Hava Durumu

Metroda ayakta kalan başkan

Yazının Giriş Tarihi: 10.11.2017 08:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.11.2017 08:58

Dünyanın başka ülkelerinde özellikle Kuzey Avrupa'da siyasi liderler, bakanlar, belediye başkanları genelde toplu taşım araçlarını kullanırlar ve bunu kimse yadırgamaz.
Geçenlerde Litvanya'ya giden Genel Yayın Yönetmenimiz Okan Tuna, anlatmıştı.
Birkaç saat önce toplantıda görüştüğü enerji bakanıyla metro istasyonunda karşılaşınca önce, 'ben bunu nereden tanıyorum' diye şaşırmış ardından selamlaşınca kim olduğunu hatırlayarak, karşılıklı gülümsemişler.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın dün sabah Kestel'den Kent Meydanı'na kadar yaptığı Bursaray yolculuğu, sosyal medyadan büyük ilgi gördü.

Bursalılar alışmamış tabii...
Bugüne kadar siyasetçi ve başkanlar çevrelerinde hep bir koruma ve bürokrat ordusuyla Bursaray'a binmişlerdi. Dolayısıyla yanlarına yaklaşmaları da mümkün olmamıştı.
İşin aslını Aktaş'ın İnegöl Belediyesi'nden basın müşaviri Ahmet Bayhan'dan öğrendik.
Aktaş, önceki gece İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (İMOS) düzenlediği ve Asya kıtasından 20 ülkenin diplomatlarının katılımıyla gerçekleşen programa katılmış ve sabah Kestel'den Bursaray'a bineceğini söylemiş.
Makam aracından Kestel istasyonunda inen Aktaş, beraberindeki sadece dört kişiyle Bursaray vagonuna binmiş.
Bu kısa gezide çektiği fotoğraf ve değerlendirmeye sosyal medya hesabından yüzlerce yorum yapıldı.
Bir takipçisinin 'Kestel- Merinos hattı değil başkanım Kent Meydanı- Küçük Sanayi hattına binin asıl sorun orada' yorumuna Aktaş, 'Hepsini gezeceğiz kardeşim. Hayırlı günler' yanıtını verirken, en ilginç yorum AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun'dan geldi.
Karaburun, 'oturacak yer bulamamış sanırım' esprisini ekleyerek, 'Kendisini bir Bursalı vatandaş olarak kutluyorum' yorumunda bulundu.
Gerçekten de 20 dakikalık yolculuğu ayakta durup vatandaşları dinleyerek geçiren Aktaş'ın gezisi sonrası yaptığı şu tespit de önemli;
"Yapılacak çok ciddi iyileştirmeler var. Çünkü tabir yerindeyse insanların vücutlarının cama yapışarak seyahat ettikleri bir uygulama kabul edilebilir değil. O yüzden de inşallah ekibimizle birlikte yapacağımız uygulamalarla çok yakında Bursalı hemşerilerimiz bu ayrıcalığı, bu farklılığı hissedecek"
Daha önce sanırım 3-4 kez Bursaray'daki sıkıntıları anlamak için yöneticilere, 'lütfen saat 08.00'de Emek istasyonundan vagona binin' önerisini yapmıştım.
Aktaş'ın gelen şikayetler üzerine bürokrat ve koruma ordusu olmadan Bursaray'a binmesi bile vatandaşın halini görmesi açısından anlamlı.
Umarız bu tespitin ardından aynı hızda çözüm de bulunur.

Acil Eylem Planı

Aktaş'ın belediye bürokratlarının brifingleri gece-gündüz, cumartesi-pazar demeden aralıksız devam ediyor. Bu çalışmanın sonunda 'Acil Eylem Planı' hazırlanacak. Önümüzdeki pazartesi günü tamamlanması beklenen plan, incelemenin ardından kamuoyuna açıklanacak. Başkan, önümüzdeki 16 ay içinde yapacağı çalışmaları Bursalılara sunarak takibini isteyecek.

Bu arada, ulaşım ve su fiyatlarındaki indirim oranlarıyla ilgili rakamlar da Acil Eylem Planı'nı bekliyor.
Mali Müşavir olan Aktaş'ın bu konuyu ince eleyip sık dokuduğu kesin.

Evin taşınması Sıla'ya bağlı

Bu arada, Aktaş, henüz Bursa'ya taşınmadı ve bir süre daha İnegöl'e gidip gelmeye devam edecek. Nedeni de 7'nci sınıfa giden kızı Sıla'nın okulu. Tam da sınav döneminde bu taşınma işine girişmek istemiyorlarmış. Sanırım bu gidiş-gelişler sömestr tatiline kadar devam edecek.

Aktaş'tan tören talimatı

Büyükşehir Bele-diyesi çalışmalarında özellikle tasarruf konusu üzerinde duran Aktaş'ın bürokratlara törenlerle ilgili çağrı yaptığını da öğrendik. Aktaş,' her törene bürokrat ordusu gelmesin' demiş ve 'Yatırım hangi birime aitse onlar gitsin' talimatını vermiş.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.