Hava Durumu

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den mitingli final

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2019 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2019 07:28

Yerel seçimlerin kampanya döneminde siyasi partiler geçmişteki yöntemlerin aksine propaganda çalışmalarını yüz yüze yani direkt seçmenlerin bulunduğu bölgelere giderek sürdürmeyi tercih etti. Bunu toplumla paylaşmanın aracı olarak da sosyal medya paylaşımları tercih edildi.
Mitingsiz seçim olmazdı tabii...
Sahneyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem de erken bir tarihte açmıştı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise kampanya döneminde iki kez ayrı programla geldikleri Bursa'da finali mitingle yaptılar.
24 Haziran seçimlerinde kullanılan Atatürk Stadyumu Meydanı yerine bu kez tercih Gökdere oldu. Ayrı ayrı araçlarla İstanbul'dan Bursa'ya gelen iki liderden Akşener, bir taziye ziyaretinin ardından meydana gelirken, Kılıçdaroğlu, kısa bir şehir turu sonrası Gökdere'ye ulaştı.
Miting alanına gelince, sanırım herhangi bir provokasyona meydan verilmemesi için iki partinin seçmeni de sadece Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle meydandaki yerlerini almıştı. Güvenlik önlemlerini ise bizzat Bursa Emniyet Müdürü Osman Ak'ın platformun hemen karşısındaki 2 katlı binanın terasından denetlediğini gördük.


Kürsüye önce Millet İttfakı'nın adayı Mustafa Bozbey çıktı. Kampanyanın başından beri sürdürdüğü konuşmasını yapacakları projelere ayıran Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanlığı yaptığı 20 yıllık döneme göndermelerde bulundu. Bursa'nın gülümsemesini istedikleri vurgusu yapan Bozbey, konuşmasını son haftalarda sık sık tekrarladığı Şilili Şair Pablo Neruda'nın 'Bütün çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz' sözlerini miting alanındakilere söyleterek tamamladı.
Sözlerine Bursa'da dört yıl öğretmen okulunda eğitim gördüğü vurgusu yaparak başlayan Akşener, 29 dakika süren konuşmasında, Gaziantep'te tren denemeleri sırasında yoldaki yurttaşlara "Şeyin trene baktığı gibi bakıyorlar" diyen Ahmet Uzer ile "Adiler" dediği öne sürülen Bakan Bekir Pakdemirli'ye tepki gösterdi. Akşener'in konuşmasının bu bölümleri alandan büyük alkış aldı.
Mitingin en renkli bölümlerinden birini ise platformun önünde gençlerin kulak çekme hareketi yapan kartonları taşıyan gençler oldu. Akşener de buna 'Kulak çekmenin yanı sıra anne terliği de fırlatın ki ders alsınlar' eklemesini yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'çakma milliyetçi' sözleriyle eleştiren Akşener de konuşmasını alandakilerle birlikte 'Ne mutlu Türküm diyene' sözlerini tekrarlatarak tamamladı.

'BEKA SORUNU YOK, SADECE BAŞKAN SEÇECEĞİZ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise konuşmasına Akşener'i överek başladı ve Türkiye'nin sorunlarına ve çözüm önerilerine hakimiyeti dolayısıyla kutladı.
Türkiye'nin bölgesinin en güçlü ülkesi olduğu vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde sadece başkan seçileceğini işaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da tank-palet fabrikası konusunda eleştiren Kılıçdaroğlu, milliyetçilere seslenerek, 'Milliyetçilik, tank palet fabrikasını bir yabancı orduya satmak değildir' dedi.
Katılıma gelince; Akşener, 24 Haziran seçimlerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan da 15 Şubat'ta aynı yerde miting yapmış ve konuşma platformu için Panorama Müzesi'nin önü tercih edilmişti. Dünkü mitingde, platform daha aşağıya kavşak üzerine kurulmuştu. O yüzden mitingler arasında kıyaslama yapmak pek mümkün olmadı. Ama Kılıçdaroğlu'nun Bursa'daki en kalabalık mitingi değerlendirmesi yapıldı.

'CHP BURSA'YI ALIRSA İLK SEÇİMDE İKTİDAR'

CHP Osmangazi Belediye başkan adayı Erkan Aydın, ne kadar renkli bir kişiliğe sahip olduğunu bu kampanya döneminde bir kez daha kanıtladı. Aydın'ın hiçbir metne başvurmadan yaptığı proje tanıtım toplantısındaki konuşması birçok gazeteci arkadaşımız tarafından stand up'a benzetilmişti.
Dün Baia Hotel'de yapılan Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Aydın, yine aynı nüktedanlıkla konuşmasını esprilerle süsledi. Hatta 'politika olmazsa sahneye çıkar stand up yaparız' esprisini merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in bir yerde toplanan insanları gördüğü zaman 'hemen iki nutuk atalım şunlara' sözleriyle devam ettirdi.
Aydın, Bursa'da seçimi kazanacakları konusunda da oldukça iddialı. Hatta Bursa'daki seçimin Türkiye'nin de geleceğinde etkisi olacağını söyledi. Önermesini geçmişteki seçim sonuçlarıyla da örnekleyen Aydın, Bursa'daki yerel seçimi hangi parti kazanmışsa bir sonraki seçimde iktidar olduğunu kaydederek, 'CHP Bursa'yı alırsa ilk seçimde iktidar olur' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.