Hava Durumu

İmamoğlu'nun seçim otobüsünde Bozbey özçekimi

Yazının Giriş Tarihi: 16.06.2019 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.06.2019 08:14

Türkiye siyasetinin nabzı artık İstanbul'da atıyor. Sadece İstanbul değil, Türkiye nefesini tutmuş 23 Haziran'da sandıktan çıkacak sonucu beklerken, hem AK Parti hem de CHP seçimi kazanmak için tüm imkanlarını seferber etmiş durumda.
İktidar ve muhalefet kanadının milletvekilleri bayram sonrası adeta İstanbul'da kamp kurdu. CHP'li vekillerin ardından Ekrem İmamoğlu'na Bursa'dan bir destek de 20 yıl Nilüfer Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra Büyükşehir adayı olan Mustafa Bozbey'den geldi.


İmamoğlu'nun önceki gün Bosna Sancak Derneği'nden başlayan programına eşlik eden Bozbey, daha sonra Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşa'da düzenlenen mitinglere katıldı. İmamoğlu ile birlikte seçim otobüsünün üzerine çıkan Bozbey de ilgi gördü.
Başkanlığı döneminde ve seçim kampanyasında çektiği selfie'lerle (özçekim) tanınan Bozbey, seçim otobüsünde çektiği sefie'yi sosyal medyadan 'İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun başladığı hizmetlerini devam ettirmeye az kaldı. #HerSeyCokGuzelOlacak' yazısıyla paylaştı.
Bursa'ya dönen Bozbey'e İstanbul izlenimlerini sorduk. O da yanıtladı.
İmamoğlu'na AK Parti'nin güçlü olduğu Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşa'da büyük ilgi olduğunu söyleyen Bozbey'e göre, İstanbul'da çok farklı bir rüzgar esiyor. İnsanlar, İmamoğlu'nu görmek için otobüsün arkasından yüzlerce metre koşuyor. Gittiği her yerde büyük ilgi var. Toplumun her kesiminden İmamoğlu'na verilen destek 23 Haziran'da sandıktan farklı bir sonuç çıkaracak.
Bozbey'in Nilüfer'deki başkanlığı döneminde Balkan ülkeleriyle yakın temasları vardı. Bosna'nın Zavidovici Belediyesi de Nilüfer'in kardeş kentleri arasındaydı. Zavidovici'deki okul ve spor salonlarının bakım onarımları da Nilüfer Belediyesi tarafından yapılmıştı.
Dernekte tanınan ve ilgi gören Bozbey, İmamoğlu'nun da dernekteki görüşmelerinde seçimlerden sonra ilk yurtdışı ziyaretini Balkan ülkelerine yapacağı sözünü verdiğini söyledi.

GEMLİK MAGNETİNİ ARIYOR

Yurtiçinde veya yurt- dışında tatile gittiğinizde alışveriş listesinin birinci sırasında o ülkeyi veya kenti simgeleyen magnetler yer alır. Çoğunlukla buzdolaplarını süsleyen magnetler hem ucuz hem de her baktığınızda size o yerle ilgili anılarınızı hatırlatır.
Göreve başladıktan sonra Gemlik'in alameti farikası olan Orhan Veli'nin dizelerinin yer aldığı tabelayı ilçe girişine yeniden koyduran Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan bu kez magnetlerde yer alacak simge veya fotoğraf için kolları sıvadı.


Orhan Veli tabelası için sosyal medyadan vatandaşların görüşünü alan Sertaslan, magnet simgesi için de aynı yöntemi izliyor. 'Gemlik magnetini arıyor' başlığıyla duyurulan proje ile ilçenin sembollerini içeren tasarımların magnet@gemlik.bel.tr adresine gönderilmesi istendi.
1 Temmuz'a kadar yapılacak başvuruların ardından seçici kurul gönderilen tasarımları inceleyerek karar verecek.

KARAGÖZ EFSANESİNE DOĞUM GÜNÜ

Geleneksel gölge oyunumuz Karagöz'ün en yaşlı ustası Hayali Şinasi Çelikkol, geçen hafta 72'nci yaşanı Eski Aynalı Çarşı'da dost ve arkadaşlarıyla kutladı.
1947 Bursa doğumlu olan Çelikkol, Uluslar- arası Kukla ve Gölge Oyunları Birliği (UNIMA) Bursa Şubesi'nin başkanlığını da yürütüyor.


Bursa'da 1978-1993 yılları arasında 14 yıl futbol antrenörlüğü de yapan Çelikkol'un gölge oyunlarına ilgisi babasının etkisiyle Bursa ve çevresine ait özgün etnografya örnekleri toplamasıyla başladı. Daha sonra Karagöz üzerine yoğunlaşan Çelikkol, 1994 yılında Karagöz ustalarından Hadi Poyrazoğlu'nun elinden ahi geleneklerine uygun olarak peştamal kuşandı.
Günümüzde müze lisansı alınan Karagöz Sanat Evi'nin Bursa'ya kazandırılmasında, önemli rol oynayan ve Kapalıçarşı'da yürüttüğü ticari faaliyeti yanı sıra Karagöz sanatının yaygınlaştırılması için yoğun faaliyet gösteren Şinasi Çelikkol bireyleri ile birlikte kurduğu Bursa Karagöz Tiyatrosu Topluluğu gerek yurtiçi gerekse yurtdışında gösterilerini sürdürüyor.
Büyük ustaya uzun ömürler diliyoruz..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.