Hava Durumu

'Milli Ses Ver'menin tam zamanı

Yazının Giriş Tarihi: 25.07.2019 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.07.2019 08:33

Kalite Birliği Derneği (KALBİR) Başkanvekili ve TSE Baş Araştırmacısı Mustafa Karaman'ı 20 yıldan beri tanıyorum.
İlk tanıştığımız günden beri dilinden düşürmediği iki kelime var; birincisi kalite, ikincisi ise milli üretim.
Karaman ile dün uzun bir aradan sonra yeniden sohbet imkanı bulduk. Yanında Srebrenitsa'daki yol arkadaşımız ve aynı zamanda KALBİR Başkan Yardımcısı Feridun Baykara vardı.
Onlarınki özveriyle dolu uzun bir yolculuk...


2016 yılında Kalite Yılı ilanıyla başlayan çalışmalar kesintisiz devam ediyor. Bu süreçte 44 sivil toplum kuruluşu ile işbirliği yapılarak dile kolay 125 organizasyon gerçekleştirildi. Eğitimler, paneller, konferanslar, çalıştaylar...
Kalite fırtınasının ardından buna 2017 yılında millilik unsuru da eklendi. 2017'de başlayan bu süreç 2023'e kadar devam edecek. Yeni oluşturulan projenin adı ise 'Milli Ses Ver' olarak belirlendi.
Projenin birinci çağrısı devlete; fason yerine markalı yerli üretime katkı sağlanmalı.
İkinci çağrı ise vatandaşlara; yabancı menşeli ürünler yerine yerli markaları tercih etmeli.
Sanayiciler ise çağrı yapılan üçüncü kesim. Sanayicilerimiz 50 yıldır ana sanayilerin yan sanayi üretimini gerçekleştiriyor. Artık girişimcilerimizin yan sanayilerin ana sanayi olma zamanı geldi.
Milli Ses Ver Projesi'nin bu üç ayağının sağlıklı işlemesi yerli üretimi artıracak dolayısıyla Türk ekonomisinin en büyük handikabı olan cari açık sorununa çözüm bulunacak.
Karaman'ı devletin bu konuda son yıllarda attığı olumlu adımlar umutlandırıyor ama henüz istenilen boyutta değil. Bir diğer sorun ise üretimin belgelendirilmesi yani sertifikasyon konusu. Türkiye her yıl bu alanda yurtdışında faaliyet gösteren kuruluşlara 5 milyar dolar ödeme yapıyor. Bilgisizlik nedeniyle Türkiye belge çöplüğüne döndü. Oysa TSE'de bunun karşılığı var. Karaman'ın bu konudaki benzetmesi de ilginç; TSE Belgesi Amazon ormanlarında dahi geçerli ama bizim insanımıza anlatamıyoruz...

KAMPANYA İÇİN 39 BİN TÜRK BAYRAĞI DAĞITILDI

Kalite Birliği'nin kampanyasının birleştirici unsuru ise bayrak. Adeta 'Milli Ses Ver' kampanyasının sembolü haline geldi.
Birlik, kampanyanın başladığı 2017 yılından bu yana 39 bin Türk Bayrağı dağıttı. Kalite Birliği Derneği yöneticileri, ziyaret ettikleri her kurum ve kişiye bayrak hediye ederek kampanya çağrısı yapıyor. Başta Başkan Yardımcısı ve proje yürütücüsü Feridun Baykara olmak üzere yöneticilerin araçlarının bagajları bayrakla dolu. Hediyenin yanı sıra nerede eskiyen, özelliğini yitirmiş bayrak görülse yenisiyle değiştiriliyor.
Diyarbakır 5 bin bayrak gönderilmiş. Diyarbakır Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Büyükburç, kentteki her kuruma bayrakları dağıtmış.

KUZEY MAKEDONYA İLE TURİZM KÖPRÜSÜ KURULUYOR

TÜRSAB Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erdem'in asıl uzmanlık alanı Körfez ülkeleri ve İran. Turizmin geliştirilmesi ve acentaların sorunlarının çözümü için bu ülkeler arasında mekik dokuyan Erdem, Balkan ülkeleriyle de işbirliğinin geliştirilmesi için ilk adımı Kuzey Makedonya'dan attı.


AK Parti Bursa milletvekilliğinin ardından Kuzey Makedonya Büyükelçiliği görevine atanan Tülin Kara'yı makamında ziyaret eden Erdem, turizm seyahat acentaları ile Makedonya'daki acentalar arasında köprü kurulması ve işbirliğinin geliştirilmesi konularını görüştü.
Kara, görüşmede Türkiye ile Makedonya arasında çeşitli alanlardaki işbirliğinin turizm konusunda da geliştirilmesi için büyükelçilik olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.
Görüşmeyi değerlendiren Hasan Erdem'e göre, Yenişehir'den Üsküp'e direkt uçuşların başlatılması da turizm konusuna katkı sağlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.