Hava Durumu

Kurtulmuş, EYT ve asgari ücret sorularına ne yanıt verdi?

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2022 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2022 07:51

Dünya ve Türkiye’de gündemin oldukça sıcak olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bir yanda Ukrayna’daki savaş, bunun doğurduğu enerji ve gıda konusundaki krizler, iç politikada ise yeni seçim yasası, 6 muhalefet partisinin çalışmaları konuşuluyor.

Toplantı ve açılış törenleri için Bursa’ya gelen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, programına il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında partisinin dış ve iç politikadaki gelişmeler konusundaki görüşlerini açıkladı. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti Bursa Milletvekillerinin katıldığı toplantıda ilk mesajını Bursa ile ilgili verdi:

‘Bursa güçlü çalışmalarını her zaman yapmıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakmayan Bursa, 2023’de yalnız bırakmayacaktır’

Kurtulmuş’un Ukrayna savaşı ve iç politikayla ilgili değerlendirmelerinden önce kamuoyunun merakla beklediği ve milyonlarca kişiyi ilgilendiren iki konuyla ilgi soruya verdiği yanıtla başlayayım.

Birincisi EYT…

Kurtulmuş, bu soruya yanıt verirken, AK Parti’nin siyasi hayatı boyunca millet ne diyor diye kulak veren bir siyasi kadro olduğu hatırlatması yaptı ve şöyle devam etti:

‘Milletin konuştuğu, talep ettiği, beklentilerinin tamamını masaya yatırırız.  Milletin gündeminde olup da bizim gündemimizde olmayan hiçbir konu yoktur. Ancak devlet yönetiminde bir şeyi talep etmek başka bir şey, onu gerçekleştirebilmek başka bir şeydir. Taleplerin gerçekleştirilebilmesi için de eldeki imkanlar, fırsatlar, öncelikler çerçevesinde bu değerlendirmeler yapılır. Yaparken de milletin hayrına olacak şekilde sonuçlar alabilmek için gayret sarf edilir. Bundan milletimiz emin olsun bu konu epeydir bakanlığın da gündemindedir. Bu konuyu yeterince biliyoruz ve çalıştık. İnşallah milletin hayrına sonuçlanmasını ümit ederim’

İkincisi de bir süreden beri konuşulan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da sorulan asgari ücrete ikinci altı ayda zam yapılıp yapılmayacağı konusu.

Memur maaşlarıyla ilgili zam yapılırken temmuz ayında buna bir ilave yapılacağının söylendiğini ifade eden Kurtulmuş, ‘Bütün bu söylediklerimiz nihayetinde bütçe imkanlarıyla söz konusudur.   Cumhurbaşkanımız yolda da bunu ifade etmiş. Dolayısıyla bu konuda da çalışmalar yapılır ama yani şöyle bir popülist davranış içinde olamayız. Burada desem ki maaşlara bu kadar zam yapılacak. Bu politik olarak bizim lehimize olur gibi görünür. Asıl olan ülke yönetirken temkinli, tedbirli işimizi hesabımızı bilerek yapmamız. Buradaki ana fikir hayat pahalılığı karşısında vatandaşı ezdirmemek.   Ocak ayı başında tarihi bir zam asgari ücrete geldi. Ama sonuçta biliyoruz ki bu hayat pahalılığını biraz daha hafifletmek lazım bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Milletimizin endişesi olmasın. Eninde sonunda hayat pahalılığı Türkiye’nin gündeminde bir konu olmaktan çıkacak’ dedi. 

 'TÜRKİYE ELE GÜNE MUHTAÇ BİR ÜLKE DEĞİLDİR'

 Ukrayna’daki savaşın güç mücadelesinin yansımalarından biri olarak nitelendiren Kurtulmuş,  şöyle devam etti:

Bu kriz sadece tek başına bir sebep değildir. Bu rekabetlerin sonucu ortaya çıkmaktadır. Önümüzdeki yıllarda da bunların yaşanacağını düşünüyoruz. Su, enerji ve gıda krizleri bizleri beklemektedir. Bunlara bir de son zamanlarda siber güvenlik alanlarını katmamız gerekiyor. Bu savaş bütün dünyayı ilgilendirmektedir. Bu savaş ile Türkiye olarak bizim de ders çıkarmamız gerekiyor. Türkiye’nin ayakta durmaktan başka şansı yoktur. Bütün alanlarda, kendi ayakları üzerinde durabilen bir Türkiye’yi oluşturmak hepimizin mecburiyetidir. Türkiye ele güne muhtaç dışarıdan gelecek desteklerle ilerleyebilecek bir ülke değildir’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uluslar arası platformlarda sık sık gündeme getirdiği ‘dünya beşten büyüktür’ sözünü hatırlatan Kurtulmuş, dünyanın hakkaniyetli bir sisteme ihtiyacı olduğunu söyledi.

'MASADA 6 DEĞİL, 7 PARTİ VAR...'

Kurtulmuş, bir gazetecinin 6 muhalefet partisinin bugün bir araya gelecekleriyle ilgili sorusuna, HDP göndermesi yaparak, ‘bir kere tashih etmek lazım. 6 muhalefet partisi değil, 7 muhalefet partisi. O masada kendisi fiilen olmayan ama ruhu orada olan partiyi de unutmayın. O partiye de haksızlık yapmayın. Çünkü haksızlık yapıldığı zaman onlar hatırlatıyorlar’ dedi. 

Cumhurbaşkanlığı sisteminin, biri istedi diye uygulanmadığını ve bu sistemin referandumla kabul edildiği hatırlatması yaparak, şunları söyledi: ‘Bunu millet seçmiştir. Bunu millet beğenmiyorsa, değiştirir. İlk olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına kimi çıkaracaklarına millet bakacak’

CHP-HDP YÜZDE 35'İ GEÇEMEZ

  AK Parti'nin gençlere ulaşamadığı yönünde algı yapıldığını dile getiren Kurtulmuş, "Biz en büyük desteği gençlerden ve kadınlardan almışızdır. Gençlerin ve kadınların hayatını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapmışızdır. Anketlerle değil, millet sandıkta söyleyecektir. Şu an AK Parti anketlerde birinci partidir. Cumhuriyet Halk Partisi ve HDP'yi toplayın. Neresinden toplarsanız toplayın, yüzde 35'in üzerine çıkmaz’ dedi.

BURSA'DA TARİH TURU

Kurtulmuş, Bursa programı çerçevesinde,  Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini ziyaret ederek dua etti.  Sancak nöbetindeki askerlerin değişim törenini ilgiyle takip eden Kurtulmuş,  Tophane Meydanı’nda da gezerek Bursa manzarasını izledi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın geleceğine damga vuracak vizyon projesi olan ‘Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi’ hakkında misafirlere sunum yaptı.  Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, Kavaklı projesini Kurtulmuş’a anlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.