Hava Durumu

İlçe başkanı, 100 bin parti üyesini yöneticilere zimmetledi

Yazının Giriş Tarihi: 18.06.2021 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.06.2021 08:12

Siyasette, öncelikle parti üyelerini, ardından oy veren seçmenlerde aidiyet duygularını geliştirmek büyük önem taşır. Ayrıca artık seçim döneminde seçmeni hatırlama dönemi de çoktan geçti.

Yaklaşık 20 yıldan Bursa'da yerel ve genel seçimlerde birinci parti olmayı başaran AK Parti teşkilatları son bir yıldan beri üye sayısı arttırmak kampanyalar yürütüyor. Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nisan ayında yaptığı 'Gönüllere dokunmayı unutmayın' açıklaması doğrultusunda, partililerle olan bağlar güçlendirilmeye çalışılıyor.

Dün, Sönmez Medya'yı ziyaret eden AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ile Osmangazi'yi ve yaptıkları çalışmaları konuştuk.

Osmangazi, 881 bin 459'a ulaşan nüfusuyla Türkiye'nin 26'ncı büyük kenti, nüfus olarak da 68 vilayetten büyük. Cömez'in verdiği bilgiye göre, AK Parti'ye üye olanların sayısı da 100 bini aşmış durumda.

Cömez, parti üyeleriyle ilişkilerin geliştirilmesi ve taleplerinin ilgili yerlere daha kolay ulaşması için ilginç bir yöntem buldu. 100 bin parti üyesi zimmetlenen 135 ilçe yöneticisi her hafta 10 üye ile görüşme şartı konuldu.

Koronavirüs pandemisi kısıtlamalarının kaldırıldığı 1 Haziran'dan itibaren çalışmalara ağırlık verdiklerini belirten Cömez, yapılan görüşmelerde partililerin yaşadıkları sıkıntıları dinlediklerini, talepleri ilgili yerlere ilettiklerini söyledi.

İlçe teşkilatının bu projeyle parti üyeleriyle belediye başkanları ve milletvekilleri arasında köprü vazifesi gördüğüne işaret eden Cömez, 'Türkiye'de son yıllarda algı olgunun önüne geçti. Görüşmelerimizde ülke gerçeklerini ve AK Parti'nin yaptığı hizmetleri yalın olarak ifade edip, muhalefetin algılarının yanlışlığını ifade ediyoruz' dedi.

Bu arada, partililerin görüşmelerinde en çok gelen talep is iş başvuruları.

Cömez'in ikinci projesi de kısa adı OSİMER olan AK Parti Osmangazi İletişim Merkezi aplikasyonu. Osmangazi İlçe ve bağlı mahalle başkanlarının kullanacağı bu aplikasyon. Bir sokakta ya da mahallede sorun görüldüğü zaman iletme imkanı sağlayacak. Örneğin, bir mahalledeki bozuk yol fotoğrafı çekildiğinde aplikasyon otomatik olarak konumlandırarak, merkezi sisteme iletecek. İlçe merkezi de bunu belediyenin ilgili birimlerine aktaracak.

Aplikasyondan gelen sorunların ve taleplerin takipçisi olacaklarını ifade eden Cömez, sorun çözüldükten sonra ilgili kullanıcıya da yeni halinin fotoğraflarıyla bilgi verileceğini sözlerine ekledi.

Cömez, 2023 genel ve 2024 yerel seçimlerinde 6 milyonu aşkın yeni seçmenin oy kullanacağını da ifade ederek, gençlere ulaşmak için de yeni projeler geliştirdiklerini kaydetti.

ÇAVUŞOĞLU, ÜNİVERSİTELİLERE, İNSAN HAKLARINI ANLATTI

Koronavirüs pandemisi, alışkanlarımızı değiştirirken, buluşmalarda da kolaylık sağladı. Kısıtlama döneminde başlayan uzaktan çevrimiçi buluşmalar, normale geçiş sürecinde de artık kullanılıyor. Kilometrelerce yol kat etmek yerine ekran veya telefon başına geçtiğinizde, Türkiye'nin veya dünyanın dört bir yanı ile iletişim kurabiliyorsunuz.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, önceki gün Zonguldak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve Üniversite başkanı Ali Ünal'ın organizasyonuyla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileriyle çevrimiçi buluştu.

Çavuşoğlu, 'Başkanlık sistemi' ve 'İnsan hakları' konularını anlattıktan sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

MARMARA'NIN ÇIĞLIĞI PANELDE MASAYA YATIRILACAK

Marmara Denizi, aşırı kirliliğini mart ayından beri müsilaj çığlığı ile bizlere duyurmaya çalışıyor. Müsilajın önlenmesi için tek yol Marmara'nın kirletilmemesi.

BUMİAD, Makine, Ziraat, Çevre, Kimya mühendisleri odaları Bursa şubeleri ile Bursa UNESCO Derneği, Unesco Derneği tarafından bugün düzenlenecek 'Marmara Denizi'nin Çığlığı' panelinde konu bir kez daha bilim insanları tarafından masaya yatırılacak.

BOAB Yerleşkesinde düzenlenecek ve moderatörlüğünü İlker Özaslan'ın yapacağı panele, DEÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü'nden Prof. Dr. Şükrü Turan Beşiktepe, ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi'nden Prof. Dr. Yeşim Büyükateş, Bursa Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Fakültesi'nden Prof. Dr. Kamil Salihoğlu ve AG Marine Solutions'tan Dr. Ayşe Gazi Han konuşmacı olarak katılacak.

BU FOTOĞRAF SİZE NEYİ ANLATIYOR?

Koronavirüs pandemisi dolayısıyla uzun süredir belediye otobüsüyle Heykel'e çıkmamıştım. Dün, Çakırhamam durağından geçerken birden Ulu Camii minarelerini görünce iki durak önceden otobüsten inip bakmak istedim.

Yıkım çalışmaları sırasında önüne bariyerler ve örtüler konulduğu için bu kadar güzel görünmüyordu. Onlar da kalkınca görüntü daha güzel ve anlaşılır hale gelmiş. Ayrıca yaya girişi de konulması güzel olmuş.

Şimdi artık sıra Zafer Plaza'nın ek binasında. O da yıkılınca bölgenin daha güzelleşeceğinden eminim.

Dikkatimi çeken bir konuyu da anlatmak istiyorum. Yıkılan bölgenin arkasında eksiden otopark vardı. Şimdi kazanılan alanla daha da büyüyen otopark, araç yığını haline gelmiş. Umarım, yarışmayla kazanılan projenin uygulanması sonrası bu araçları artık görmeyiz.

Zaten yıkılan şehir içinde yıkılan yerlerin hemen derme çatma otoparklara dönüşmesi estetik kazandıralım derken çirkinleştirme çabası adeta.

Heykel'den inerken dikkat ettim. Demirtaş'ta, Fomora'daki iller bankasının eski binasının yerinde ve kent meydanındaki derme çatma otoparklar çirkinlik abidesi gibi...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.