Hava Durumu

Karacabey il olursa kimse şaşırmasın!

Yazının Giriş Tarihi: 10.11.2018 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.11.2018 08:15

'Bütün yollar Roma'ya çıkar' sözü aslında, İtalya'nın başkenti Roma için değil, İstanbul için söylenmiş.
Bizans İmparatoru Büyük Konstantin, başkenti yapmak istediği o zamanki adıyla Byzantium'u inşa ederken, en önemli unsur olan yolları açmakla işe başlamıştır.
'Yol' kimi uzmanlara göre medeniyettir.
Bursa'nın hemen yanı başında 81 bin 700 nüfusu olan Karacabey, önümüzdeki günlerde ulaşım imkanlarının gelişmesiyle Güney Marmara'nın ortasında bir yıldız gibi parlayacak.
Nedeni ise basit; İstanbul-İzmir otoyolunun neredeyse tam orta noktası Karacabey. Ayrıca yapımı devam eden Çanakkale Körfez geçişi köprüsünün güzergahı yine Karacabey'den geçiyor. Sık sık gündeme getirilen Bursa sanayisinin geleceği Teknosab'ın demiryolu ve liman bağlantısı da yine Karacabey'den geçecek. Zaten demiryolu geçen Bandırma ile Karacabey'in arası sadece 43 kilometre.
Teknosab demişken hatırlatmakta fayda var. Bu sanayi bölgesinde öngörülen istihdam sayısı ise 150 bine ulaşacak?
Peki, Karacabey bu büyümeye hazır mı?
ASTV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan'a bu soruyu yöneltiyoruz.
O da Karacabey'in yol dışındaki özelliklerine de ekleme yapıyor. Türkiye'nin salçalık domatesinin yüzde 40'ını üreten Karacabey, bunun yanı sıra soğanı ve diğer ürünleri ile bir tarım kenti. Marmara Denizi'ne olan 20 kilometrelik kıyı şeridiyle de bir sahil kenti.
Karacabey'de vatandaşlar konutlarını yenilerken, belediye de ilçe merkezindeki bitişik nizamı azaltmak için bazı kurumları kent merkezi dışına kuruyor.
Yeni Karacabey'in kurulması için belediye binlik ve 5 binlik planlarını hazırlıyor. Başkan Özkan'ın söylediğine göre ilçede daha önce planlama yapılmamış.
En önemlisi Büyükşehir Belediyesi'nin uydu kent projesi olacak. İçinde ileri teknoloji üniversitesi olması da planlanan Teknosab'la bağlantılı bu proje sayesinde, Karacabey katbekat büyüyecek.
Başkan Özkan, bununla ilgili benzetme de yapıyor. Bir zamanlar İstanbul nasıl İzmit'i oluşturduysa Bursa da Karacabey'de yeni bir kent yaratacak. Belki de Güney Marmara'da yeni bir il doğacak.

ALİ ÖZKAN: TAHT İŞİ BAHT İŞİ...

Görevdeki tüm belediye başkanları aksi yönde açıklama yapmadıkları taktirde doğal aday olarak görülürler.
Biz yine de, konuk ettiğimiz tüm başkanlar gibi Ali Özkan'a da 'aday mısınız' sorusunu yöneltiyoruz.
Yanıtı hazır; Taht işi baht işi... Bizim bakış açımızdan ziyade bize olan bakış açısı önemli. Biz heyecanımız, dinamizmimiz, projelerimiz ve ekibimizle hazırız. Takdir bizden yana gösterilirse bunu seve seve gerçekleştiririz.
Özkan da, tüm başkanlar gibi kararı AK Parti genel merkezinin vereceğine dikkat çekiyor. Anket, tebdili kıyafetli görevlilerin incelemeleri, ilçe, il ve merkez teşkilatı, milletvekillerinin görüşleri ve tabii ki sonunda Cumhurbaşkanı'nın kanaati aday belirlemede etkili olacak.
Bu arada, leyleklerden Karacabey longozundaki canlı varlığın korunması konusunda oldukça duyarlı olan Ali Özkan'ın tam bir kedi dostu olduğunu, dakikalarca bahçedeki kediyle oynarken görme fırsatımız oldu.
Programın en renkli bölümü ise Recep İvedik serisinin son filminin Karacabey longozunda çekimiyle ilgili bölüm oldu. Şahan Gökbakar, 400 kişilik bir ekiple longozda kamp kurarak filmi çekmiş. Longozu bulması ise ilginç. İnternette Türkiye'de tropikal mekanlar ararken Büyükşehir Belediyesi'nin longoz belgesini görünce filmi burada çekmeye karar vermiş.
Film daha vizyona girmeden longozu duyan hafta sonları bölgeye akın etmeye başlamış. Ali Özkan, film vizyona girdiğinde ilginin daha da artacağını bildiği için şimdiden hazırlıklara başlamış. Özkan, longoz yakınlarında önümüzdeki aylarda bir mesire alanı oluşturulacağını da yine programımızda açıkladı.

ALBAYRAK'A YORGUNLUĞU UNUTTURAN SOHBET

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, deyim yerindeyse Bursa'dan rüzgar gibi geçti. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndan başlayan programı OSB'deki Ermaksan'daki inceleme, AK Parti, vergi daireleri ve defterdarlık ziyaretleriyle devam etti.
Bursa'dan ekonomiyle ilgili önemli mesajlar veren Albayrak, tüm temaslarını sosyal medya hesabından da paylaştı. AK Parti İl Başkanlığı ziyareti sonrası akşam saatlerinde, Ünlü Cadde'de İskender kebap yeme fırsatı bulabilen Albayrak, burada vatandaşlarla sohbet etti ve sosyal medya hesabından da, keyifli geçen gezinin bu bölümünü şu cümleyle paylaştı:
'Bursa'da esnafımızı da ziyaret ettik. Buram buram tarih kokan Bursa'nın sokaklarında vatandaşlarımızla sohbetimiz günün yorgunluğunu unutturdu'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.