Hava Durumu

Hasret bitiyor; Yasaksız bayramınız kutlu olsun

Yazının Giriş Tarihi: 01.05.2022 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.05.2022 08:09

Koronavirüs pandemisi insanlığın üzerine bir kabus gibi çöktüğü son iki yılda neler yaşamadık ki…

Maskesi, mesafesi, temizliği bir yana aylarca aşı haberini bekledik. Evlere hapsolduğumuz günlerde,  akraba ve dostlarımızı ziyareti unuttuk. En büyük sıkıntıyı da 65 yaş üstü olanlar çekti. Onların yasakları bir türlü bitmedi.

O da yetmez gibi ailece buluşmaların yaşandığı bayramlar da bile ziyaretçileri olmadı.  Sokağa çıkma yasağının olduğu bayram günü gazeteci olduğum için işe giderken, anne ve babamı çift maske takarak kapıdan ziyaret edebilmiştim.

Çocuklar, torunlarla birlikte bayram sabahı ritüellerini sanki bir daha göremeyecekmişiz gibi geliyordu. Neredeyse el öpenlerin çok olsunu sözünü bile unutmuştuk.

Bütün bu hasretlikler bir yana koronavirüs bu sürede bir çok sevdiğimizi de aldı bizden…

 Son vaka sayıları ve tedbirlerin kaldırılmasıyla güle güle diyen pandemi bizden iki kuşak önceki nesle İspanyol gribinin bıraktığı derin izler gibi unutulmayacak anılar bıraktı.

İki yıl aradan sonra ilk kez yasaksız bayramı, bayram tadında kutlama zamanı…

Bayramınız kutlu olsun….

BURSA’DA BAYRAMLAŞMANIN ADRESİ KÜLTÜRPARK VE MERİNOS

Pandeminin etkisini yitirmesiyle partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının da bayramlaşma programlarında iki yıl öncesine dönüldü.

Bursa’da bu yıl bayramlaşmanın adresi geçmiş yıllarda olduğu gibi Kültürkpark ve Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi olacak.

 Bursa Kent Konseyi Başkanlığı bu yıl hemşeri dernekleri, federasyonları ve konfederasyonlarının katılımıyla Ramazan Bayramı’nın ikinci günü “Bursa Büyük Hemşehri Bayramlaşması” düzenleniyor. Program,  3 Mayıs Salı günü saat 14.00’da Merinos AKKM Fuar Alanı’nda gerçekleşecek.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı, Kent Konseyi’nin programı dolayısıyla bayramlaşma törenini bayramın birinci gününe aldı. AK Partililer, 2 Mayıs günü saat 13.00’te Merinos AKKM’de bayramlaşacak.

Cumhur ittifakında yer alan Milliyetçi Hareket Partisi’nin bayramlaşma töreni de bayramın ikinci günü saat 14.00’te Merinos’ta yapılacak.

CHP Bursa İl Başkanlığı ise geleneği bozmayarak pandemi öncesinde olduğu gibi bayramın ikinci günü Kültürpark Özgen Çay Bahçesi’nde bayramlaşma gerçekleştirecek.

Millet İttifakında yer alan İYİ Parti de Kültürparkı tercih eden partiler arasında. İYİ Parti’nin bayramlaşması da bayramın ikinci günü saat 14.00’te Kültürpark Sadabat Sarayı’nda yapılacak.

DEVA Partililer de bayramın ikinci günü Kültürpark Ender Çay Bahçesinde buluşurken, Gelecek Partisi, alışılmışın dışına çıkarak, bayram buluşmasını İnkaya Çınarı’nın bulunduğu çay bahçesinde gerçekleştirilecek. Buranın tercih edilmesinin sebebi ise partinin ambleminin çınar yaprağı olması.

GEMLİK’İN ÖNEMLİ KAVŞAĞI KURULA TAKILDI

Gemlik, Çukurbahçe’deki kavşak yapımına başlandığında oldukça sevinmiştik. Bursa’dan Kumla ve Armutlu yönüne gidenleri de ilgilendiren bu kavşakta sürekli kazalar meydana geliyor ve can kayıpları yaşanıyordu.

AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın girişimleri sonucu yapımına başlanan ve bir geçişi hızla tamamlanan kavşak inşaatı bir süre önce aniden durdu ve inşaat dolayısıyla daha kötü bir hale döndü.

İnşaatın durma nedenini geçtiğimiz gün, Gemlikli gazeteci Hurşit Topal’ın haberinden öğrendik. Meğer proje Kültür ve Tabiat Varlıkları’nı Kurulu’nun kararıyla durdurulmuş. Gerekçe ise bölgenin ikinci derecede tarihi sit alanında yer almasıymış. İnşaat durdurulunca müteahhit Bursa’daki diğer şantiyesine ağırlık verirken, Kurul, projede imzası bulunan kamu yöneticileri hakkında da suç duyurusunda bulunmuş.

Son durumu öğrenmek için aradığımız AK Parti Milletvekili Zafer Işık, sorunun çözülmesi için girişimlerin sürdürdüğü söyledi.

Basit bir kavşak gibi görülse de yaz aylarında Kumla ve Armutlu gibi yazlık bölgeler dolayısıyla yoğun trafiğe sahip olan bu yol da büyük sıkıntılar yaşanacak.

TABİP ODASI YENİ YÖNETİMİ GÖREV BÖLÜMÜ YAPTI

Bursa Tabip Odası seçimlerini kazanan Dr. Levent Tufan Kumaş başkanlığındaki yeni yönetim kurulu ilk toplantısında görev bölümü yaptı.  Dr. Muhsin Güllü  Genel Sekreterliğe, Dr. Abdullah Karadağ saymanlığa, Dr. Sevtap Şimşek veznedarlığa  getirilirken,  Dr. Kadir Binbaş  ve Dr. Serap Topçuoğlu da yönetim kurulu üyesi kaldı.

Görev dağılımı sonrası Dr. Levent Tufan Kumaş, önceki dönem başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan’a teşekkür verdi.  Türkkan da  yeni yönetime başarılar dileyerek, gözünün arkada kalmadığını ifade etti.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.