Hava Durumu

İşte Çiller’in yeniden siyaset sahnesine döneceği tarih

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2022 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2022 09:02

Eskilerin daha doğrusu merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in siyasete kazandırdığı deyimiyle seçim sathı mayiline girildi.

Genel seçimlere doğru yaklaşırken siyaset arenası her gün yeni hamlelere sahne oluyor.  6’lı ittifakın çalışmaları, buna karşı iktidarın yeni seçim yasası kartını açtı.

Bir süre önce de Türkiye’nin ilk kadın başbakanı Tansu Çiller’in siyasete döneceği sinyali 2023’e doğru hayli hareketli günler yaşayacağımızın göstergesi.

Dün,  DYP Siyasi İşler Genel Başkan Yardımcısı ve Merkez Sağ Hareketi Genel Koordinatörü Halil İbrahim Şahinler,  Sönmez Medya ziyaretinde, Tansu Çiller’in yeniden siyasete dönüşünün arka planıyla ilgili önemli bilgiler verdi.

Genel Koordinatör Vekili Oğuz Akbulut, Genel Koordinatör Başdanışmanı Sibel Yaşar, Genel Koordinatör Yardımcısı Ahmet Yıldırım, Genel Koordinatör Vekili Danışmanı Ayşe Acar ve DYP Bursa İl Başkanı Mehmet Hamaloğlu ile ziyarete gelen Şahinler,  DYP olarak 73 il ve bu illerin ilçelerinde teşkilatlanmayı gerçekleştirdiklerini ve seçimlere katılma haklarının bulunduğunu söyledi.

Peki, Tansu Çiller’in dönüşü?

Şahinler’in verdiği bilgiye göre, ilk görüşme Tansu Çiller’in daveti üzerine gerçekti. Bu görüşmede Çiller, ilk etapta siyasete dönüyorum gibi açık bir ifade kullanmasa da böyle bir şey gerçekleşirse ne olur karşılığımız var mı? sorularını yöneltti.

Çiller’e ilk yanıtı ‘bilemem’ olan Şahinler, şu soruyu yöneltti:   Zamanında biz çok gittik. İl başkanları,  ilçe başkanları olarak ‘gelin’ dedik. ‘Ne yapabiliriz’ dedik. Gelmediniz. 20 sene gelmediniz de şimdi niye dönüyorsunuz? Bütün herkesin de bunu bilmek hakkı.

Çiller’den gelen yanıt ise şu oldu: Türkiye’nin bilgime, birikimime ve donanımıma ihtiyacı var’

Şahinler, ardından şu hatırlatmayı yaptı:

Bilhassa genç nesilde bazı şeyler yanlış biliniyor. Geçmişte sosyal medyada basında eleştiriler de var. Geçmiş yargılanıyor. Yargılayan da bizim merkez sağ seçmeni. Bunlar açıklanırsa Tansu Hanım cephesinde ciddi bir kitle toplanır, toplanıyor da…’

‘Bu seçim yasası Tansu Çiller’e bir avantaj’ diyen Şahinler, Tansu Çiller’in söylediği,  ‘biz hiçbir ittifaka uzak veya yakın değiliz. İkisine de eşit mesafedeyiz’ sözlerini hatırlattı ve şöyle devam etti:

‘Bizim yaptığımız araştırmalar teşkilat yapısı var. Bekleyen bir kesim var. Merkez sağ olarak Tansu Hanımı destekliyoruz. Merkez sağ hareketinin daha doğrusu bir siyasi partinin başında olmasını siyasete girmesini istiyoruz. Bu bizim kanaatimiz değil. Araştırmalar yapılıyor. Daha Tansu Hanım, ‘Ben kesin siyasete döneceğim veya şu siyasi parti ile yola çıkacağım dememesine rağmen net bir açıklama yapmamasına rağmen 7,48 oy gözüküyor. Tansu Çiller’e oy veririm diyen bir kesim var. Bu oy oranı barajı geçiyor.  Ayrıca 7,48 şunu gösteriyor;  Gerçek bir liderle bu iş olacak’

DYP’nin büyük kongresinin yapılacağı tarih de Çiller’in DYP genel başkanı seçildiği 15 Haziran 1996 dikkate alınarak planlanacak. Şahinler, ‘Haziran’da büyük kongreyle Allah kısmet ederse o iş gerçekleşecek’ mesajını verdi.

ŞAHİNLER’İN İDDİASI:  MİLLET İTTİFAKI DAĞILACAK

Yeni seçim yasası ve Millet İttifakı çerçevesinde oluşturulan masa konusu da değerlendiren Halil İbrahim Şahinler,  yasa taslak halindeyken bu yasa geçerse ittifakların bir esprisi kalmayacak değerlendirmesi yaptığını ve yaşanan gelişmelerle bunun gerçekleştiğini söyledi.

Millet İttifakı’nın lokomotifinin CHP ve İYİ Parti olduğunu ifade eden Şahinler, ‘İttifaklarda barajı geçme ihtimali olmayan partilerin barajı geçen kitleye sahip olanların ayağına pranga bağlayacağını söylemiştim.  Aynı listede sıralamaya gerecekler. Bu sıkıntı yaratacak. Şimdiden Gültekin Uysal ile Davutoğlu ve Babacan arasında sorun çıktı. İYİ Parti ile de arasının iyi olmadığı Ankara kulislerinde konuşuluyor.  Millet ittifakı dağılacak. Çünkü dağılmak mecburiyetinde elleri kolları bağlandı.

SAĞLIK-SEN’DE SEÇİM YARIŞI BAŞLADI

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Sağlık Sen Bursa Şubesinin 2022 yılı içinde yapılacak Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda iki aday başkanlık için yarışacak.

10 yıldan beri başkanlık görevini yürüten Gökhan Yünkül’e rakip olan İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Tamer Elinç, dün Sönmez Medya’yı ziyaret ederek neden aday olduğunu açıkladı.

20 yıldan beri camianın içinde olduğunu ve bu süreçte elde ettiği deneyimleri yüzleri güldürecek yeni projelerle sağlık çalışanlarının hizmetine sunmak istediğini belirten Elinç, mevcut yönetime şeffaf ve demokratik bir seçim çağrısında bulundu.

Elinç, ‘Genel kurulda 162 delege oy kullanacak. Bunlardan 12’si mevcut yönetimden gelecek. 150 delege ise seçimle belirlenecek. Biz her hastanede sandık kurulmasını ve şeffaf bir seçim yapılmasını istiyoruz’ dedi.

Şükür beklenen önemli bir sorunu daha çözdük . Mobilya üreticilerimizin  MDF ve sunta tedariğinde yaşadıkları güçlük - fiyat  oranlarındaki artış yakınmaları, sona eriyor.

Değerli Bakanlarımız

@mehmedmus

 ve

@VahitKirisci

 nezdinde yürüttüğümüz temaslar neticesinde.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.