Hava Durumu

Gemlik'e doğru otomobili göreceksin sakın şaşırma!

Yazının Giriş Tarihi: 07.03.2020 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.03.2020 08:14

Birleşmiş Milletler'e (BM) göre dünyada 193 ülke bulunuyor. Ancak, BM'ye üye olmayan ülkeler de hesaba katıldığında bu sayı 200'ü geçiyor.
Şimdi söyleyeceğim rakam yerli ve milli otomobil üretiminde ne kadar geç kaldığımızın göstergesi. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği verilerine göre, Türk otomotiv sanayi ki bunun içinde yan sanayi de var. Tam tamına 193 ülkeye ihracat yapıyor.
Böylesine güçlü bir sektörün olduğu ülkenin kendi markasını yaratması gerektiğini Cumhurbaşkanı Erdoğan 2011 yılında ' Yok mu bu ülkede yüzde 100 yerli otomobil üretecek babayiğit' sözleriyle dillendirilmişti.

Sonunda 5 babayiğit bulundu ve buna Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği de eklendi. 2017'de Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu kuruldu. 27 Aralık'ta da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle Türkiye'nin yerli, milli ve elektrikli otomobili vitrine çıktı.
Bu tanıtım toplantısında Bursa için de bir müjde niteliğindeydi. Fabrika, Gemlik'teki askeri hara arazisinin bir milyon metrekarelik bölümünde kurulacaktı.
Bu tanıtımın ardından işler çok hızlı ilerlemeye başladı. Geçtiğimiz hafta Bursa Büyükşehir Belediyesi imar planlarındaki değişikliği hızla meclisten geçirdi. Çünkü temel atma töreni mayıs ayında yapılacaktı.
12 Mart'ta Gemlik yine önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak. 27 Şubat'ta Ankara'da Bursa milletvekilleri, sanayi ve ticaret odaları temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gemlik buluşmasının tarihi açıklanmış ancak ayrıntıları belli olmamıştı. Bursa Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, 12 Mart'ta Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde Ramada Otel'de yapılacak toplantıya TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılacağını, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan da yanıt beklendiğini söyledi.
Toplantıya yerli otomobil yatırımını gerçekleştirecek TOGG Genel Müdürü Gürcan Karakaş başta olmak üzere üst düzey yöneticileri de hazır bulunacak. Yetkililer ve akademisyenlerin katılacağı toplantıda fabrikanın kuruluşu ve Gemlik'i nasıl etkileyeceği konuları ele alınacak.
Gemlik'in alameti farikası yıllardır girişinde yer alan Orhan Veli'nin 'Gemlik'e doğru denizi göreceksin sakın şaşırma' dizeleri. Türkiye'nin 60 yıllık hayali yerli otomobilin kurulmasıyla Gemlik artık yeni bir alameti farikaya sahip olacak.

İLK SENARYOSUNUN FİLMİNE 'CORONAVİRÜS' ERTELEMESİ

Birlikte haber peşinde koştuğumuz meslektaşımız Cenk Çalışır, son yıllarda Türkiye'nin en iyi polisiye yazarlarından biri oldu. Satranç Cinayetleri, Zehr-i Katil, Oyun İçinde Oyun, Kan Yağmuru ve Kilit Operasyonu kitaplarıyla tanınan Çalışır, geçen yıl yayınlanan ve bir mülteci hikayesinin anlatıldığı Beria romanı ile zirveye çıktı. Bu kitap Dünya Yayınları tarafından yılın en iyi polisiye roman ödülünü kazandı.

Romanın yanı sıra 'Her Temas Bir Öykü Bırakır' adlı iki öykü kitabı da bulunan Çalışır, son yıllarda film senaryosu çalışmalarına da başladı. Dark Town Pictures'ın yapımcılığını üslendiği başrollerinde Mert Fırat, Melis Aslı Pamuk, Mustafa Alabora ve Timur Acar'ın rol aldığı Cinai Muamma filminin senaryosu da Çalışır'a ait. Mart ayında vizyona girmesi planlanan filmin gösterimi coronavirüs nedeniyle nisan ayına ertelendi.

OKTAY'DAN ERKEN KUTLAMA

Dünya Kadınlar Günü'nün bu yıl pazara denk gelmesi dolayısıyla birçok kurum ve kuruluşta erken kutlama yapıldı.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, dün tüm birimdeki kadınları çalıştıkları ofislerde ziyaret ederek, canlı çiçek armağanıyla kadınlar gününü kutladı.
Yıldırım Belediyesi başkanın ziyaretinin yanı sıra 8 Mart dolayısıyla bir dizi etkinlik de gerçekleştirdi. Yıldırım Belediyesi Sosyal İnovasyon Merkezi tarafından düzenlenen '8 Mahallede 8 Meslekte 8 Kadın' adlı etkinlikte, Yavuz Selim Mahallesi'nde kuaför Gizem Aşkın, Çınarönü Mahallesi'nde, Aile Hekimi Ayşegül Gündoğan, Hacivat Mahallesi'nde okul müdürü Özlem Gündüz Göçmen, Mevlana Mahallesi'nde Eczacı Aslıhan Karabacak, Şirinevler Mahallesi'nde Özbekistanlı Hemşire Nejla Ömer, Ulus Mahallesi'nde şarküteri sahibi Yeşim Tilci, Değirmenönü Mahallesi'nde fotoğrafçı Gülsüm Sağlam ve Arabayatağı Mahallesi'nde tekstilci Aynur Bilman ziyaret edilerek, belediyenin kadınlarla ilgili çalışmaları anlatıldı.

İNSANIN İÇİNİ ISITAN FOTOĞRAF

Gazeteci meslektaşımız Alper Tüydeş'in dün paylaştığı fotoğraf içimizi ısıttı. Leylek Yaren bir hafta gecikmeli olsa da Uluabat'a geldi.

Leylek Yaren ile Adem Amca'nın (Yılmaz) öyküsünü Tüydeş sayesinde bilmeyen yok. Ödül alan filmiyle dünya da artık onları tanımıştı. Yaren, 9 yıllık rutininin dışına çıkarak bu yıl bir hafta gecikince başta Adam Amca ve Alper Tüydeş olmak üzere herkes korkmuştu. Çünkü 2020 güzel gelmemişti. Soluğu Adem Amca'nın kayığında alan Yaren klasik pozuyla yine içimizi ısıttı. Yaren 6 ay boyunca geçmiş yıllarda olduğu gibi yine Adem Amca ile balığa çıkacak. Bu kez eşiyle birlikte Eskikaraağaç'taki yuvasına gelen Yaren'in ilk ziyaretçisi ise Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.