Hava Durumu

İYİ Partili Erozan'dan liste tartışmasına paraşütlü yanıt

Yazının Giriş Tarihi: 27.08.2018 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.08.2018 08:20

Her seçim öncesi Bursa'nın milletvekili listeleri açıklandığında klasik bir tartışma yaşanır.
Kimine 'ithal aday', kimine 'listenin tepesine paraşütle indi' benzetmeleri yapılır.
İYİ Parti Bursa ikinci bölge birinci sıradan milletvekili seçilen Ahmet Kamil Erozan'ın kökleri Mudanya'ya dayanıyor. Daha önce yazmıştım. Dedesi, Hafız Ahmet Hamdi Efendi Mudanyalı bir zeytin tüccarı. Mudanya düşman işgaline uğradığında, Kuvayı Milliye reisi olarak direnişi organize eder ve ardından İstiklal Madalyası alır. O yüzden Erozan, önemli toplantılarda dedesine ait İstiklal Madalyası'nı göğsünde gururla taşır. Babası da Demokrat Parti milletvekilliği ve Fenerbahçe başkanlığı yapar.
Erozan da, okul memuriyet derken Bursa'dan uzak kalan ve 43 yıllık hariciye görevinin ardından politikaya atılınca yeniden Bursa ile buluşur.
Mudanyalı olması dolayısıyla ithal aday eleştirisini üzerine alınmayan Erozan, paraşüt konusuna içerlemiş ki, bayramda buna sosyal medya hesabından esprili bir gönderme yaptı.
Partisinin son kurultayında Genel Başkan Yardımcılığı görevine de getirilen Erozan, paylaşımında, bürokrasi evrakında 'gizliliğin kaldırılması' diye bir süreç olduğu hatırlatmasını yaparak şunları yazdı:
"Gizlilik derecesi taşıyan bir belge ilke olarak üzerinden 30 yıl geçtikten sonra 'tasnif dışı' edilip kamuya açık hale getirilebilir... Aşağıdaki fotoğrafın üzerinden 48 yıl geçmiştir... Dolayısıyla paylaşılmasında artık bir sakınca yok... Seçim sürecinde neden veya nasıl liste başına paraşütlendiğimi şaka olarak veya cidden sorgulayanlara iki cevabım olacak...
1- Sayın Genel Başkanımın takdiridir...
2- Ne yapayım ruhumda ve geçmişimde paraşütçülük varmış..."
Erozan'ın sadece bu paylaşımı değil, zaman zaman siyasi tespitlerinin de yer aldığı paylaşımları da bu türden ince esprilerle dolu. Erozan'ın Bursa siyasetine önümüzdeki günlerde daha da renk katacağına eminim.

BU YOLU İYİLEŞTİRME YAPMADAN AÇMAYIN

Uludağ Yolu İnkaya - Doburca bağlantısı açıldığı 2014 yılında üst üste meydana gelen kazalar nedeniyle tartışmalara neden olmuş, İnşaat Mühendisleri, Harita ve Kadastro Mühendisleri odaları Bursa şubeleri tarafından hazırlanan teknik rapor yetkililere iletilerek uyarılarda bulunulmuştu.
Valiliğin resmi teknik heyetinin incelemeleri sonucu da yol, kamyon ve otobüs gibi ağır tonajlı araçlara kapatılmıştı. Ancak 14 Ağustos günü yasak uyarısına rağmen yola giren otobüsün devrilmesi sonucu can kaybı yaşanmış ve ardından yol yeniden ulaşıma kapatılmıştı.
Bursa'da ulaşım projeleri konusunda çalışma yapan İnşaat Mühendisi Cengiz Duman, bu yoldaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Kazadan bir gün sonra yolun trafiğe kapatıldığını fotoğrafla görüntüleyen Duman, gerekli düzenlemeler yapılacağı beklentisiyle umutlanmış. Ancak beklenenin aksine 23 Ağustos günü yol yeniden ulaşıma açılmış.
Duman ister istemez bir uzman olarak soruyor:
1- Yolda herhangi bir aksi durum yok ise yol neden trafiğe kapatıldı?
2. Yolda bir durum vardı ve trafiğe kapatıldıysa ne gibi bir iyileştirme yapıldı ve yol tekrar trafiğe açıldı?
3. Yol hâlâ eski halindeyse ve yine otobüs - kamyon gibi büyük araçların geçişi yasak ise bu araçların tekrar buraya girmemesi için nasıl bir önlem alındı ya da nasıl bir denetim yapılıyor? (otobüs ve kamyon giremez tabelalarının işe yaramadığını maalesef gördük)
Daha önce açıklama yapan İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak da, yolun bu haliyle trafiğe açık olması ve iyileştirici düzenlemeler yapılmadığı taktirde benzer kazaların yaşanacağı uyarısında bulunmuştu. Albayrak, ' Yetkililerimizin bu bağlantı yolunu bir an önce Bursamızın hak ettiği ve Karayolu Tasarım El Kitabı'nda ifade edilen 1'inci sınıf yol standardına yükseltmesi, küçük, büyük araç ayrımı olmadan yaz - kış güvenli hizmet verir hale getirmesi elzemdir' demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.