Hava Durumu

Gülümseyene değil, gülümsetene bak!

Yazının Giriş Tarihi: 19.04.2018 07:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.04.2018 07:18

Bursa'da sosyal medya, iki günden beri Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın yaptığı paylaşım ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in buna verdiği yanıtla çalkalanıyor.
Aktaş, Facebook sayfasında, iki fotoğraf paylaştı. Fotoğraflar Fethiye'deki Akasya Parkı'ndan çekilmiş. Parktaki tel örgüler üzerinde Büyükşehir Belediyesi'nin logosu, alttaki duvarlarda ise Nilüfer Belediyesi'nin 'Gülümseyin Nilüfer'desiniz' sloganı yer alıyor.
Hem Büyükşehir logosu, hem de Nilüfer Belediyesi'nin sloganı ilk bakışta kafa karıştırıyor.
Acaba bu parkı kim yapmış?
Aktaş, bu fotoğrafların altına şunları yazmış:
'Büyükşehir yapıyor, Bozbey'in yüzü gülüyor. Nilüfer ilçesinde pek çok hizmeti Büyükşehir yaparken parkların, sağına soluna 'Gülümseyin Nilüfer'desiniz' yazıp Nilüfer Belediyesi logosunu koymak hangi akla hizmettir!. Büyükşehir'le gülümsemeye devam'
Bu yazıyı kaleme aldığım saatlerde, yazı ve fotoğraflar 336 kez paylaşılırken, 202'nin üzerinde yorum yapıldı.
Yorumlar arasında bir de ne görelim; Nilüfer Belediyesi resmi Facebook hesabı da yorumcular arasındaydı.
Merakla okuduk...
Aktaş'a Nilüfer Belediyesi'nin verdiği yanıt ise aynen şöyle:
'Sayın Başkan orası Fethiye Akasya Parkı. Nilüfer Belediyesi tarafından yapılmış olan bir parkın duvarlarında bu sloganın yazması çok doğal. Sizin yeriniz hemen yanda görünen tesis. Tabelanız da çit üzerinde asılı zaten. Parkın içinde büyükşehirin tesisinin fotoğrafını çekerek açı oyunuyla iki logoyu yan yana getirenler belli ki sizi kandırmış. Dikkatli olmakta fayda var.'
Kimi destek, kimi de eleştiri içerikli yorumları okuduğumuzda baktık ki Mustafa Bozbey de polemiğin değirmenine su taşımış.
Mustafa Bozbey: Sayın Başkan, sizi gülümsetebildiysek ne mutlu bize! Ancak sanıyorum arkadaşlarınız size hatalı bilgi vermişler. Çünkü o alan zaten bizim parkımız. Evet, biz yaptık doğrudur.
Peki, burada gülümseyen kim olmuştur sizce?
Bence öncelikle parkı kazanan mahalle sakinleri, ardından paylaşımı okuyan sosyal medya kullanıcısı Bursalılar, son olarak da başkanlar tebessüm etmiştir.

Erken seçime en hazır parti Saadet

Türkiye'nin nefesini tutup Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmesini beklediği saatlerde, Saadet Partisi (SP) Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca ile SP'nin Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Selim Sait Terzioğlu Baia Hotel'de yapılan Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu oldu.
Mehmet Atmaca'nın görüşü seçimin daha erkene çekileceği yönündeydi. Atmaca'nın öngörüsü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla gerçekleşti. Seçim, Bahçeli'nin açıkladığı 26 Ağustos'tan da erkene çekildi.
Yani seçim sathı maili daha kısa sürecek.
Seçim yaklaşıp, ittifaklar konuşulmaya başlayınca en çok ilgi gören lider Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu olmuştu. Onun tavrı, kime yeşil ışık yakacağı kamuoyunun hâlâ merakla beklediği konular arasında.
Erken seçimi ilk kez ifade eden parti olduklarını ve seçimi bir fırsat olarak gördüklerini ifade eden Mehmet Atmaca'nın verdiği bilgiye göre, Saadet Partisi 81 il ve 935 ilçenin 896'sında da örgütlü. İlçe teşkilatları her hafta toplanıyor. İl ve genel merkez müfettişleri de teşkilatları sık sık ziyaret ediyor. Şimdiden belediye başkanları ve milletvekilliği adaylıkları için havuz oluşturulmuş bile.
Çalışma o kadar örgütlü ki, Cumhurbaşkanlığı adayı için Türkiye'den imzalar için isim ve kimlik numaraları bile toplanmaya başlanmış. Bursa'daki sayı şimdiden 5 bine ulaşmış.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.