Hava Durumu

Gemlik'te taşınma kâbusu bitti, dönüşüm ağustosta başlıyor

Yazının Giriş Tarihi: 24.04.2018 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.04.2018 08:29

Kanun Hükmünde Kararname'deki 'nakil' kelimesinin torba yasayla dönüşüme çevrilmesinin ardından gözler, belediyenin gerçekleştireceği projelere çevrildi.
AS TV'de yayınlanan Gözlem Kulesi'nin konuğu olan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 4 yılda ilçede eğitimden sağlığa, spor tesislerinden toplu konuta kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.
Gemliklilerin günlerce diken üstünde oturmasına neden olan dönüşüm konusuyla başlayalım. Gemlik Belediyesi, aslında KHK öncesi Cihatlı Mahallesi'ndeki 150 dönümlük mera alanında projelerini başlatmıştı. Bin 400 konutluk projeye öylesine büyük bir ilgi oluşmuştu ki yeni alanlar oluşturması için kollar sıvanmış, yıllardan beri beklenen gelişme Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun Ankara'dan verdiği destekle KHK yayınlanmıştı.
17 bin Gemliklinin almak için başvurduğu Cihatlı'daki konutlar neredeyse tamamlanmak üzere. Haziran ayında kuralar çekilecek. Tek eksiklik; doğalgaz dağıtım şirketinin ocak ayından beri bitireceğini söylediği hat. Başkan Yılmaz, programda sitem ederek, şirkete çağrısını televizyon ekranından da tekrarladı.
Cihatlı'nın ardından sıra 260 hektarlık yeni alana gelecek. İnşaata başlanması için Bakanlar Kurulu kararı bekleniyor. Arazi Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devredildiği gün projenin startı verilerek ihale yapılacak.
Refik Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre, bölgede 6-8 bin arasında konut yapılacak. İki artı bir konutların projeleri hazır. Konutların yapımı devam ederken altyapıyı BUSKİ ve UEDAŞ gerçekleştirecek. Projede ayrıca dağlık bölgede villa planları, en tepede ise, kafe ve restoranlar, hatta spor kulüplerinin kamp yapabileceği tesisler yer alacak.
Ulaşıma ise teleferik alternatifi de eklenecek. Teleferiğin ilk istasyonu eski askerlik şubesinde, orta istasyon konut alanlarında, son istasyon ise turistik tesislerin olduğu bölgede yer alacak.
Başkan Yılmaz, önemli bir hatırlatmada da bulundu. Bu konutlar için de Gemlik'te 5 yıl ikamet zorunluluğu yer alacak ve alınan konutlar da 5 yıl satılamayacak.

Fen ve lojistik liseleri yapılacak

Refik Yılmaz'ın program duyurusuyla birlikte başkana sorulmasını istediğiniz sorular bölümüne kentsel dönüşümün yanı sıra fen lisesi ile ilgili yorumlar yazıldı.
Başkan Yılmaz da, programda okul müjdelerini açıkladı. Yılmaz, 4 yılda okul yapımı için 7 protokol yapmış. Baktat firması Hasanağa mevkisindeki yamaçta yer alan 60 dönümlük alanda Fen Lisesi, Gemlik Gübre de lojistik liselerinin binalarını yapacak. Manastır'da ayrıca bir ortaokul ve lise daha yapılacak. Bu okullarla ilgili protokoller de imzalanmış. İnşaatlara da yakında başlanacak.
Küçük Kumla girişindeki jandarma komutanlığı binasının yakınlarına ise 20 dönümlük alanda engelli okulu inşa edilecek. Okul ile birlikte engellilerin ailelerinin de yararlanacağı tesisler yapılacak.

Sahil düzenlemesi sezona yetişecek

Sadece Gemliklilerin değil Bursa'dan deniz havası almak için gelenlerin adresi olan sahildeki çay bahçeleri geçen yıl yeni düzenleme için kaldırılmıştı. İnşaat son hızla devam ediyor. Sahil düzenlemesiyle birlikte yeni çay bahçeleri sezona yetişecek.
Başkana, sahil düzenlemesiyle birlikte Gemlik Meydanı'nın sahille bütünleştirilmesi projesini de sorduk. Açılan itiraz davaları nedeniyle sürecin yavaş işlediğini belirten Refik Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre, önümüzdeki günlerde yeni hastane binasının tamamlanmasıyla Muammer Ağım Devlet Hastanesi boşalacak. Buraya kamu kuruluşlarının bir bölümü taşınacak. Vatandaşın sık başvurduğu resmi daireler ise kent meydanındaki AVM'ye taşınacak. Kamu kurumlarının taşınmasıyla hükümet konağı yıkılacak. Arada kalan Telekom binasının kodu da düşürülecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.