Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'na yumruğu unutturan Bursa seçimi

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2019 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.04.2019 08:00

Anekdotu, Baia Hotel'de yapılan Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Prof. Dr. Karabıyık anlattı.
Yer; CHP Genel Merkezi. Kemal Kılıçdaroğlu, şehit cenazesinde uğradığı menfur saldırıdan sonra parti genel merkezinde kurmaylarıyla durum değerlendirmesi yapmak üzere toplanır. Olayı duyan genel başkan yardımcıları, MYK üyeleri ve milletvekilleri odaya girerek geçmiş olsun dileklerini iletmeye başlarlar.
Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık'ın kapıdan girdiğini görünce, saldırıyı bir yana bırakıp, 'Bursa'da nasıl belediye başkanlığını kaybettik' diye sorar ve bir süre Bursa seçimi konuşulur.
Kılıçdaroğlu, tüm seçim değerlendirmelerinde hep Bursa'ya ayrı bir parantez açmış, bir televizyon programında, 'Bursa içimde yaradır' sözleriyle sitemini dile getirmişti.
Prof. Dr. Karabıyık da, Bursa değerlendirmesini yaparken, 'İstanbul ve Ankara'ya sevinirken bir tarafımız buruk kaldı' derken, 'Ben Bozbey seçimi kaybetti demiyorum. Bir seçim hep beraber kazanılır veya kaybedilir. CHP olarak bir bütünüz, başarı da başarısızlık da hepimize ait' sözleriyle bir nevi özeleştiri de yaptı.
Prof. Dr. Karabıyık'a göre, başarısızlıkta mutlaka eksik çalışılan yerler ve strateji hatası var. Belki daha uyumlu bir çalışma olabilirdi. Yine de Bozbey'in aldığı oylar 2014 yerel seçimleri ile kıyaslandığında çok önemli bir artış söz konusu. Çok az bir farkla seçim kaybedildi.
Peki, bundan sonraki süreçte neler yaşanacak?
Prof. Dr. Karabıyık kendisi dillendirmese de uyum vurgusuyla kastı, İstanbul'daki İmamoğlu ve Kaftancıoğlu arasındaki koordinasyon ve başarılı çalışma. İstanbul örneği Bursa'da yaşanmadı. Bunu seçim akşamı Bozbey'in kendi seçim bürosunda, Akkuş'un ise il başkanlığında seçim sonuçlarını izlemesinden gördük. Ayrıca, 9 ilçe belediye başkanının önce açıklanıp sonra İYİ Parti ittifakına bırakılmasıyla ortaya çıkan kırgınlıklar da var. Hatta bu kırgınlıklar sandık görevlisi bulunamamasına kadar vardırdı olayı.
Önümüzdeki günlerde Bursa'ya özel bir MYK toplantısı yapılacak ve 'CHP Bursa' masaya yatırılacak. Sonuçlar mercek altına alınarak nerede hata yapıldı, nerede eksik çalışma oldu tartışılacak.
Özel MYK sonucunda bakalım fatura kime çıkacak. Bekleyip, göreceğiz.

ATATÜRK'ÜN SÖZLERİYLE SİYASETÇİLERE MESAJ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık, Çubuk'taki saldırı olayının şehit yakınlarının tepkisi olarak gösterilmesine karşı çıkıyor. Ona göre, saldırı 400-500 kişinin katıldığı organize bir olay. Çünkü saldırıda kullanılan taşlar, akşamdan varillerle getirilmiş, sopalar hazırlanmış.
Prof. Dr. Karabıyık, Atatürk'ün yıllar önce yaptığı değerlendirmenin içinde bulunduğumuz olayları çok iyi anlattığına da işaret etti. Karabıyık'ın ülkeyi yönetenlerin kulaklarına küpe olması gerektiği vurgusunu yaptığı sözler gerçekten çok önemli bu yüzden aktarmak istiyorum:
'Asıl olan iç cephedir. Bu cephe bütün memleketin bütün milletin meydana getirdiği bir cephedir. Dış cephe sarsılabilir değişebilir mağlup olabilir. Fakat bu durum hiçbir zaman bir memleketi yok edemez. Önemli olan memleketi temelinden yıkan milleti tutsak ettiren iç cephenin çökmesidir. Bu gerçeği bizden çok daha iyi bilen düşmanlar bu cepheyi yıkmak için yüzyıllardır çalışmışlar ve çalışmaktadırlar'
Prof. Dr. Karabıyık, Atatürk'ün dediği gibi iç cephe çökerse bunun altında hepimiz kalırız uyarısını yaparak, iktidarın daha fazla güç kazanabilmek için kutuplaştırma ya da ötekileştirici söylemlerden kaçınması gerektiğini söyledi.

VAKIF ÜNİVERSİTELERİ ÖZELLEŞİYOR

Program öncesi ve sonrası sohbetimizde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Prof. Dr. Karabıyık'a önemli görevler verdiğini de öğreniyoruz. Başta ekonomi ve eğitim konularında uzman olan Prof. Dr. Karabıyık, hazırladığı bu çalışmaları Kılıçdaroğlu'na rapor olarak sunuyor.
Prof. Dr. Karabıyık, bu günlerde YÖK'ün yeni bir düzenlemesiyle ilgili mesai harcıyor. YÖK Başkanı Yekta Saraç, vakıf üniversitelerinin statüsünün değiştirilmesi, yani bir nevi özelleştirilmesi ile ilgili düzenlemenin muhalefetin de onayıyla geçmesini istediği için CHP'den görüş istemiş. Kılıçdaroğlu da Prof. Dr. Karabıyık'ı görevlendirmiş.
Düzenlemeyi olumlu bulan Prof. Dr. Karabıyık, önümüzdeki günlerde çalışmanın son şeklini alacağını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.