Hava Durumu

İşitme engelli Ali'nin başarı öyküsü

Yazının Giriş Tarihi: 22.07.2018 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.07.2018 07:59

'Bana bin balık vereceğine balık tutmayı öğret'
Çok klasik bir Çin atasözü, genelde hayata tutunma konusunda kullanılır...
Türkiye'de başta kamu olmak üzere birçok kurum ve kuruluş sosyal yardımlarla toplumun bazı kesimlerini ayakta tutmak için katkı sağlıyor. Engelliler de son yıllarda toplumun öncelikli bireyleri arasında yer almaya başladı.
Ancak, onların istediği sadece sosyal yardımlar değil, birlikte yaşayarak hayata tutunmak.
İşitme engelli Ali Kuzey de çalışıp, hem kendisine hem de topluma yararlı bir birey olmak için Yıldırım Belediyesi İstihdam Masası'nın kapısını 5 ay önce çaldı. Bu başvuruyla Ali Kuzey'in hayatı değişti.
Yıldım Belediyesi de Ali'ye referans olup Oyak Renault otomotiv fabrikasına önerdi. Görüşmelerin ardından da işe başlayan Ali, 4 ay gibi kısa bir sürede fabrikanın gözdesi haline gelerek en hassas bölümlerden biri olan motor kapağı montaj bölümüne alındı.
Ali'nin geçen hafta bir ziyaretçisi vardı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, fabrikayı ziyaret ederek, yöneticilerle ve Ali ile görüştü. Fabrika yetkilileri Ali'den çok memnun. Böyle bir eleman kazandırdıkları için Başkan Edebali'ye teşekkür ederken, istihdam konusunda işbirliğinin devamı mesajını verdiler.
Ali'nin hedefleri de büyük. İşaret dili kullanan tercüman aracılığıyla yapılan sohbette Ali'nin hedefinin yüksek olduğunu söylemesi üzerene Edebali, Genel Müdür yardımcısına dönerek, 'Koltuğuna göz dikmiş' esprisini yaptı. Genel müdür yardımcısının 'Olsun koltuğumu devretmeye hazırım. Yeter ki hedeflerini başarsın' yanıtı ise hem Ali'yi hem de Başkan Edebali'yi duygulandırdı.

22 bin 500 başvurudan 4 bini işe yerleştirildi

Ali Kuzey'in işe yerleştirilmesini sağlayan Yıldırım Belediyesi İstihdam Masası İŞKUR gibi başarılı bir çalışma yürütüyor. Edebali'nin verdiği bilgiye göre, kurulduğu 4 yıldan beri masaya 22 bin 500 başvuru yapıldı. Bunlardan 4 bini ise işe yerleştirildi.
Başkan Edebali, işe yerleştirmelerden sonra da hem kurumlara teşekkür hem de istihdam edilene moral vermek amacıyla işyerlerini ziyaret ediyor. Geçen hafta 3 personelin yerleştirildiği Hastavuk ve İzmir yolundaki bir otomotiv satış firmasını ziyaret eden Edebali'ye yeni talepler de yapıldı. Hem Hastavuk hem de otomotiv firması yeni eleman istedi.
Yerel yönetimlerin asli görevlerinin yanı sıra toplumun gündemindeki konularda çalışma yapması gerektiğinin önemini vurgulayan Edebali, 'İşsizliğe çözüm ve istihdam bizim işimiz değil. Böyle bir sorun varsa ilgilenmek zorundayız' dedi.
Edebali, İstihdam Masası'na başvuran hiç kimseyi geri çevirmediğini ifade ederek, 'Mutlaka bir iş bulunuyor. Ancak, bu konudaki en büyük sorunumuz iş beğenmeme. Yoksa herkese iş var' dedi.

Yapılandırma fırsatında son günler

Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş, 31 Temmuz'da sona erecek vergi borçlarına yapılandırma fırsatını duyurmak için hummalı bir çalışma içinde. Sönmez Medya'yı ziyaret eden Karakaş, fırsatın tüm vatandaşlara duyurulması için çaba gösteriyor.
Yasanın kapsamı oldukça geniş ve vergi borçlarının gecikme zammı veya gecikme faiz tutarları konusunda imkan sağlıyor. Karakaş, Bursa'dan yasadan yararlanmak için başvuran sayısının beklentilerin üzerinde olduğunu belirterek, başvuranların bunu son güne bırakmamaları çağrısını yineledi.
Yasa sadece vergi ile ilgili değil, belediyeye ödenen emlak vergisinden odaların aidat borçlarına, trafik cezalarına kadar birçok alanı kapsıyor. 18 ay taksit imkanı da sağlayan yapılandırmanın bir daha tekrarlanmayacağı Bakan Berat Albayrak tarafından açıklanmıştı. O yüzden son fırsatı kaçırmamakta fayda var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.