Hava Durumu

Konutunu kültür merkezi yaptı, kiralık eve taşındı

Yazının Giriş Tarihi: 15.01.2020 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.01.2020 08:11

Bursa'daki sanayinin gelişmesiyle yoğun göç veren dağ ilçelerinin cazibesini arttırmanın yolu ekoturizm ve bölgeye uygun tarımsal ürün çeşitliliğini geliştirmekten geçiyor.
Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan ve Keles'te son yıllarda bu amaç doğrultusunda gerçekleştirilen projeler olumlu sonuçlar vermeye başladı. ASTV'de Yerel Yönetimler programına katılan Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt'un da hedefi ekoturizm ve ürün çeşitliliğini geliştirmeyi bir adım ileriye götürmek. Bu konuda Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden de destek alındı. Karagöz Festivali'nin düzenlendiği alanda restoran ve Osmanlı kır evinin yanı sıra 15 bungalov evi yapılacak. Bu sayı daha sonra 45'e çıkarılacak. Alanda ayrıca tenis kortları, basketbol ve futbol sahası, çadır ve karavan kamp alanı yapılacak.

Aykurt'un asıl büyük projesi ise Karamustafa kaynağına eş değer olan 63 derecelik termal kaynak ile ilgili çalışmalar. İki özel girişimciye tahsis edilen alanda 30'a yakın hobi evi yapılacak. Ayrıca Bursa ve Marmara bölgesinde bir ilk olan zayıflama köyü fit kamp kurulacak. Ağaçhisar bölgesinde ise 2 bin 600 hektarlık bir alanda proje çalışması yapılıyor. MTA uzmanlarının desteğinde mart veya nisan ayında bu bölgede sondaj çalışması yapılacak. Yüksek ihtimalle çıkacak sıcak su kaynağı belki de Orhaneli'yi Afyon'dan daha güzel bir termal merkez yapacak.
'Orhaneli'nin Afyon'dan eksiği yok, fazlası var' diyen Aykurt, şöyle devam etti:
'Afyon'da termal tesisler var. Ağaç yok. Kızılcahamam ise bizim 10'da birimize ulaşmayan güzellik var. Sıcak suyu bulduğumuz anda sağlık ve jeotermal turizmde istediğimiz noktaya geleceğiz'
Yatırımların yanı sıra sosyal belediyeciliğe de önem veren Başkan Aykurt, halka daha yakın olmayı en temel görev olarak görüyor. Göreve başlar başlamaz vatandaşlarla iç içe olmak amacıyla kiralık ev tutan Aykurt, 4 katlı başkanlık konutunun birinci katını kadın kooperatifine tahsis etti. Diğer katları ise Orhaneli tarihinde yer alan Osmanlı ve Bizans eserlerinin sergilendiği kültür evi yapacak.
Orhaneli denince salı günleri kurulan Beyce pazarını unutmamak gerekiyor. Doğal ürünlerin satıldığı pazar son yıllarda Bursalıların da gözdesi oldu. Pazarın cephe yenilemesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan destek alan Aykurt, ayrıca kendi ürettikleri ürünleri satan köylülerden alınan işgaliye parasını da kaldırdı.

ERDOĞAN'I DİNLEYİP, VEKİLLERLE GÖRÜŞTÜLER

Genel başkanların konuşma yaptığı siyasi partilerin TBMM'deki grup toplantılarında heyecan doruğa çıkıyor. Bu nedenle partilerin teşkilatları da ziyaretleri salı günlerine denk getiriyor.
AK Parti'nin dün yapılan grup toplantısına Nilüfer, Orhangazi ve Harmancık ilçe teşkilatları katıldı. Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve şehit kızı Gülay Demir'in duygulandıran konuşmasını dinleyen AK Parti teşkilatı üyeleri daha sonra TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ve Bursa milletvekilleri Efkan Ala, Dr. Mustafa Esgin, Atilla Ödünç, Refik Özen, Emine Yavuz Gözgeç, Osman Mesten ve Zafer Işık'la bir araya geldiler. Toplantıda, ilçelerden gelen teşkilat üyeleri beklenti ve taleplerini vekillere aktardılar.

TÜRK METAL'İN BURSA ÇIKARMASI

Türk Metal ve MESS arasında 7 Ekim 2019'da başlayan Grup Toplu İş Sözleşmesi müzakereleri 4 Aralık'ta kesilerek uyuşmazlık zaptı imzalanmıştı. Geçtiğimiz günlerde MESS tarafından yapılan görüşme talebi üzerine 10 Ocak'ta taraflar yeniden bir araya geldi. Bu toplantıda MESS daha önce verdiği ilk 6 aylık yüzde 6,05'lik zam teklifini yüzde 8'e çıkardı. Sosyal haklara ve diğer anlaşmazlık konularının yer almadığı bu teklif müzakere edilir bulunmadı ve Genel Başkan Pevrul Kavlak tarafından açıklanan eylem planının kararlılıkla uygulanacağı açıklandı.
Türk Metal, bu kritik aşamada sendikanın en güçlü olduğu yer olan Bursa'da karargah kuracak. 19 Ocak'ta Nilüfer Hastane alanında sanatçı Haluk Levent'in de konser vereceği miting düzenlenecek. Genel Başkan Pevrul Kavlak, miting öncesi Bursa'da cuma günü basın toplantısı düzenleyecek. 18 Ocak Cumartesi günü de ASTV ve LİNE TV'de canlı olarak yayınlanacak Gazeteci Ahmet Emin Yılmaz'ın moderatörlüğünü yaptığı Bursa Hakimiyet gazetesinden ben ve Ekonomi Editörü Birgül Telli Uysal ve LİNE TV'den Kübra Ulutaş'ın katıldığı televizyon programında gelinen son durumu değerlendirecek.
Toplu iş sözleşmesi metal sektöründe 200 üye işletmedeki yaklaşık 130 bin çalışanı kapsıyor. MESS, Grup Toplu İş Sözleşmesi'nde işverenleri, Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş Sendikaları temsil ediyor. Sözleşmenin ilk altı ayı için Birleşik Metal-İş yüzde 34, Türk Metal ve Özçelik-İş ise yüzde 26 oranında ücret artışı talep ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.