Hava Durumu

Hızlı tren 1 saat yakına geliyor

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2019 09:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2019 09:00

Yenişehir ile Bilecik arasındaki yola hiç bu gözle bakmamıştım. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim anlatınca farkına vardım.
Yenişehir ile Bilecik arasında 2007'de başlanan ancak bir türlü tamamlanamayan yoldan bahsediyorum. Mevcut yol 42 kilometre. Yeni proje ile 30 kilometreye inecek hem de duble hale gelecek. Yani Bursa'dan yola çıktığınızda yaklaşık bir saatte Bilecik'e ulaşmış olacaksınız. Bu aynı zamanda hızlı trene yakınlaşma anlamına geliyor.
Öyle görünüyor ki Bursa'nın hızlı tren hayalleri çeşitli nedenlerle ötelendiğinden daha epey bir süre hızlı treni kullanmak için Eskişehir'e otobüsle gitmek zorunda kalacağız. İşte bu yol, hızlı trene varmak için daha çabuk bir alternatifi sunacak. Üstelik kış aylarında Mezitler'de yaşanan sıkıntılara da son verecek.
Yol aynı zamanda Yenişehir Havalimanı'nı da Bilecik'e yaklaştıracak. İki Osmanlı kenti arasındaki ticari ve sosyal ilişkileri de geliştirecek.

***
Bu kadar kolaylık sağlayacak yolun yapımına 2007'de başlanmasına rağmen inşaatı geçen 12 yıllık sürede deyim yerindeyse yılan hikayesine döndü. Bursa'nın yakından tanıdığı bir isim olan AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı'nın tespitine göre, ortada kusurlu olan yok. Hukuki ve teknik şanssızlıkların üst üste gelmesi yüzünden gecikme yaşandı.
Yağcı, önceki gün yolun ihalesiyle ilgili müjdeyi Bursa milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin ve Refik Özen ile birlikte Meclis'te çektiği fotoğrafla verdi. Müteahhit firma işi bırakınca Yağcı'nın çabaları sonucu yol acil ihale kapsamına alınmıştı. Bu ihale de 4 Kasım günü gerçekleştirildi. Önümüzdeki hafta yer teslimi yapacak olan firma çalışmalara başlayacak ve kalan 18 kilometrelik bölüm bir yıl içinde tamamlanacak.
Selim Yağcı, ihaleyi alan İrem İnşaat'ın aynı zamanda Söğüt-Bilecik ve Söğüt-Eskişehir yollarının müteahhidi de olduğu için çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

CHP'Lİ AYDIN KOMİSYONDA SORDU, SÖZÜNÜ ALDI

Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi'nde 'mezun sanatçılar' uzun süreden beri kadro bekliyor. Sanatçıların sorunlarını aktardığı CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, konuyu Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a yöneltti.

Konuşmasında, 15 Mayıs 2019 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname'yi hatırlatan Erkan Aydın, 'Mezun sanatçı olarak adı anılan ve sözleşmeli olarak çalıştırılacak personelin işe alımları konusunda neden bir adım atılmamaktadır? Sözü geçen bu personelin işe alımları konusundaki uygulama ne zaman yapılacaktır? Büyük beklenti içinde olan bu sanatçıların özlük hakları konusunda planlamanız nedir?' dedi.
Bin kadar çalışanı ilgilendiren soru üzerine Bakan Ersoy, konuyu yakından takip ettiğini ve hazırlıkların son aşamaya geldiğini vurguladı. Söz konusu sanatçıların sözleşmelerinin 1 Ocak 2020 itibarıyla yapılacağını ve ödeneğin 2020 bütçesine konulduğunu ifade ederek, sanatçıların bu konuda müsterih olmasını istedi.

'SANİYE RIZA YURDU'NA SAHİP ÇIKILSIN'

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2013 yılında yıkılan ancak yenisi yapılacağı söylenmesine rağmen henüz bir çalışma gerçekleştirilmeyen Saniye Rıza Kız Yetiştirme Yurdu konusunu TBMM'ye taşıdı.
Kayışoğlu, Meclis'te yaptığı konuşmada, Bursa'nın Kükürtlü gibi rantının yüksek olduğu yerde bulunan yerde olan yurdun yerine yenisinin yapılmamasının akla başka sorular getirdiğini ifade ederek, Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a 'Bu projeyi ne zaman yapacaksınız? diye sordu.

Kükürtlü Mahallesi Muhtarı Canan Akın Erdem'in çabaları ve duyarlılığı sayesinde konunun yeniden gündeme geldiği hatırlatması da yapan Kayışoğlu,'Saniye Rıza Hanım'ın bağışı olan bu yurdu bir an önce kimsesiz çocuklarımıza kazandırmasını bekliyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.