Hava Durumu

Gemlik'in imajı nasıl değişecek?

Yazının Giriş Tarihi: 06.09.2019 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.09.2019 08:22

Gemlik ve onun sahil mahalleleri olan Kumla, Kurşunlu, Karacali ve Narlı bir zamanlar Erdek ile birlikte Türkiye'nin en gözde tatil beldeleriydi.
Sadece Bursalılar değil, Eskişehir, Ankara ve İstanbullular, sayfiye alışkanlıklarını bu beldelerde kazandılar.


Aradan geçen yıllar içinde plansız gelişme ve göç Gemlik'i sayfiye yeri olmaktan çıkarıp, beton yığınlarıyla dolu, bacalarından kirlilik tüten sanayi kentine dönüştürdü. Buna bir de Gemlik'in kavgası eksik olmaz imajı eklenince Marmara'nın incisi olan ilçe kan kaybetti.
Bu gelişmeler Mudanya'ya yaradı. Sayfiye ve nefes alınacak mekan algısı Gemlik'ten Mudanya'ya geçti. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın sık sık dile getirdiği gibi yaz sezonu boyunca bir buçuk milyon nüfusa ulaşan Mudanya, Bursa'nın yazlık başkenti haline geldi.


Peki, Gemlik, bu algıyı nasıl ortadan kaldıracak ve imajını nasıl değiştirecek?
Sönmez Medya olarak ziyaret ettiğimiz Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, seçim döneminde de sık sık tekrarladığı gibi bu algıyı ortadan kaldırmak için 5 aylık süre içinde ilk adımları attı.
Gemlik'in girişine 'Barış ve huzurun kenti' tabelasını astıran Sertaslan'a göre, birlikte barış içinde yaşamak, büyümeyi, gelişmeyi, kalkınmayı sağlayan en önemli dinamik. Bunu yerelde başarmak daha kolay.
Belediye personeli arasında geçmişte yaşanan suni ayrılıkları sona erdiren Sertaslan, Gemliklilerin barış ve huzur içinde birlikte olma arzularının geçen hafta yapılan zeytin festivalinde en güzel şekilde ortaya çıktığını ifade etti.
Gerçekten de Gemlik'teki üç konser başta olmak üzere festival etkinlikleri Gemlikliler kadar Bursalıların da ilgisini çekti. Sertaslan, yürütecekleri projeler ve etkinliklerle bu ilginin devamlı hale gelmesini amaçlıyor.

KİTAPLAR TAYYİP, KIRTASİYELER UĞUR AMCA'DAN

Sertaslan, göreve başladığında Gemlik Belediyesi'nin borçlarını açıklamıştı. Ortaya çıkan tabloya göre, yatırım için bütçe imkanları sınırlı. Seçim kampanyası döneminde de bunun farkında olan Sertaslan, bildirgesinde yer alan 62 projenin ilk 8'ini sosyal ve kültürel çalışmalara ayırmıştı.


Vatandaşlardan karşılık bulan çalışmalardan biri de 'Okul kırtasiyeleri Uğur amcadan' projesi oldu. Sertaslan, festival gibi sosyal projelerini de sponsorlar aracılığıyla yürütüyor. Sertaslan, önceki gün 1584 öğrencinin sırasına bırakılan ve üzerinde herhangi bir ibare bulunmamasına özen gösterdiği çanta ve kırtasiyelerle ilgili 'Kitaplar Tayyip, kırtasiyeler Uğur Amca'dan' esprisini yaparak, ilginç bir anekdot anlattı.
BTSO Eğitim Konseyi Başkanı ve Bursa Sınav Okulları Kurucusu Gıyasettin Bingöl Gemlik'teki eğitim kurumlarının açılış töreninde konuşurken, çocukluk yıllarında pergeli, cetveli bile olmadığını ve yokluklar içinde nasıl eğitim gördüğünü anlatır. Bingöl'den sonra söz alan Sertaslan, 'Çocuklar, pergelsiz cetvelsiz kalemsiz kalmaması için kırtasiye dağıtacağız' diyerek, projesi hakkında bilgi verir. Duygulanan Bingöl de, belediyenin dağıtacağı kırtasiye setlerinin 500'ünün sponsoru olur. 350'sini de bir başka işadamı üstlenince projenin finansmanının büyük bölümü karşılanmış olur.

KUMLA TRENİ NASIL DİREKTEN DÖNDÜ?

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Sertaslan arasında göreve başladığı günden beri devam eden sıcak diyalog sorunların çözümüne de yardımcı oluyor.
Sertaslan, yaz aylarında trafiğe kapatılan sahil yolunda hem ulaşım hem eğlence imkanı verecek nostaljik tren seferleri başlatmıştı. Nilüfer Belediyesi'nden ayda bin 500 liraya kiralanan araçla yapılan seferler tatilcilerden büyük ilgi gördü. Kısa sürede tıpkı sahil turları yapan gezi tekneleri gibi Kumlalıların eğlence araçlarından biri olan tren seferlerini Büyükşehir Belediye bürokratları durdurmak isteyince Sertaslan, hemen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı aradı.


Aktaş'a 'Ben başka partiden siz başka partidensiniz hesabı yaparak engel olmaya çalışırken size zarar veriyorlar. Bunlar yüzünden tren seferi durursa bunun hesabı verilemez' diyerek sitemlerini iletti.
Bürokratların girişimlerinden haberi olmayan Aktaş, 'Dalga mı geçiyorsun? Olmaz öyle şey' deyip seferlerin devam edeceğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.