Hava Durumu

İnce ve Kılıçdaroğlu'nu rozet ayırdı

Yazının Giriş Tarihi: 02.06.2018 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.06.2018 08:22

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran'da yapılacak seçimler için aralarında Bursa'nın da bulunduğu 10 büyükşehirde ortak miting kararı almıştı. Ancak, İnce'nin aday olduktan sonra altı oklu CHP rozetini çıkararak yakasına Türk bayrağı takması ve bunun toplumda karşılık bulması üzerine önceki gün ortak mitingler önce 8'e, ardından 4'e düşürülmüştü. İki liderin görüşmesinin ardından ortak mitinglerin cumhurbaşkanı adayı propagandasına zarar verme olasılığı gözetilerek iptal edildi.
Ancak, programlar yapıldığı için aynı gün hem Kılıçdaroğlu, hem de İnce Bursa'da bulundukları halde bir araya gelmediler.
Kılıçdaroğlu, sabahtan başladığı programında sivil toplum örgütleri ile görüşmeler yapıp, CHP'ye katılanlara rozet takarken, Muharrem İnce de Atatürk Stadyumu Meydanı'ndaki mitinge katıldı.
Bu arada, Atatürk Stadyumu Meydanı'na bir parantez açmakta fayda var. Daha önce 1 Mayıs kutlamaları sırasında yazmıştım. Bursa'nın gerçekten böyle bir alana ihtiyacı vardı. İyi ki zamanında buranın korunması için mücadele verilip Bursa'ya kazandırıldı.
Mitinge gelirsek, bir gün önce Gümülcine ve Kırcaali'yi ziyaret eden İnce, Bilecik mitingi sonrası Bursa'ya gelecekti. Ancak, şehit cenazesine katılım nedeniyle 19.00'da başlayacak miting için alana ancak saat 20.00'de girebildi.
Televizyon programlarında popülaritesini artıran Muharrem İnce'ye ilgi oldukça fazlaydı. Mitingden 3 saat önce Bursalılar alana gelerek ellerinde Türk bayraklarıyla müzik dinleyerek şenlik havası içinde İnce'yi beklemeye başladılar.
Kürsüye boynunda Bursaspor atkısıyla çıkan İnce, Gümülcine ve Kırcaali'den selam getirdiğini söyledi.
Konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine 'çırak' demesini eleştirerek başlayan İnce, daha önceki mitinglerindeki gibi dev ekranlardan Erdoğan'ın konuşmalarını izletti.
Görüntülerin ardından İnce, 'çırağa devlet teslim edilmez diyorsun ama aldatılan adama devlet teslim edilmez' dedi.

20 bin kişilik iftar sofrası

Muharrem İnce'nin mitingi için Atatürk Stadyumu Meydanı bir gün önceden hazırlandı. İnce'nin 'Yeryüzü sofrası' olarak adlandırdığı iftar için yemek şirketi de 20 bin kişilik yemek dağıttı. Çorba, sebze yemeği, salata ve tatlıdan oluşan mönü ile mitingin sona ermesinin ardından topluca iftar yapıldı. Mitinge katılım ise beklentilerin oldukça üzerinde gerçekleşti. Bunda Muharrem İnce'nin yarattığı rüzgarın etkisi büyüktü.

Kılıçdaroğlu, STK temsilcilerinden ne istedi?

Kılıçdaroğlu'nun Bursa programı da oldukça hareketli geçti. STK temsilcileriyle toplantı yapan ve ekonomik konulara değinen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin ödediği faizleri anlatırken, not alınmasını istedi. Kılıçdaroğlu'nun not alınmasını istediği rakam ise 1923-2002 yılları arasındaki 79 yılda toplam 713 milyar dolar harcamaya karşılık 2003-2017 yılları arasında 2 trilyon 94 milyar dolar harcanmasıydı. Kılıçdaroğlu, 713 milyar dolar ile Türkiye'nin barajlar, Kıbrıs çıkarması, hatta uçak fabrikası bile yaptığını hatırlatarak, 14 yıllık sürede bu kadar paranın nereye harcandığını sordu.
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı'nı da ziyaret eden Kılıçdaroğlu, derneğin önündeki şehitlik anıtında 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.