Hava Durumu

Kale gibi duvarlar kalkmadan Timsah Arena nefes alamaz

Yazının Giriş Tarihi: 28.02.2018 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.02.2018 08:13

Gazeteciyi en iyi denetleyen mekanizma okuyucu. Bazen onlar sizden daha yakın ve özen göstererek yazdığınız konularla ilgili fikri takip yaparlar.
Yenişehir Havalimanı, ulaşım sorunu ve Timsah Arena konularındaki yazılarımın bazen kaynağı da olan İnşaat Mühendisi Cengiz Duman, iyi bir okur ve takipçi.
Duman, dün bir elektronik posta göndererek, fikri takibini sürdürdü. 9 Ocak'ta yayımlanan 'Timsah Arena' için seferberlik' yazımdaki 28 Şubat'a kadar tamamlanması planlanan işlerle ilgili çeşitli sorular yöneltmiş.
Önce söz konusu yazımdan bir hatırlatma yapmakta fayda var.
28 Kasım'da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın çağrısı üzerine Bursa Valisi İzzettin Küçük, Emniyet Müdürü Osman Ak, Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay ve yönetim kurulu üyeleri, ilgili belediye bürok-ratları ve yüklenici firma yetkilileri ile bir araya gelmişti. Basına kapalı toplantı sonrası yapılan açıklamada, eksiklerinin tamamlanması yönünde 6 maddelik plan hazırlandığı belirtilmiş ve 28 Şubat'a kadar süre verilmişti. Bu süreye kadar aydınlatma ve otomasyon sistemleri, mekanik tesisat ve otomasyonu, otopark kontrol sistemi ve kartlı geçiş, kulüp yönetim alanları ve plaka tanıma sisteminin tamamlanması kararlaştırılmıştı.
Bugün 28 Şubat, Cengiz Duman haklı olarak soruyor.
Üstelik bu konuda da araştırma yapmış. Henüz temrin konulan bu işlerin büyük bölümü maalesef tamamlanmamış.
İçeride hâlâ yapılmamış çok iş var. Otopark sıkıntısı had safhada, kiralanabilir alanların birçoğu ise UEFA kriterleri için yapıldığı söylenen kale gibi duvarların içinde. Duman, ilginç bir tespitte de bulunuyor: 'İnanın dışarıda seyyar satıcılar içerideki işletme sahiplerinden daha fazla para kazanıyor.'
Benim de anlam veremediğim bir konuya Duman da parmak basmış. Beşiktaş'ın stadyumunun altı halka açık. Hatta altında bir banka şubesi bile var. Fenerbahçe Stadyumu'nun altında market ve benzeri işletmeler bulunuyor.
Belki de Timsah Arena'yı ve kiralanabilir alanları gün yüzüne çıkarmak için işe o kale duvarlarını kaldırmakla başlamak gerekiyor.
Bu arada, bir konuda Büyükşehir Belediyesi'nin hakkını teslim etmek gerekiyor. Günlük faiz işleyen kamulaştırma ile ilgili sorun tam 41 milyon liralık ödemeyle çözüldü. Bu sorun çözülmeseydi, para kazanması gereken stadyum her gün para kaybedecekti.

Bazen bir eksiklik bütün imajı yok eder

Gelelim stadyumun en can alıcı noktası olan timsah kafasına. Bu bölümün çelik konstrüksiyon işleri tamamlandı. Led ekranların eksikliği herkesin dikkatini çekiyor. Bazen böylesine görkemli yapılarda, küçük bir hata veya eksiklik tüm imajı yok eder. O yüzden Büyükşehir Belediyesi'nin ne yapıp edip, led ekranları taktırması gerekir. Ancak, ekran takıldığı gün Bursalıların kafasında, 'Timsah Arena bitti' imajı oturur.
Duman'a göre, duvar kalkarsa cazibe oluşur ve kiralanabilir alanlardan elde edilecek gelirle hem inşaat hem de led ekran masrafları karşılanabilir.
Hafta sonları maçlara 25-30 bin seyircinin geldiğini söyleyen Duman, duvarların arkasındaki boş alanların otomobil firmaları için tıpkı ABD'deki örnekleri gibi açık satış alan mağazası olarak değerlendirilebileceğini de öneriyor.

İYİ Parti'nin belediye meclisi atağı

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri Hasan Ertürk, Ercan Özel, Avni Çimen Erin, Sönmez Medya'yı ziyaret ettiler.
Bursa'da tartışmalara neden olan birçok konuya ciddi biçimde hazırlanmışlar. Kentsel dönüşümden, Gemlik'i KHK ile bekleyen sorunlara, tarihi alanların korunmasından uydu kentler önerisine kadar görüşlerini kamuoyuna aktarmak istiyorlar.
Yapıcı bir muhalefetle hareket etmek istediklerini belirten İYİ Partili meclis üyeleri önümüzdeki günlerde Büyükşehir Meclisi'ne hareket getirecekler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.