Hava Durumu

Kılıçdaroğlu adeta kampanya startı verdi, adayı yine Bozbey

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2021 07:30

Yerel seçimlerin üzerinden 2 yıl geçti. Kıyasıya bir yarışa sahne olan Bursa'daki seçimlerde, Cumhur İttifakı adayı Alinur Aktaş yüzde 49,62 ile büyükşehir belediye başkanı seçilirken, rakibi Millet İttifakı adayı Mustafa Bozbey ise yüzde 47,03 oy almıştı.

Yerel seçimler sonrası Bursa seçimleri genel siyasetin de konusu olmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimin 2 puan farkla kaybedilmesi üzerine 'Bursa kalbimde yaradır' sözleriyle üzüntüsünü dile getirmişti.

Aradan geçen zaman içinde Kılıçdaroğlu, Bursa konusu her açıldığında bu sitem ve üzüntüsünü dile getirmeye devam etti. En son kendisini 30 Ocak'ta ziyaret eden Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz'a da, 'Mustafa Bozbey'in sahada görmek istiyorum' mesajını vermişti.

Kılıçdaroğlu, dün uzun bir aradan sonra Bursa'daydı. İlk durağı da Nilüfer Belediyesi'nin Çamlıca Mahallesi'nde hayırseverlerin desteğiyle hayata geçirdiği İzzet Şadi Sayarel Huzurevi ve Kreşi'nin açılış töreni oldu.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in konuşmasında, iki tesisin temelinin görevi devraldığı Mustafa Bozbey olduğunu hatırlatarak teşekkür etti. Kılıçdaroğlu da konuşması öncesi il başkanı İsmet Karaca ile birlikte yanında oturan Bozbey'le sohbet etti. Kürsüye çıkar çıkmaz da ilk mesajı yine Bozbey'le ilgili oldu.

Kılıçdaroğlu, 'yerel seçimlerde Bursa Büyükşehiri alamadık. Kabahat kimde?' sorusunu yönelttikten sonra yanıtı kendisi verdi:

'Kabahat bizde. Bursalılar da değil. Dolayısıyla buradan bütün partili arkadaşlarıma seslemek isterim. Biz Bursa'ya gerekli güveni vermek zorundayız. Ve Bursa büyükşehir belediyesini alıp yeşil Bursa'yı tarihine uygun yeniden inşa etmek durumundayız. Bunu yapacağız. Başkan adayımız burada. Çalışıyor. Ben de her anını izliyorum ve Bursa'yı gerçekten de tarihine yakışır yeşilliğine yakışır betondan arınmış yaşanabilir bir kent haline getirmek istiyoruz'

Kılıçdaroğlu, Emek'teki esnaf gezisi sırasında da Bozbey'i yanından ayırmadı. Mudanya Belediyesi Bademli Zübeyde Ana Çocuk Akademisi, Taş Mektep, Tirilye Sanat Evi ve Cumhuriyet Meydanı toplu açılış töreninde de yine Bozbey vurgusuyla konuşmasına başladı.

'Bursa ile ilgili umudum, hep yarım kaldı. Mustafa Bozbey'i Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturtamadık' diyen Kılıçdaoğlu'nun buradaki sözleriyle Bozbey'in adaylığını resmileştirdi:

'CHP'liler olarak beceremedik. Önümüzdeki seçimlerde bunu başaracağız. Başarmaya mahkumuz. Mustafa Bozbey'i Bursa Büyükşehir belediye başkanlığı koltuğuna oturtacağız'

Tören sonrası Bozbey'e Kılıçdaroğlu ile sohbetlerini sordum. O da, genel olarak Bursa'da ne olup bittiğini esnafın durumunu sordu. Sahada kalmamı ve çalışmaları sürdürmemi istedi' dedi.

AK PARTİ KURUCUSU İLE AÇILIŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılışını yaptığı İzzet Şadi Sayarel Huzurevi ve Kreşi'ndeki törenin ilginç bir konuğu vardı. AK Parti'nin kurucu genel sekreteri ve aynı zamanda tüzüğünü hazırlayan hukukçu olan Ertuğrul Yalçınbayır.

1970'li yıllarda CHP'de siyasete atılan Yalçınbayır, daha sonra Milli Görüş hareketine yakışlaştı ve 1995'te Refah Partisi'nden Bursa milletvekili olarak TBMM'ye girdi. 1999 genel seçimlerinde Anavatan Partisi'nden tekrar Bursa milletvekili olan Yalçınbayır, Abdullah Gül'ün başbakan olduğu AK Parti'nin ilk kabinesinde başbakan yardımcılığı görevini de yürüttü.

Yalçınbayır, 2019 yılı temmuz ayında AK Parti'den istifa etti ve istifa gerekçesi olarak partinin tüzük ve programdan sapması olarak gösterdi.

CHP İl Başkanlığının daveti üzerine törene katılan Yalçınbayır, açılış sırasında sahneye davet edildi ve Kılıçdaroğlu'nun yanında kurdeleyi kesti.

Törenlere İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu da katıldı.

Kılıçdaroğlu iki tören arasında Milli Savunma eski Bakanı ve CHP 24'üncü dönem Bursa Milletvekili Turhan Tayan'a başsağlığı ve 22 ve 23'üncü dönem CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel'e rahatsızlığı dolayısıyla geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, Emek'teki esnaf ziyareti sırasında ise bir vatandaşın 'Siz muhtar bile olamayacaksınız' tepkisiyle karşılaştı.

'YENİ BİR SİYASET ANLAYIŞINI GETİRMEK İSTİYORUZ'

Kılıçdaroğlu, Nilüfer, Mudanya ve BAOB'taki sivil toplum örgütleri ile yaptığı toplantılarda da önemli mesajlar verdi.

Belediye başkanlarına vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapılmaması ve her kuruşun hesabını vermeleri talimatı olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

'Niçin bunları yapıyoruz. Yeni bir siyaset anlayışını Türkiye'ye getirmek istiyoruz. Yeni bir siyaset anlayışı halkına hesap veren bir siyaset anlayışı demokrasisi gelişmiş bir ülkeyi inşa etme anlayışı

Kavgadan değil huzurdan yana öfkeden değil yana değil. Birlik içinde bunu yaptığımız zaman Türkiye'ye örnek olan bir siyasi anlayışı yaşatmak ve büyütmek zorundayız'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 6 milyon 300 bin gencin önümüzdeki seçimlerde ilk kez sandığa gidip oy kullanacağına da vurgu yaparak, 'Biz, onların yolunu açacağız ve onlar, bu ülkeye gerçek anlamada demokrasiyi getirecek. Onlar, bizim gurur kaynağımız olacak. Onları her yerde, her ortamda alkışlayacağız' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.