Hava Durumu

İdealist başkan...

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2019 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2019 08:16

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, Bursa'da spor camiasının yakından tanıdığı bir isim. Futbolculuk, ardından hakemlik ve gözlemcilikle devam eden aktif süreci başkan olmasına rağmen sürdürüyor.
Aydın'ın bir de belediyecilik kariyeri var. İşçi olarak başladığı bu kariyeri memurluk, şeflik ve en sonunda başkanlıkla taçlandırdı.
Başkanlığa uzanan süreç geçen yıl 29 Kasım'da belediyedeki görevinden adaylık için istifasıyla başladı. Babası ve ağabeyi yıllardan beri MHP'de görev yapan Aydın'ın tercihi de aynı partiden oldu. Cumhur İttifakı görüşmeleri çerçevesinde Yenişehir'den MHP adayının gösterilmesi kararı alınınca Aydın'ın başkanlık yolu açıldı.
AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Aydın, bu süreci hayatının en heyecanlı haftası olarak nitelendirdi.
Seçildikten sonra AK Parti ile sıcak diyalog kuran Aydın, bu süreci, 'İki ilçe başkanım, iki il başkanım ve iki genel başkanım var' sözleriyle ifade etti.
MHP'nin 50'nci kuruluş yıldönümünde Yenişehir'den partisinin ilk kez başkan çıkarmasından gurur duyduğunu dile getiren Aydın, geçen süre içinde yılların deneyimiyle farklı bir profil çizdi. Sadece kendi partisi ve AK Parti ile değil, tüm siyasi partilere çalışmaları hakkında bilgi veren ve görüşen Aydın'ın bunu görev süresi sona erinceye kadar sürdürmeye kararlı olduğunun altını çizdi.
Seçimden sonra Türk bayrağı rozeti taktığını anlatan Aydın'ın şu sözleri ise gerçekten altı çizilmesi ve örnek alınması gereken türden;
'Hepimizin ortak hedefi memleketimize hizmet etmek. Siyaset olarak bakarsak başarılı olamayabiliriz ama hedefimiz memleketimiz dersek başarıyı yakalarız'
Aydın'ın seçim sonrası süreçte yaptıklarına gelince... Spor kökenli olduğu için önceliğini bu konuya ayıran Aydın, belediyenin tüm spor tesislerini gençlere ve öğrencilere ücretsiz yaptı. İkinci hassasiyeti ise engellilerin yaşamını kolaylaştırmakla ilgili. Bunu akıllı durak ihalesinde gösteren Aydın, engellilerin araçlarını şarj etmeleri için projeyi değiştirdi.
Havaalanının daha aktif kullanımı için Bursalı işadamlarına Yenişehir'i kullanma çağırısı yapan Aydın, sebze üretim merkezi olan Yenişehir'de üreticiler için Gedelek benzeri tesis kurma sözü de verdi.

TELEFONUNU İPTAL ETTİRDİ, ÇAY PARASINI KENDİSİ ÖDÜYOR

Belediyelerin en büyük handikaplarından biri borçlar dolayısıyla yatırım sıkıntısı çekmeleri. Davut Aydın, başkan seçilmeden önce gelir şefi olduğu için ilk çalışması mali disiplinin sağlanması ve şeffaflık konusunda oldu. Başkanlık makamına ait cep telefonu hattını iptal ettiren Aydın, kendi telefonunu kullanmaya devam etti. İkinci adımı ise belediye tesislerinde çay dahil tüm harcamaları kendi cebinden karşılamaya başladı.
Mali disiplin sayesinde geçen 6 aylık sürede 8,5 milyon liralık yeni projelere harcama yapılırken, eski borçlardan 446 bin lirası da ödendi.

VEKİL ATTIĞINI VURDU

Tekstille başlayan Bursa'nın sanayi altyapısı daha sonra otomotiv ve metal sanayi ile güçlendi. Bu güçlü altyapı geçtiğimiz yıllarda 'yerli ve milli' savunma sanayiye önemli katkılar vermeye başladı.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay Havacılık ve Savunma Sanayi Kümesi'ni kurarak, bu konuda UR GE projesi hayata geçirdi. Bursa ve ilçelerindeki çok sayıda firma savunma sanayi için önemli parçalar ve araçlar üretmeye devam ediyor.
Geçen yıl ekim ayında TÜBİTAK SAGE Yerleşkesi'nde etkinlik testi yapılan Milli Lazer Silahını da Bursa'daki Ermaksan'ın ürettiğini hatırlatmakta yarar var. Ayrıca, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, yine geçen yıl terör örgütüne karşı Suriye'nin kuzeyinde yürütülen harekatta Bursa imzası taşıyan milli silahlar kullanıldığını söylemişti.

İbrahim Burkay, önceki gün TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkan vekili olan AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ve yine AK Parti milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin ve Zafer Işık ile birlikte geçtiğimiz ay Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü (MKEK) ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda Yasin Akdere'yi ziyaret etti. Akdere, Bursa'nın da yakından tanıdığı bir isim. Bosch'ta uzun süre üst düzey yöneticilik yaptı.
Ziyaret sırasında, Akdere'nin teklifi üzerine MKEK'in ürettiği yüzde 100 yerli milli Bora keskin nişancı tüfeğini Refik Özen atış yaparak test etti. Özen, bin 500 metre menzilli tüfekle gerçi kısa mesafeden atış yaptı ama hedefi ortasından vurmayı başardı.
MKEK'in Yasin Akdere'nin göreve başlamasıyla çok daha güzel işlere imza atacağını vurgulayan Refik Özen, önümüzdeki hafta Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir'in Bursa'da bu alanda faaliyet gösteren firmalarla bir araya geleceğini söyledi.
Milletvekilleri, iş dünyası ve bürokratların bir araya gelişiyle güzel bir sinerji ortaya çıktığını vurgulayan Özen, bunun olumlu sonuçlarının önümüzdeki günlerde önemli projelere yansıyacağını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.