Hava Durumu

Hasan Erdem, yeniden çizmeleri giydi

Yazının Giriş Tarihi: 07.05.2019 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.05.2019 08:07

Hasan Erdem, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) 20 yıllık başkanı Başaran Ulusoy'u devirmek için 12 yıl boyunca bıkmadan usanmadan mücadele etti.
Bu mücadele için 81 ilin neredeyse tamamını kendi cebinden harcama yaparak dolaşan ve 10 acentayla tek tek görüşen Erdem, Şubat 2018'de yapılan genel kurulda Firuz Bağlıkaya ile işbirliği yaparak amacına ulaştı.
TÜRSAB deyip geçmeyin. 10 bin 400 seyahat acentası söz konusu. Türkiye'ye turistlerin yüzde 70'i onlar aracılığıyla geliyor. Bağlı şirketler, hatta okulları bile olan dev bir yapı ve turizmin ana omurgası.
Gel gör ki işler Hasan Erdem'in ve turizm acentalarının büyük bir bölümünün istediği gibi gitmedi. Erdem'e göre, ittifak hedeflerine ulaşılmadığı gibi vaat edilenler de geçen sürede yerine getirilemedi. Örneğin kanun değişikliği, bölgesel yürütme kurullarının güçlendirilmesi, rehberlerle acentalar arasındaki anlaşmazlıklar çözülemedi. En önemlisi de şeffaf bir yönetim oluşturulamadı. Bu anlaşmazlıklar nedeniyle Erdem ile Bağlıkaya arasındaki ipler koptu.
Erdem, kasım ayında yapılacak TÜRSAB genel kurulu öncesi bu gerekçeleri ortaya koyarak yeniden adaylığını açıklayarak, acentalarla dün İstanbul'da, 'Güçlü TÜRSAB Platformu' adıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi. İstanbul Anadolu yakasında hizmet veren turizm ve seyahat acentası sahibi meslektaşlarıyla bir araya gelen Erdem, şeffaf ve sorunlara çözüm olacak yeni bir yönetim oluşturulması için çizmeleri giydiğinin mesajını vererek, toplantıların seçimlere kadar tüm Anadolu'ya yayılarak devam edeceğini söyledi.
Bakalım Erdem, bu kez Bursa bayrağını TÜRSAB başkanlığında dalgalandırabilecek mi?

GAGAVUZYA'DAN BURSA'YA MESAJ

CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Yüksel Özkan, Gagavuzya Özerk Bölgesi Başkanı İrina Vlah'ın daveti üzerine 3 günden beri Moldova'da. Pazar günü Çadır-Lunga kentindeki Hıdrellez Bayramı'na İrina Vlah ile katılan Özkan, At-Prolin adlı çiftlikteki binicilik sporları ve saf kan atların gösterilerini izledi. Derece alanlara madalya verdi.
Moldova Büyükelçisi Halil Gürol Sekmensüer, TİKA yetkilileri ve kardeş belediyelerin katıldığı törenlerin ardından Özkan, Komrat kentine de geçerek, Ortodoksların küçük paskalyası törenlerini de izledi.
Gagavuzya'daki izlenimlerini anlatan Özkan, Oğuz Türklerinden gelen Gagavuz yaşlılarının duru bir Türkçe konuştuklarını, ancak gençlerin Rusya'nın etkisinde kaldığını söyledi. Hıdrellezde ki tüm etkinliklerin benzerlerinin Anadolu'da da yapıldığının altını çizen Özkan, izlenimlerini bir rapor halinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ileteceğini ve kültürel işbirliğinin artırılması gerektiğini ifade etti.
Gagavuzların Avrupa'da Türklerin gönüllü neferleri olduğu vurgusu da yapan Özkan'ın iki önemli tespiti ise şunlar:
'Avrupa'nın göbeğinde uzun yıllar Türk olmanın bedelini ödemişler. O yüzden bizleri çok seviyorlar. Atatürk ve merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e de hayranlar. İkisinin de heykelleri var. Demirel, görev yaptığı dönemde altyapı yatırımları konusunda önemli destek vermiş. Türkiye'ye dönüşümde kardeş belediye konusunu Bursa'daki CHP'li belediyelerle görüşeceğim'

'İCAT ÇIKARANLARA SAHİP ÇIKILACAK'

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA tarafından Türk Hava Yolları'nın isim sponsorluğunda bu yıl sekizincisi düzenlenen Turkish Airlines Science Expo, 200 binin üzerinde ziyaretçi ve 101 bin 358 atölye çalışması ile hedeflenen rakamları aşarak tamamlandı. 'Dijital Türkiye' ana temasıyla düzenlenen festivalin en önemli özelliklerinden biri de geleceğin işgücü olan gençleri Bursa'nın ünlü sanayicileriyle buluşturması oldu.
Kültür A.Ş'nin organizasyonu ile düzenlenen etkinlikte Bursa, bilimle dolu dolu 4 gün geçirdi. Gençlerin maharetlerini anlatmaya bu sütunlar yetmez. En çok dikkatimi çeken ise parmak iziyle çalışan silah ve insansız hava araçlarıyla ilgili olanlardı.
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Fehim Ferik'e bu yaratıcı fikirlerin ne olacağını da sordum. O da bu yıl farklı bir strateji izleyeceklerini ve buluş ve yeniliklerin BTM olarak ilgili kurumlara iletilmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesi için takipçisi olacaklarını söyledi.
Umarım, 'başımıza icat çıkaran bu gençlerin' projeleri bu takiple amacına ulaşır ve yakın bir gelecekte uygulamalarıyla karşımıza çıkar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.