Hava Durumu

Karaca, sosyal medyadan duyurdu, Akkuş, cumartesi günü açıklıyor

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2020 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2020 08:09

CHP Bursa örgütünde 14 Aralık'ta Osmangazi ile başlayan ilçe kongreleri 19 Aralık'ta yapılacak Gürsu kongresiyle tamamlanacak.
Merakla beklenen il kongresi tarihi de kesinleşti ve genel merkeze bildirildi. CHP İl Kongresi 9 Şubat Pazar günü Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak. Kongrede, 600 seçilmiş delegenin yanı sıra doğal delege olan 5 milletvekili, 31 il yönetim kurulu, 9 tane disiplin kurulu üyesi oy kullanacak.
Şimdi gözler il başkanlığı yarışına çevrildi. Erol Gülmez, ilçe kongrelerinin başladığı günlerde adaylığını açıklamıştı. İl başkanlığı yarışıyla ilgili sıcak gelişme ise geçen hafta yaşandı. Osmangazi eski ilçe başkanı İsmet Karaca, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Karaca, bu görüşmenin ardından dün sosyal medya hesabından aday olduğunu kamuoyuna açıkladı. Telefonla ayrıntılarını sorduğumuz Karaca, resmi adaylık açıklamasını 25 Ocak Cumartesi günü saat 12.00'de düzenleyeceği basın toplantısıyla yapacağını söyledi.
Adaylık konusunun CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme sonrası netleştirdiğini ifade eden Karaca, adaylığı ile ilgili süreci şöyle anlattı:
'Sayın Kılıçdaroğlu'na sordum; Bursa ile ilgili bir tasarrufunuz var mı? Olmadığını söyleyerek, bütün adaylara eşit olduğunu belirterek, başarılar diledi. Genel başkanın bu sözleri üzerine aday olup yola çıktık'
Karaca devamında;
'Sonuç olarak partimiz iktidara gidiyor. İktidar sürecinde bize düşen sorumlulukla davranıp, partililerimizi kucaklayarak CHP'yi iktidara taşıyacağız. Bu amaçla aday oldum'
Merak edilen diğer bir konu ise CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş'un aday olup olmayacağı. Henüz resmi duyurusu yapılmadı ama telefonla görüştüğümüzde, aday olduğunu ve 18 Ocak Cumartesi günü saat 12.00'de il başkanlığında basın toplantısıyla bunu kamuoyuna duyuracağını söyledi.

16 ilçede genel kurulların hiçbir sorun ve sıkıntı olmadan yapıldığını ve pazar günü Gürsu kongresiyle ilçelerdeki sürecin tamamlanacağını ifade eden Akkuş, CHP olarak genel merkezle birlikte tabanın ve ülkenin talepleri doğrultusunda siyaset üreteceklerini belirtti.
'Yeni bir hikaye yazdık. Türkiye'nin de buna ihtiyacı var' vurgusu yapan Akkuş, sözlerini şöyle tamamladı:
'Sorunları çok fazla olan ülkede CHP'nin kendi içine yönelik mücadelesini bırakması gerektiğini düşünenlerdenim. Bunun için ileriye yönelik yapılması gereken katkıları yenileyerek devam etmek istiyoruz'
CHP'deki il başkanlığı yarışının kıyasıya rekabet içinde geçeceği anlaşılıyor. Son sözü ise delegeler söyleyecek.

YILDIZ, GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI OLDU

Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanı olduğu Gelecek Partisi'nin Bursa İl Başkanlığı'na Alpaslan Yıldız atandı.
AK Parti'de siyaset yapan ve Nilüfer İlçe Başkanlığı görevinde de bulunan Yıldız, 13 Aralık'ta yaptığı açıklamayla AK Parti'den istifa ettiğini duyurmuştu.
Atamanın ardından gö- rüştüğümüz Yıldız, tek aday olarak çağrıldığı Ankara'da görevlendirmenin Ahmet Davutoğlu tarafından yapıldığını ifade ederek, kurucu il başkanı olarak yarından itibaren çalışmalarına başlayacağını, önce il teşkilatı, ardından ilçe başkanlıklarını oluşturarak, tüzük gereği kongre sürecinin işletileceğini söyledi.
Bursa için 'Ulu Şehir' yakıştırmasının Davutoğlu'na ait olduğunu hatırlatan Yıldız, 'Görüşmede Sayın Davutoğlu, Bursa'dan çok umutlu olduğunu söyledi ve Bursa ile ilgili tavsiyelerde bulundu' dedi.
Gelecek Partisi Yıldız ile birlikte Van'a Abdulhekim Karabıyık'ı, Muş'a M. Gürkan Çermi'yi, Mardin'e Emin İlhan'ı, Çorum'a Gökhan Külcü'yü, Bayburt'a Nazir Güler'i, Çanakkale'ye Hüseyin Yıldırım'ı, Amasya'ya Ali Kurt'u Adıyaman'a da Abdurrahman Dimez'i kurucu il başkanı olarak atadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.