Hava Durumu

'Mağduriyet yaratmadan çözeceğiz'

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2018 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2018 08:32

Yeşil Bursa'nın kalbine bir hançer gibi saplanan Doğanbey TOKİ Konutları, son yıllarda 'ucube' olarak adlandırılmaya başlandı.
'Ucube' nitelendirmesiyle kalsa iyi...
Dünya mimarları tarafından en kötü uygulama projesi olarak da lanse edildi. Şehrin hangi yönünden bakarsanız bakın mutlaka Bursa'nın önemli bir değerini perdeleyen beton yığınına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da tepki göstererek, 'rezalet' nitelendirmesi bile yapmıştı.
Alinur Aktaş, göreve başladığı günden beri Doğanbey'i zaman zaman gündeme getirerek, çözüm bulunması gerektiğini dile getiriyor. En son Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, ' Bursa 2026 Şehir Tasavvuru' toplantısında, sorunun hak sahibi vatandaşları mağdur etmeden çözüleceğini belirterek, '2700 daire, 1 milyarı bulmayan bütçe. Biz şirketleri dahil 4,5 milyar bütçeyi yönetiyoruz. Oradaki vatandaşları üzmeden, onları mağdur etmeden ortak bir akılla ve anlayışla bunu çok rahat gerçekleştirebiliriz' mesajını vermişti.
Aktaş, önceki gece Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında, Doğanbey, Kiremitçi ve Tayakadın mahalleleri muhtarları ve site yöneticileriyle bir araya geldi. AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez'in de katıldığı toplantıda, 12 bin kişinin yaşadığı bölgede mevcut eksiklerin giderilmesinin yanı sıra gelecekte düşünülen dönüşüm ile ilgili sorunlar ve beklentiler görüşüldü.
Aktaş'a toplantıda neler konuşulduğunu sorduk. 3 muhtarlığın sınırlarının bulunduğu bölgede 12 bin kişinin yaşadığına dikkat çeken Aktaş, toplantıda, TOKİ binalarında oturanların güvenlik, giriş-çıkış, yeşil alan ve sosyal ihtiyaçlarla taleplerinin ele alındığını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi, halen bölgede bir meydan düzenlemesi yapıyor. Kültür merkezi yapımı için de tarihi hamam kiralandı.
Doğanbey ile ilgili Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili daha önce ön çalışma yapmış ve yüksek binaların tıraşlanmasının mümkün olmadığı anlaşılmıştı. Seçenekler ya binaların seyreltilmesi ya da bölgenin taşınmasıyla mümkün olabilecek.
Bölge sakinlerine mesaj veren Aktaş, bir proje uygulanacaksa hiç kimseyi mağdur etmeden yapacaklarını yineledi. Ortada mevcut bir durumun olduğunu kaydeden Aktaş, 'İki tane bina olsa devirelim gitsin ama 3 katlılarla birlikte 2 bin 700 daireden söz ediyoruz. Kaçak-göçek değil. Tapuları ellerinde' dedi.
Öyle anlaşılıyor ki Doğanbey'i hem seçim döneminde hem de daha sonrasında kentle ilgili her tartışmanın ilk maddesi olarak görmeye devam edeceğiz.

'T2 YENİDEN İHALE EDİLİRKEN HRS'YE ÇEVRİLSİN'

Doğanbey'in yanı sıra son yıllarda en çok tartışılan konulardan biri de Kent Meydanı ile Terminal arasındaki T2 hattı oldu. Yüzde 80'i tamamlanan projede, birkaç üst geçidin yapımı dışında işler durdu. Büyükşehir Belediyesi müteahhide verilen Ocak 2019 tarihini bekliyor. Ardından ikmal yani yenileme ihalesi yapılacak. Başkan Alinur Aktaş'ın öngörüsüne göre, ihale, süreci uzatacak. Dolayısıyla seferler ancak Eylül 2019'da başlayabilecek.
Projenin ikmal ihalesi gündemdeyken hatla ilgili önemli bir mesaj da Bursa Büyükşehir Belediyesi geçmiş dönem başkanlarından Erdem Saker'den geldi. Ekohaber'deki köşesinde Başkan Aktaş'a seslenen Saker, projenin temelden yanlış olduğunu savundu. 'Lütfen yeniden tamamlama ihalesi yapıp bu yanlışın devamına alet olmayın' çağrısını yapan Saker, projenin doğru eksene oturtulmasını istedi. Bu hat için Osmangazi istasyonundan çıkış ağzı bırakıldığını kaydeden Saker, yol yakınken döşenen hattın hafif raylı sistem (HRS) özelliklerine göre revize ettirilerek, Kent Meydanı altından Osmangazi istasyonuna bağlanmasını önerdi.
Saker'e göre, bu yapılmadığı taktirde tramvay olarak işletmeye alınmasından çok kısa süre sonra kapasite yetmeyecek ve harcanan para boşa gidecek.
İlk günden beri birçok çevrenin dile getirdiği konuyu Saker bir kez daha anlatmış. Yeni ihale yeni imkan demek olduğuna göre, Bursa için bu öneriye kulak verilmeli...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.