Hava Durumu

Mudanya Belediyesi 30 Ağustos'u bekliyor

Yazının Giriş Tarihi: 20.08.2018 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.08.2018 08:03

Geçtiğimiz günlerde Mudanya'daki yangın yüreğimizi ağzımıza getirmişti. Herkes 2015'teki tablonun ortaya çıkmasından endişe ediyordu. Canla başla yürütülen çalışmalar sonucu yangın hava kararmadan kontrol altına alınarak, daha geniş bölgelerin alevlere teslim olmasının önüne geçildi.
Yangın Bursa'nın en gözde yerlerinden biri olan bölgede çıktığı için ister istemez herkesin aklında şüpheler oluştu. AS TV'de yayınlanan Gözlem Kulesi'nin konuğu olan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz yangın ve belediye projelerini anlattı.

Yangının imarlaşmaya çok yakın cazibesi yüksek birkaç noktada çıkmasının 'sanki ısmarlama yangın olmuş' şüphesi uyandırdığını ifade eden Türkyılmaz, havadan çekimler yaparak yanan yerlerin kimlere ait olduğu konusunda araştırma yaptıklarını söyledi.

Araştırmaların yanı sıra savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını kaydeden Türkyılmaz, yanan yerlerin betonlaşmasına asla izin verilmeyeceğini ve kampanyalarla tekrar ağaçlandırılacağını belirtti.
Türkyılmaz'ın ağaçlandırma ile ilgili en önemli projelerinden biri meyve ormanı kurmak. Geçen yıl yanan bölgenin yakınlarında yer alan 20 dönümlük alan üzerine kurulacak meyve ormanının ortasında çiçeklerle Atatürk portresi oluşturulacak. Eylül ve ekim ayında aralarında yabani türlerin de bulunduğu meyve fidanları toprakla buluşurken, diğer bölgeler için de kampanya açılacak. Meyve ormanında ayrıca hobi bahçeleri, oyun alanları trafik parkı da yer alacak.

Türkyılmaz'ın en çok önem verdiği Yıldıztepe Projesi'nde de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yolun deplase edilmesiyle ilgi çalışmalar sırasında en ufak bir dokunuşla dökülen kaya kütlesindeki sorun aşıldı. Trotuvar ve yağmur kanallarının tamamlanmasıyla 30 Ağustos'taki temel atma törenine hazır hale gelecek.
Bu arada temel atma törenine davet edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılması bekleniyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yürüyüşün ardından sadece temel atma töreni değil, Atatürk, İnönü, sahil parkları ile Girit Mahallesi birinci etap ve Mütareke Meydanı projelerinin de açılışı yapılacak.

KILIÇDAROĞLU'NU İKNA EDECEĞİZ

Programda projelerin ardından konu politikaya geldi. Türkyılmaz, bugüne kadar birlikte siyaset yaptığı üç siyasetçiyi çok seviyor. Biri rahmetli Erdal İnönü, diğeri Murat Karayalçın ve halen birlikte çalıştığı ve kongre tartışmaları sırasında, ilk destek açıklamasını yaptığı Kemal Kılıçdaroğlu. Türkyılmaz'a göre, hem CHP'nin hem de ülkenin Kılıçdaroğlu'na en çok ihtiyaç duyulan dönemden geçiliyor.
Kılıçdaroğlu'nun adını Yıldıztepe'deki kongre ve kültür merkezine vermek isteyen Türkyılmaz, bu teklifini genel merkezde görüştüğü Kılıçdaroğlu'na da iletmişti. Türkyılmaz, 'Kılıçdaroğlu bu konuda mütevazı ama ısrarcı olup ikna edeceğiz. Mudanya olarak istersek kabul edecektir' dedi.

HAL KAHVELERİ 6 AYDIR VİZE BEKLİYOR

Türkyılmaz'ın en çok sitem ettiği konulardan biri de hal kahveleri ile ilgili hazırlanan projenin Anıtlar Kurulu tarafından 6 ay geçmesine rağmen onaylanmaması . Eskiden köylü pazarı olan hal kahveleriyle ilgili Mudanya Belediyesi proje demokrasisi ile o bölgedeki insanların da onayıyla hal kahveleri planını hazırlayıp, mart ayında onay için Anıtlar Kurulu'na gönderdi. Ancak, 6 aydan beri kuruldan olumlu veya olumsuz yanıt gelmedi. Yapımı 45 gün sürecek bir projenin 6 aydan beri onay beklemesine bir anlam veremediklerini belirten Türkyılmaz, 'Sayın valimizi ziyaret edip destek istemiştim. Anıtlar Kurulu'ndaki tüm görevlilere çağrı yapıyorum. Adil olun. Bırakın siyaseti siyasetçi yapsın. Eksiği varsa yanlışı varsa söyleyin yapalım geciktirmenin bir anlamı yok. Ben kararlıyım. Israrcı olacağım engel olamazlar. Onları vicdana davet ediyorum' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.