Hava Durumu

'Kötüyü umut ederek iyi bir şey olmasını bekleyemeyiz'

Yazının Giriş Tarihi: 09.07.2020 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.07.2020 08:02

Koronavirüs salgını hayatın her alanını olumsuz yönde etkiledi. Yeni normalleşmeyle birlikte ilk umut verici gelişmeler sanayi üretimi ve ihracatta gerçekleşti.
Sönmez Medya'yı ziyaret eden Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı Nilüfer Çevikel ile üretim ve ihracattaki son durumu konuştuk.
DOSABSİAD ve Nilüfer Çevikel'in pandeminin başladığı dönemdeki 'işçi çıkarmayacağız' kararı tüm Türkiye'de ses getirmiş, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işçi çıkarma yasağı kararnamesi yayınlanmıştı.
Çevikel'e göre, pandemi ilk aylarda Bursa'yı çok etkiledi. İlk haftalarda üretim düşüşü yüzde 60'la başladı. Ardından yüzde 72'ye kadar yükseldi. Ancak yeni normalleşmeyle birlikte hızlı bir çıkış görüldü.


Bunu doğalgaz ve elektrik tüketimindeki artışla gördüklerini ifade eden Çevikel, en sıkıntılı dönemde bile devam eden ihracattaki artışın haziran ayı rakamlarının da desteklediğini vurguladı.
Avrupa'dan yeni siparişlerin gelmeye başladığı da kaydeden Çevikel, 'Tamamen normale döndük diyemesek de ilerisi için olumlu sinyaller var' dedi.
Pandemi döneminin üretimde inovasyon ve AR-GE'nin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğine de işaret eden Çevikel, şöyle devam etti:
'Tekstil firmaları bu konuda öncülük yaptı. BUTGEM ve BUTEKOM'daki çalışmaların meyvelerini alıyoruz. BTSO çok ciddi çalışmalar yapıyor. Başkan İbrahim Burkay'a teşekkür etmek istiyorum. Önümüzdeki dönem el değmeden hijyen üretim, sanal fuarlar ve e-ticaret üzerinden devam edecek. Bunun hazırlıklarını yaparken bir yandan da kalifiye eleman konusunda projeler yürütüyoruz'
'Yerli ve milli yazılım' konusunda da çalışmalar yaptıklarını ifade eden Çevikel gelecek konusunda da umutlu: 'Kötüyü umut ederek iyi bir şey olmasını bekleyemeyiz. Türkiye'nin önümüzdeki iki yılda çok daha farklı noktada yer alacağına inanıyorum. İhracat konusunda dünyanın merkezi haline gelecek'

TÜRKOĞLU: TEŞKİLATIN ÜZERİNDEKİ ÖLÜ TOPRAĞINI KALDIRACAĞIZ

Sendika başkanlığı yaptığı dönemde Bursa meydanları onun sayesinde renkleniyordu. Memurların derdini anlatmak için yaratıcı fikirleriyle hem Bursa hem Türkiye kamuoyunun dikkatini çekmeyi başarıyordu.
Selçuk Türkoğlu'ndan bahsediyorum. Sendika başkanlığının ardından siyasete soyunan Türkoğlu, kuruluşunda yer aldığı İYİ Parti'nin Bursa il başkanı adayı olduğunu geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.
Sönmez Medya'yı birlikte hareket ettiği Şeyda Şahin, Gülcan Somuncuoğlu, Erkan Zorba ve Nevzat Kocakurt'la birlikte ziyaret eden Türkoğlu aday olma gerekçesini anlattı. İYİ Parti İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya yanıt verdi.


İl kongresinin bir ay içinde yapılacağını ifade eden Türkoğlu, aday olmaya yetecek kadar bir teveccühün oluşması nedeniyle bu kararı verdiğini söyledi ve şöyle devam etti:
'Daha görünen, etkin, ulaşılabilir, Bursalının milletin sesi olabilecek bir İYİ Parti olsun diye adayız. Sloganımız da her şey daha iyi olsun diye zaten. Bursa'da ciddi manada bir muhalefet boşluğu görüyoruz. Bu milletin bize verdiği muhalefet ve denetim görevini bihakkın yapmak istiyoruz'
'Atamayla gelen yönetimi başarısız bulmuyoruz ama yeterli kadar başarılı görmüyoruz' diyen Türkoğlu, seçilmesi halinde teşkilatların üzerindeki ölü toprağını kaldıracaklarını savundu.
Dr. Bahadır'ın 'MHP görüntüsü bizim elbisemizi daraltır' açıklamasıyla isim vermeden kendisiyle ilgili değerlendirmede bulunduğunu kaydeden Türkoğlu, şöyle devam etti:
'İYİ Parti'de yer alan bir Allahın kulunun geçmişini inkar etmesini istemeyiz. Bu zaten ayıptır, günahtır, doğru da değildir. İYİ Parti, MHP içinde başlayan demokrasi ve hak talebi süreciyle ortaya çıktı. Bunu yok sayamaz ve bir maraz olarak da göremeyiz'
Kongrenin demokratik bir yarış olduğuna da vurgu yapan Türkoğlu, 'Türk milletinin yeni Kızıl Elması demokrasidir ve bunun için mücadele edeceğiz' dedi.

TEKLİFLERİ KABUL GÖREN İMO'DAN DESTEK AÇIKLAMASI

İnşaat Mühendisleri Odası(İMO) Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak ve Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek ile iki hafta önce ASTV'de yaptığımız Gözlem Kulesi programında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın açıkladığı projeleri değerlendirmiştik. Hem Albayrak, hem de Şimşek, Bursa'nın spor salonuna ihtiyacı olduğuna vurgu yaparak, Atatürk Spor Salonu'nun yıkılarak Millet Bahçesi'ne katılması kararına karşı çıkmışlardı. Başkan Aktaş'ın, önceki gün yaptığı depreme dayanıksız olan Atatürk Spor Salonu'nun yıkılarak yerine uluslararası kriterlere göre yeni salon yapılacağı açıklamasına teklifi kabul gören İMO Başkanı Albayrak'tan destek geldi.

Aktaş'ın açıklamasını 'kentimiz için doğru bir karar' olarak değerlendiren Albayrak, şunları söyledi:
'Atatürk Kapalı Spor Salonu kentimiz için bir değerdir. Bizim amacımız kentimizin daha fazla değerini kaybetmemesi. 3 milyon nüfusu olan Türkiye'nin 4'üncü büyük ilinde spor salonu bir ihtiyaç' Atatürk Kapalı Spor Salonu yeni projesiyle Bursa'nın birçok ihtiyacına cevap veren bir komplekse dönüşebileceğini vurgulayan Albayrak, Kültürpark içindeki Açık Hava Tiyatrosu'nun da buraya taşınabileceği önerisinde de bulundu. İMO olarak da böyle bir projeye katkı koymak için ellerinden gelen çabayı göstermeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.