Hava Durumu

'Kilitli olan Bursa'nın salon kapısı açılacak'

Yazının Giriş Tarihi: 17.05.2019 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.05.2019 08:29

Yerel seçimlerde Gemlik Belediye Başkanlığı'nı kazanan Uğur Sertaslan'ın başarısı, 'Erken kalkan yol alır' atasözünün ne kadar haklı olduğunun göstergesi.
Gemlik'te aralıklarla 8 yıl CHP ilçe başkanlığı görevini yürüten Sertaslan, seçime daha 3 yıl varken, belediye başkan adayı olacağını açıklamış ve ilçe başkanlığı görevinden ayrılmıştı. Sadece bu değil, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, geçen yıl 10 Nisan'da grup toplantısında, Sertaslan'ı 'Bu zamana kadar etkiliydin bundan sonra yetkilisin gereğini yap' sözleriyle aday olarak kamuoyuna açıklamıştı.
Sertaslan da bu süreyi en iyi şekilde değerlendirdi ve çok iyi bir kampanya dönemi geçirdi. Önce ismi ve fotoğrafının yer almadığı 'Gemlik'e uğurlu gelecek' afiş ve billboardlarla Gemliklilerin karşısına çıktı. Kırmızı zemin, dört yapraklı yonca ve uğurböceğinin yer aldığı afişler reklam kampanyası olarak bile algılandı. Kimilere bir mobilya mağazası, özel okul reklamı olarak değerlendirirken, Gemlik'te üretilecek yerli otomobil markası diyenler bile oldu.
AS TV'de yayınlanan ve Canan Deniz'in sunduğu Yerel Yönetimler programına katılan Sertaslan, bu afişlerin büyük yararını gördüğünü ve 'dur bakalım şu çocuğu bir dinleyelim' algısı yarattığını anlattı.


Gelelim Sertaslan'ın Gemlik'te önümüzdeki 5 yıl içinde yapmak istediklerine;
Gemlik, 126 fabrikası ve Türkiye'nin ikinci büyük ihracatını yapabilme kapasitesine sahip üç limanıyla büyük bir kent. Bunun yanı sıra 36 kilometrelik sahil şeridiyle bir turizm kenti. Geçmişte, Bodrum, Marmaris, Kuşadası tanınmazken, turizmin gözdesi Gemlik'ti. Aradan geçen yıllarda Gemlik maalesef bu özelliklerini kaybetti. Gemlik, Mudanya'nın gerisinde kaldı.
Şimdi Gemlik'in Bursa'dan Bursa'nın da Gemlik'ten beklentileri var. Bursalılar geçmişte olduğu gibi Gemlik'in sosyal hayatın yaşanacağı bir yer olmasını istiyor.
Sertaslan Gemlik'i Bursa'nın salonu olarak nitelendiriyor ve ' Yıllardır kilitli olan bu salonu açacağız' sözleriyle turizm konusuna ağırlık verileceğinin mesajını veriyor.

'GEMLİK İÇİN GEREKİRSE BAŞKAN AKTAŞ'IN KAPISINDA YATARIM'

Sertaslan'ın projelerini gerçekleştirmesi için önündeki en büyük zorluk belediyenin borçları. Mayıs ayının geldiğini hatırlatan Sertaslan, ilk etapta borçların ödenmesi için emlak vergisi ödeme çağrısı yaptı.
Peki, büyükşehir ile olan ilişkiler?
İlk fırsatta Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'la bir araya geleceğini söyleyen Sertaslan'ın ilk talebi ulaşımla ilgili olacak. '36 kilometre kıyısı olan ve ulaşımda denizi kullanmayan başka ilçe yok' diyen Sertaslan, talebini şu sözlerle anlattı:
'Manastır, Kumla, Karacaali ve Narlı'ya yılın 4-5 ayı deniz yoluyla gidilebilir. Hava şartları müsait. Sıcakta deniz yolculuğu da çok güzel olur. Başkan Aktaş'ın destek vereceğine inanıyorum'
İkinci talebi ise kent içi ulaşım. Sertaslan'a göre, 17 ilçe arasında en zor ulaşım imkanı olan yer Gemlik. Vatandaşlar mağdur oluyor. Kaliteli hizmet alınamıyor. Büyükşehir'in desteğini almadan ulaşım sorununu çözmek mümkün değil.
'Gemlik'in ulaşım sorununu çözmek için gerekirse Büyükşehir Belediye başkanının kapısında yatarım. Ağlamayan bebeğe emzik yok. Hakkımız olanı isteyeceğiz. Lütuf değil' diyen Sertaslan, Başkan Aktaş'ın gerekli desteği vereceğine de inanıyor.

KUMSAZ VE KURŞUNLU'YA 2020'DE DOĞALGAZ

Gemlik ilçe merkezi ve Kumla, geçtiğimiz yıllarda doğalgaza kavuşmuştu. İlçenin diğer büyük mahalleleri olan Kumsaz ve Kurşunlu'da oturanların da uzun süreden beri doğalgaz talebi var.
Sertaslan, bu mahalle sakinlerine de programda doğalgaz konusunda müjdeyi verdi. Doğalgaz şirketinin iki mahalleyi 2020 programına aldığını açıklayan Sertaslan, şirketine de imar uygulamalarıyla ilgili beklentileri olduğu ve Gemlik Belediyesi olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.
Aslında Sertaslan'ın bir beklentisi de Kumla ve Kurşunlu'daki yazlıkçıların yerleşik sakinler haline gelmeleri. Kumla ve Kurşunlu'nun yaz aylarındaki nüfusu 100 bini aşıyor. Oysa belediye Kurşunlu'da 2 bin, Kumla'da 6 bin oturan görüldüğü için bütçeden bu sayıya göre pay alıyor. Bu mahallelerde yerleşik yaşama geçilirse belediyenin aldığı pay da artacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.