Hava Durumu

Görevi devralan Başkan Karaca, Kılıçdaroğlu'na ne söz verdi?

Yazının Giriş Tarihi: 13.02.2020 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.02.2020 08:21

CHP il örgütünün hafta sonu gerçekleştirilen kongresinde il başkanı seçilen İsmet Karaca, dün sabah önce mazbatasını, ardından halefi Hüseyin Akkuş'tan görevi törenle devraldı.


Önce mazbatadan ve yaşanan bir nostalji ile başlayalım. Karaca, 1996 yılında CHP Gençlik Kolları başkanlığına seçilmişti. O yıllarda CHP'de bu görevi en son yapan kişi ise daha sonra milletvekili olan Kemal Demirel'di. 12 Eylül'de CHP'nin kapatılması nedeniyle aradaki boşluğa dikkat çekmek amacıyla temsili mazbata töreni yapılmıştı. Karaca, dün mazbatasını alırken yanında Kemal Demirel vardı. Atatürk anıtı önünde 24 yıllık nostalji bu görüntüyle hatırlatıldı.

İl başkanlığındaki törene gelince; kongrede başta seçimi kazanan Karaca olmak üzere 4 adayın da dile getirdiği gibi bina artık CHP'ye dar geliyor. Partililerin devir teslime gösterdiği ilgi nedeniyle camlar açılmasına rağmen zaman zaman nefes almakta güçlük çekildi. Karaca da, tören konuşmaları sırasında il başkanlığı binası için rakibi Erol Gülmez, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'dan söz aldı.
Töreni birlikte izlediğim gazeteci arkadaşlarım Zafer Opsar ve Bilal Kayaaltı ile ortak bir tespitimiz de katılımcıların yaş ortalamasıydı. Nilüfer'in yeni kadın kolları başkanı Ece Aktan ve genç ekibi bile yaş ortalamasını düşürmeye yetmemişti.
Törende merak edilen konuyu İsmet Karaca sorulmadan yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün Karaca'yı arayıp kutladı. Görüşmede, Karaca'dan birlik içinde çalışma çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, 'Sizden İnegöl'ü istiyorum' mesajı verdi. Karaca'nın yanıtı ise 'Sizi mahcup etmeyeceğiz. Bursa'yı CHP'nin kalesi yapacağım' oldu.

İLK ZİYARET BÜYÜKORHAN'A

Devir-teslim töreninde ilk konuşmayı yapan Hüseyin Akkuş, parti içi demokrasinin işlediğine işaret ederek, 'Eğer biz CHP ailesi olarak gelecek ile ilgili bir hikaye yazacaksak, iktidar olmak zorundayız. İktidar olmanın da yolu birlikte olmaktan geçiyor' dedi ve bundan sonraki süreçte Karaca'ya destek vereceğini açıkladı.

Akkuş'a hizmetlerinden ötürü çiçek ve plaket veren Karaca'nın konuşması ise birleştirici olma mesajlarıyla yüklüydü. Cuma akşamı kongredeki rakipleriyle yemekte bir araya geleceğini, daha sonra milletvekilleri ve ilçe başkanlarıyla toplantı yapacağını vurgulayan Karaca, 'Bizim birbirimize karşı kazanacağımız bir zafer yok. Biz zafer kazanmadık. Bizim için yeni bir başlangıçtır bu. Partimizin başarılı olması için artık hep birlikte, bugünden itibaren ben yok, hepimiz varız' dedi.
Karaca, Osmangazi ilçe başkanı seçildiğinde de ilk olarak CHP'nin bir oy aldığı Kıranışıklar Köyü'nü ziyaret ettiğini hatırlatarak, il başkanı olarak ilk ziyaretini bu kez yine en az oy aldıkları Büyükorhan'a yapacağını açıkladı.

KAYIŞOĞLU'NDAN BİR DAKİKALIK BURSA UYARISI

TBMM'de genel kurul öncesi 15 dakikalık bölüm milletvekillerinin bireysel konuşmalarına ayrılıyor. Sisteme giren ilk 15 milletvekiline birer dakikalık süre içinde konuşma hakkı tanınıyor. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, dünkü bir dakikalık konuşma hakkını Bursa'daki hava kirliliğine dikkat çekmek için kullandı.

Prof. Dr. Kayıhan Pala'nın bir ay önce açıkladığı hava kirliliği raporundan alıntılar yaparak, Bursa'daki kirliliğin insan sağlığını tehdit edecek boyuta ulaştığını anlatan Kayışoğlu, Bursa'da yaşayanların hava kirliliği yüzünden alerjiye karşı kullanılan antihistaminik bağımlısı olduklarını savundu.
Kayışoğlu, kirliliğin önüne geçilmesi için önem alınmasını istedi.

İSMET KARACA VE BOZBEY, AKŞENER'İ KARŞILAYACAK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iki günlük program için bugün Bursa'da olacak. Akşener'in Kestel'de esnaf ziyareti ile başlayacak programı, Gürsu, Yıldırım, Nilüfer'de devam edecek. İkinci gün programında ise Osmangazi, Mudanya ve Gemlik yer alıyor.
31 Mart yerel seçimlerinde Millet İttifakı çerçevesinde CHP ve İYİ Parti Gökdere'de ortak miting düzenlemiş, mitinge katılan Akşener, ittifak adayı olan Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey'e destek vermişti.

Akşener'i bugünkü Bursa ziyaretinde Bozbey ve CHP'nin yeni il başkanı İsmet Karaca da karşılayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.