Hava Durumu

Komisyonlara Bursa damgası

Yazının Giriş Tarihi: 17.07.2018 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.07.2018 07:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kampanyasını 'Güçlü meclis, güçlü hükümet ve güçlü Türkiye' üzerine kurmuştu.
Hatta kampanya döneminde 'Oyumu Cumhurbaşkanı'na vereceğim ama parlamentoda oyumu AK Parti'ye vermeyeceğim' söylentilerine karşı da ' Bu oyunu da bozmaya var mıyız?' çağrısında bulunmuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin töreninin ardından sistemin hükümet ayağı ile ilgili Ankara'daki siyasi trafik baş döndürücü hızla devam ediyor. Neredeyse her gün çıkan kararnamelerle yürütme ayağı yeni baştan inşa ediliyor.
Yeni sistemle yasama görevini daha etkin yerine getireceği açıklanan TBMM'de de yeni dönem hazırlıklarının ilk adımı olan ve Türkiye'nin en son başbakanı olarak tarihe geçen Binali Yıldırım'ın başkan seçilmesinin ardından sıra artık daha büyük önem kazanacak komisyon başkan ve üyelikleri belirlendi.
Komisyon üyelikleri partilerin milletvekili sayılarına göre belirleniyor. Meclisin yeni döneminde en önemli görevlerden birine son hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Hakan Çavuş-oğlu getirildi.
Çavuşoğlu, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanlığı görevine getirilirken, AK Parti'den milletvekili seçilen üyelerde komisyonlarda görev aldı.
AK Partili Dr. Mustafa Esgin ve Ahmet Kılıç, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu, Vildan Yılmaz Gürel Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Zafer Işık Tarım Komisyonu, Müfit Aydın Çevre Komisyonu, Refik Özen Milli Savunma Komisyonu, Atilla Ödünç Dışişleri Komisyonu, Osman Mesten Anayasa Komisyonu, Emine Yavuz Gözgeç Adalet Komisyonu üyeliklerine seçildi.

CHP'li iki vekilin komisyonu değişmedi

İktidar partisi dışından seçilen Bursa milletvekillerinin komisyonları da belirlendi. Geçen dönemlerde Anayasa Komisyonu'nda görev yapan Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile Tarım Komisyonu'nda yer alan Orhan Sarıbal'ın komisyonları değişmezken, Prof. Dr. Yüksel Özkan Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nda görev aldı.
İYİ Parti'nin Bursa'dan çıkardığı iki milletvekilinden Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Bütçe Plan Komisyonu'nda, emekli büyükelçi olan Ahmet Kamil Erozan ise Anayasa Komisyonu'nda görev yapacak.
AK Parti ile ittifak yapan MHP'den Bursa Milletvekili seçilen Mustafa Hidayet Vahapoğlu ise iki komisyonda görev aldı. Vahapoğlu, Milli Savunma komisyonunda katip, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nda ise üye olarak meclis mesaisini sürdürecek.

Gemlik'i karıştıran mesaj

24 Haziran seçimlerinin ardından gözler 2019 yılının mart ayında yapılacak yerel seçimlere ve dolayısıyla kimlerin aday olacağına çevrildi.
Yerel seçimlerin sonbahar aylarında yapılarak erkene alınacağı tartışması siyasi partilerin açıklamaları üzerine şimdilik geride kalırken, mevcut başkanlar, görev döneminin son aylarına yatırımlarının açılış törenlerini birbiri ardına yapmaya başladılar.
Mevcut başkanlar, bir yandan aday gösterilip gösterilmediğini, diğer yandan da hizmet yaptıkları yerin seçmenlerindeki memnuniyeti merak ediyorlar.
İşte tam bu noktada, dün Gemlik'te oturanların cep telefonuna gelen mesaj kafaları karıştırdı. Bu tür bir mesajı açıkçası ilk kez görüyorum. Metin aynen şöyle: Gemlik Belediye Başkanını başarılı buluyor musunuz? Bu mesajı saat 19.00'a kadar ücretsiz cevaplayarak ankete katılabilirsiniz'
Merak edip AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman'a anket yaptırıp yaptırmadıklarını sorduk. Benden önce de Gemlik'teki çok sayıda telefon abonesine aynı türden mesaj geldiği için AK Parti ilçe başkanı da sormuş.
Salman, anket hakkında bilgileri bulunmadığını belirterek, adaylıkla ilgili bir süreç olmadığını işaret etti. Salman, il teşkilatı olarak 24 Haziran seçimleriyle ilgili analiz ve raporları hazırladıklarını ve bunları genel merkeze gönderdiklerini ifade ederek, '18 Ağustos'ta büyük kongremiz var. Ondan sonra yerel seçim ile ilgili hazırlık başlar. Bireysel anket firmaları bu mesajı gönderebilir. Genel merkezin de bir çalışması değil. Üstelik yöntem de makul ve mantıklı gelmedi' dedi.
Hem Gemlik hem de AK Parti İl Başkanlığı mesajın kaynağını araştırıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.