa'nın şirketi ve her yöne seferleri vardı.
Neden sefer yok peki?
Uçaklar yeterince dolmuyor.
Oysa pandemi öncesi rakamlar bunu söylemiyor. Bursa'dan yapılan seferlerin doluluk ortalaması Türkiye genelinden yüksek. Öyle kentler var ki yüzde 90'larda dolulukla uçaklar kalkıyor. Diğer bir gerekçe ise Yenişehir'in uzaklığı. Yenişehir hiç uzak değil. Siz hiç Şanlıurfa'ya gittiniz mi? Gap Havaalanı kentten 33 kilometre uzaklıkta.
Pandemi öncesi başta Dr. Mustafa Esgin olmak üzere AK Parti Bursa milletvekillerinin yoğun çabası sonucu yurtiçi destinasyonların artmasına sevinmiştik. Hatta 2019 yılının mayıs ayında Bursa'dan bir heyetle Gaziantep'e uçmuştuk. Balkanlar'a ve Almanya'ya seferler planlanıyordu.
Pandemi her şeyi altüst etti ama normale döndükten sonra da Bursa seferler için tam bir yıl bekledi. Hatta bir yıldan fazla. Sonunda THY ve Anadolujet'in kapıları siyasiler tarafından tekrar çalınınca Trabzon, Erzurum ve Muş seferleri başladı. Diyarbakır ve Gaziantep için temmuza söz verildi ama o da gerçekleşmedi.
Geçtiğimiz hafta Diyarbakır'a BTSO ile yaptığımız gezideki Vali Münir Karaloğlu ziyaretinde konuyu Bursa Diyarbakırlılar Derneği Başkanı Orhan Atalay gündeme getirdi ve destek istedi.
Vali Karaloğlu da, 'Biz burada elimizden geleni yapıyoruz. Biraz da Bursa çaba göstersin' mesajını verdi.
Bursa'da yaşayan Gaziantepliler de önceki gün TBMM'ye deyim yerindeyse uçak seferleri için çıkarma yaptı.
Bursa Gaziantepliler Dernek Başkanı Bilal Şengüloğlu yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Ankara'da yanlarına AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Ali Şahin'i de alarak TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa milletvekilleri Zafer Işık, Ahmet Kılıç, Muhammet Müfit Aydın, Dr. Mustafa Esgin ve Refik Özen ile görüştü.


Şengüloğlu, Gaziantep ve Bursa milletvekillerini seferlerin yeniden başlatılması talebini iletti ve vekillerden destek aldı. Bursa ve Gaziantep milletvekilleri, önümüzdeki hafta salı günü Meclis'te nöbetçi olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun kapısını çalacaklar. Umarım bu görüşmede Diyarbakır seferleri de konuşulur.

"BİLET GARANTİSİ BİLE SAĞLARIM..."

Bursa Gaziantepliler Dernek Başkanı Bilal Şengüloğlu, Gaziantepli olsa da kalbi Bursa için atan iş insanlarından biri. Sıkı bir Bursaspor taraftarı. Hatta meclisteki sohbet sırasında, 'Bursaspor-Gaziantep maçı olsa hangi takımı tutarsın' sorusuna, 'tabii ki Bursaspor' yanıtını vermiş.

Geçmişte de Kent Konseyi toplantısında Şengüloğlu'nun uçak seferleri için çabasını görmüştüm. O günlerde bilet garantisi sözünü vermiş ve yerine getirmişti.

Bu görüşmeyi de Yenişehir Havalimanı'na katkı koymak ve Gaziantep ile ulaşımı kısaltmak için gerçekleştirdiklerini vurgulayan Şengüloğlu, 'Bu konuda Gaziantep'te de çalışma var. Geçen hafta kentteki sivil toplum kuruluşları valilikte bir araya geldi. Herkes sefer düzenlenmesini istiyor. Koltuk garantisi isteniyorsa gerekirse iki kentteki Gaziantepli iş insanları ile görüşüp bunu da sağlarım. Yeter ki sefer düzenlensin' dedi.

TELEFERİKTE HALK GÜNÜ UYGULAMASI BAŞLIYOR

Geçtiğimiz günlerde, TÜRSAB Güney Marmara BTK Başkanı Murat Saraçoğlu ile 'Bursa'nın bir günlük turisti olalım' projesiyle ile ilgili görüşme yapmıştık.

Meslek büyüğüm Olay Gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz'ın da katıldığı bu toplantıda, temel konulardan biri Bursa'da yaşayanların kenti tanımadıklarıyla ilgiliydi. Bursa'da yaşayıp Uludağ'ı ve denizi görmeyenlerin, 60 yıldır sefer yapan teleferiğe binmeyenler olduğunu hepimiz biliyoruz.

Turizm için insanın önce kenti yaşadığı kenti tanıması gerekiyor. Yerel yöneticilerin görevi de hep tanıtım yapmak hem de bunu kolaylaştırıcı hale getirmek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi bu konuda önemli bir adım attı. Teleferikte halk günü uygulamasıyla resmi tatiller ve sömestr hariç cuma günleri bilet fiyatları yarıya indirildi.

Umarız bu güzel uygulamanın kentin diğer alanlarında da benzerlerini görürüz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.