Hava Durumu

Gürsu'da Sporcu Fabrikası mucizesi

Yazının Giriş Tarihi: 15.11.2019 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.11.2019 08:15

Uyuşturucu kullanımı geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için en büyük tehlikelerden biri. Uzmanlara göre, polisiye tedbirlerin yanı sıra gençlerin bu illetten uzaklaşmalarını sağlamak için ailelere, okullara ve kent yöneticilerine de büyük görevler düşüyor.
Bu tespitle birçok yerde karşılaşmışsınızdır. ASTV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık'ın 'Sporcu Fabrikası' ile ilgili anlattıkları bunun ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gösterdi.
Gürsu'da Sporcu Fabrikası adı verilen tesisler gençlerin spora yönelmesi ve ulusal ve uluslar arası yarışmalarda başarı elde etmesi amacıyla kuruldu. Günde ortalama bin 500 kişi spor yapmak için tesisleri kullanıyor. Tıpkı halı saha gibi bir saat arayla değişim yapılarak bu sayılara ulaşılıyor. Aynı anda 300 kişi spor yapabiliyor.

Tesis sayesinde Gürsu badmintonda Türkiye çapında söz sahibi olmanın yanında uluslararası başarılar da elde etti. Gençlerin spora yönelmesi sayesinde sportif başarının yanı sıra bir başka mucize de gerçekleşti. Polis raporlarına göre, sporcu fabrikası açıldıktan sonra uyuşturucu kullanan gençlerin katıldığı olay sayısı yüzde 74 azaldı.
Başkan Işık'ı sevindiren bu gelişme yeni tesislerin yapımı için de motive etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kaynaklarından yararlanarak, tesis sayısının arttırılması için görüşmelerini sürdüren Başkan Işık, bakanlığın önümüzdeki günlerde Bursa için açıklayacağı projeler arasında Gürsu'nun da bulunduğunu ifade etti.
Gürsu Belediyesi'nde, Ericek'teki Adrenalin Parkı, sporcu fabrikası gibi projelerin hayata geçirilmesinin arka planında Başkan Işık'ın talimatıyla kurulan AR GE ve Proje Merkezi'nin büyük katkısı var. 6 kişilik ekibin işi, anketlerle belirlenen Gürsuluların beklentilerine yönelik projeler hazırlayıp, BEBKA ve AB fonlarından yararlanmak. AB fonları için hazırlanan 14 projeden 2'si kabul edildi. Yaklaşık 63 milyon Euro gibi büyük bir rakama ulaşan fon desteği yeni projelerin hayata geçirilmesini sağlayacak.
Bir başka önemli gelişme ise eğitim ve gençlik alanlarında Avrupa fırsatları için kurulan Eurodesk Avrupa Bilgi Ağı'na Gürsu'nun da dahil olması. Bu sayede AB ülkelerinden gençler Gürsu'ya, Gürsulu gençler de Avrupa ülkelerine gitme fırsatı yakalayacaklar.

YOĞUN GÖÇ BASKISI

Gürsu da Bursa gibi yoğun göç baskısı altında. Nüfusu her yıl 5-6 bin civarında artan ilçede bu büyüme beraberinde hizmet ihtiyacı doğuruyor. Anketlerle vatandaşın taleplerini belirleyen belediye de buna göre strateji oluşturmaya çalışıyor. İlk dönemde yapılan anketlerde hastane beklentisi yüzde 80'e ulaşıyordu. Açıldıktan sonra günde 3 bin kişiye hizmet veren hastane talebinin yerini bu kez okul ihtiyacı aldı. Sınıf mevcutları bina yetersizliği nedeniyle 40-45 kişiye ulaşmış durumda. Belediye geçen dönem 3 okul yapımı gerçekleştirirken, 6 okul için de arsa temini yaptı. Bu bile yetersiz çünkü göç nedeniyle her yıl bir okul yapılması gerekiyor.
Ancak, Başkan Işık'ın deyimiyle arsa fakiri olan Gürsu'da yeni alanlar yaratmak çok zor. Bir taraf Yıldırım, diğer taraf Kestel ve OSB ve ova koruma alanı. O yüzden Başkan Işık'ın bu döneminde üzerinde en çok duracağı konu arsa üretmek olacak.

AKTAŞ'A AĞRISPOR FORMASI

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Türkiye'nin en renkli politikacılarından biri. Başkan seçilmeden önce televizyondaki tartışma programlarıyla tanınan Sayan, zaman zaman yaptığı çıkışlarla gündeme gelmeye devam ediyor.
Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı için Ağrı'ya giden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Savcı Sayan'ı makamında ziyaret etti. Ağrıspor forması hediye edilen Aktaş, görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, misafirperverliği için Savcı Sayan'a teşekkür etti.

'YEREL YÖNETİMLER'İN KONUĞU ATAŞ

ASTV'de yayınlanan Yerel Yönetimler programının bu haftaki konuğu Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş olacak.
Bursa'nın sınırlarından tren geçen tek ilçesi olan Harmancık, kırsal kalkınma ve ekoturizmle ilgili önemli projeler gerçekleştiriyor. Ataş, programda, yeni dönemle ilgili çalışmalarını anlatacak. Yerel Yönetimler bu akşam saat 20.30'da.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.