Hava Durumu

Güzel şeyler de oluyor hayatta; 'Zibidi', 'Yaren' veya siyah kuğu gibi

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2021 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2021 08:00

Çetin Altan'ın en sevdiğim yazılarından biridir; Hiiç enseyi karartmayın...

Yazıyı 2003 yılında kaleme alan Altan, uzun uzun anlatır ülkedeki güçlükleri, ekonomik sıkıntıları ardından ekler karamsar olmamak gerektiğini...

Koronavirüs pandemisi, ekonomik sıkıntılar bugünlerde en çok uğraştığımız konular. Televizyonda saatlerce kadın cinayetleri, 128 milyar dolar nerede veya Ukrayna'da ne olacak tartışmaları, bilim insanlarının günlük vaka sayısı 100 bine ulaşacak görüşleri. İnsan dinledikçe, hani derler ya afakanlar basıyor.

Tüm bu karamsar tabloya rağmen Gemlik'ten Bursa'ya gelirken Dürdane'de çiçek açmış kiraz ağaçlarının etkisinden midir bilmiyorum, bugünlerde güzel şeyler daha çok dikkatimi çekiyor.

Bahar güzellikleriyle geliyor, tabiat kendisini yenilerken, güneş ışınları bitkiler gibi insanlara da enerji yüklüyor.

Mesela Bursa'da baharla birlikte olan güzel şeyleri sıralayayım:

İlk müjde, Yaren leyleğin 10 yıllık dostu Adem Amca ile kavuşmasıyla geldi. Bu kavuşmadan sadece Bursa'da değil dünyanın dört bir yanındaki insanların gülümsemesini sağladı.

Karacabeyli kuş sevdalısı Alper Tüydeş sayesinde Yaren'in gelip yuvasına, ardından Adem Amca'nın kayığına konuşunu an be an izledik.

Ardından bir sürpriz geldi; Zibidi...

Tüydeş'in terasında beslediği bir güvercin yavrusuydu Zibidi. Annesi terk etmişti. Öldüğünü zannettiği yavruyu eline alan Tüydeş, Zibidi'nin nefes aldığını görünce yeni bir macera başlamıştı.

Eliyle yavruyu besleyerek hayat vermeye başlayan Tüydeş, önceden programladığı geziye minik bir sepette Zibidi'yi de götürmüştü. Kapadokya, Şanlıurfa, Mardin'i dolaştı Zibidi. Hatta Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ile fotoğraf bile çektirdi.

Gittikçe büyüyüp serpilen ve uçmaya da başlayan Zibidi, hala Alper'in yayından ayrılmak istemiyor. Onun her anını da Tüydeş'in sosyal medya hesabından izliyoruz. Geniş bir hayran kitlesi kısa sürede oluştu bile... Tüydeş, bir gün fotoğraf veya görüntü paylaşımını geçirtirse hemen hayranlarından mesaj yağmuru başlıyor.

Zibidi'nin tek kötü huyu ise biraz kendini insan zannetmesi. Diğer kuşlar yerine Alper'in omzunda veya evinin salonunda olmayı tercih ediyor.

Baharla birlikte güzel haberler devam ediyor. Mesela barajlar doldu, susuzluk kabusu ötelendi.

Gemlik körfezinden de peş peşe güzel görüntüler sosyal medyada içimizi ısıttı. Arıtma tesislerinin yapılmasıyla temizlenmeye başlayan Gemlik Körfezi'nde yunusların balıkçılarla oyunu görülmeye değerdi.

Dün Gemlik'in yeni bir konuğu vardı; Siyah kuğu.

Bizim buraların yabancısı. Anavatanı Avustralya olan Siyah Kuğu da Alper Tüydeş'e sordum.

Bunlar genellikle Avrupa'daki hayvanat bahçeleri veya parklardan kaçan kuşlar. Çünkü Avusturya'dan göç etmeleri imkansız. Alper de geçtiğimiz yıllarda Karacabey longozunda görmüş.

Keşke buraları sevip, tıpkı İstanbul papağanları gibi üremeye başlasalar.

Yazının başında da değim gibi bunca karamsarlığın içinde minicik bir kıvılcım bile insanı mutlu etmeye yetiyor.

Sizlere de önerim; baharla birlikte şöyle kafanızı kaldırıp çevrenize bir bakıp derin bir nefes alın...

Hiiiç enseyi karartmaya gerek yok...

TUNÇAK'A ANKARA'DA ÜÇÜNCÜ DÖNEM GÖREVİ

AK Parti Büyük Kongresi sonrası Bursa Milletvekili Efkan Ala, Genel Başkan Yardımcılığına devam ederken, önceki dönem il başkanı Ayhan Salman MKYK'ya girmişti. Yine Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ise Kadın Kolları'nda teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcısı, Gençlik Kollarında da Mehmet Ali Keskil MKYK üyesi olmuştu.

AK Parti Genel Merkezi'ndeki düzenlemeler devam ederken 23'üncü dönem Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak'ın Siyasi ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcılığı görevine devam kararı alındı. İki dönemdir AK aynı görevi yürüten Tunçak, sosyal medya hesabından gelişmeyi duyurdu ve kendisini teklif eden Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Hayati Yazıcı ve atamayı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Telefonla görüştüğümüz Mehmet Tunçak, Bursa temsilcilerinin Ankara'da artmasının kente hizmet noktasında her zaman artı bir değer üreteceğini vurguladı. Tunçak, ' Bursa'nın evlatları olarak Ankara'da en güzel şekilde temsil etmeye, gelebilecek hizmetlerin arttırılması, sorunların çözülmesinde hem destek olmaya devam edeceğiz' dedi.

AK PARTİ'Lİ KILIÇ TURİZMCİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ

Koronavirüs pandemisi en çok turizm sektörünü etkiledi. Pandeminin tüm hızıyla devam etmesi nedeniyle sektör temsilcileri yeni destekler bekliyor.

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç, Turizm Haftası nedeniyle TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu ve Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Ersin Yazıcı'yı ziyaret ederek sektör temsilcilerinin sorunlarını dinledi.

AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Kurtuluş ve Ebru Ahu'nun da katıldığı görüşmede Saraçoğlu, pandeminin sektörü olumsuz yönde etkilemesine rağmen yeni pazarlar bulmak adına çalışmalarını sürdürdükleri belirterek, sektör için desteklerin devam etmesini istedi. GÜMTOB Başkanı Ersin Yazıcı da, belirsizlikten dolayı geleceğe yönelik bir planlama yapamadıklarını belirtti.

Sektör temsilcilerini dinleyen Ahmet Kılıç da, koronavirüsten en çok etkilenen sektör olan turizmcilerin işlerini kolaylaştırmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirterek, 'Sahada sürekli öneri ve taleplerini dinliyor, bunları Ankara'da da dile getiriyoruz. Aşı uygulamasının hızlanması ve yerli aşıyla birlikte geleceğe dair ümitvarım" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.