Hava Durumu

Kızılcahamam'da beyin fırtınasıyla seçim stratejisi

Yazının Giriş Tarihi: 03.02.2019 07:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.02.2019 07:19

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Memleket işi gönül işi' mottosuyla hazırlanan 11 maddelik seçim manifestosunun ardından parti teşkilatları seçim kampanyası için çalışmalarını hızlandırdı.
AK Parti Bursa teşkilatı, belediye başkan adaylarının belirlenmesinin ardından yaptığı toplantıları bu kez geniş katılımlı olarak Kızılcahamam'a taşıdı. Bugün başlayacak ve 5 Şubat Salı gününe kadar devam edecek kampa, milletvekilleri, belediye başkanları ve adayları, il ve ilçe yönetimleri, kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticileri katılacak.
400 kişinin katılacağı kampa AK Parti üst düzey yöneticileri de davet edildi. Ancak henüz hangi isimlerin toplantılarda yer alacağı kesinleşmedi.
TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, meclisteki aradan yararlanarak umre için kutsal topraklara gitti. Döner dönmez de Bursa'daki parti programlarına katılmaya başladı. Çavuşoğlu'na hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı seçim manifestosunu hem de Kızılcahamam kampını sorduk.
Çavuşoğlu'na göre, Türkiye'deki belediyecilik paradigması Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesiyle değişti. İstanbul'da gösterilen başarılı belediyecilik anlayışı da AK Parti iktidarının hazırlayıcısı oldu.
'Belediyecilik bizim işimiz' diyen Çavuşoğlu, manifestonun ardından Bursa teşkilatı olarak Kızılcahamam'daki kampta seçim sürecinin yöntem ve stratejinin belirlenmesi için beyin fırtınası gerçekleştirileceğini söyledi.
AK Parti çalışmalarının tabandan tavana doğru yükselen bir hareket olduğunu belirten Çavuşoğlu'nun verdiği bilgiye göre, toplantıda, belediye başkan adayları önümüzdeki 5 yıl belki de onu aşan süreye ilişkin hedefleri ve projelerini anlatacaklar. Milletvekili ve teşkilat mensuplarının da görüşleri alınacak.
Toplantıda, genel projeksiyonun dışında projeler de masaya yatırılacak. Mesela büyükşehir belediye başkanı yapacağı sunumda 5 yıl içinde nereye köprülü kavşak yapılacak, ulaşım ve kültürel dokuyla ilgili hangi projeler uygulanacak, ilçelerde hangi yatırımlar gerçekleştirilecek. Bunların hepsi ele alınacak.
Hedefe ulaşmak için herkesin görüşünün alınacağını ifade eden Çavuşoğlu, kamp sonrası ortak görüşün ve projelerin kamuoyuna deklare edileceğini kaydetti.

'PARTİ KURULDUĞUNDAN BERİ BURSA DESTEK VERDİ'

Çavuşoğlu, AK Parti kurulduğundan beri Bursa'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sahip çıkıp güçlü destek verdiğini hatırlatarak, 31 Mart seçimlerinde de istedikleri sonuca ulaşacaklarını söyledi. Aday tanıtım toplantısına gösterilen ilginin bunun işareti olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, 'Belediye başkan adaylarımıza olumlu tepki var. Değişimin verdiği enerji ile bu seçimden de en güçlü şekilde çıkacağız' dedi.

SGK'DAN ÜÇ DAĞ İLÇESİNE MOBİL HİZMET

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bursa'nın 14 ilçesinde binası ve personeliyle hizmet veriyor. Kurumun teşkilatının bulunmadığı Büyükorhan, Keles ve Harmancık'taki vatandaşlar bu hizmeti almak için yakındaki ilçelere veya Bursa merkezine gitmek zorunda kalıyorlar.
Vatandaşların bu konuyla ilgili talepleri üzerine AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, SGK ile görüşerek üç ilçede mobil araçlarla hizmet verilmesini sağladı.
İlk uygulama ise cuma günü Büyükorhan'da başladı. SGK'nın mobil aracı önümüzdeki hafta da Keles ve Harmancık'ta olacak. Çalışmaları sosyal medya hesabından duyuran Dr. Esgin, talep olması halinde mobil araçların hizmet verdiği gün sayısının artırılacağını söyledi.

BOZBEY'DEN 8 OTURUMLU 'FİKİR BİRLİĞİ' TOPLANTISI

CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey, kampanya çalışmalarını sürdürüyor.
Yarın Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 'Fikir Birliği' toplantısı yapacak olan Bozbey, sabah saat 09.30'dan akşam 19.30'a kadar muhtarlar, dernek temsilcileri, akademik odalar, sendikalar, esnaf odaları ve basın mensuplarıyla 8 ayrı oturumda görüşme yapacak.
Bozbey, bu toplantılarda, sivil toplum kuruluşlarının kentin temel sorunlarına ilişkin görüşlerini dinleyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.