Hava Durumu

Mudanya Belediyesi Hazine'den sahilleri istedi

Yazının Giriş Tarihi: 02.07.2020 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.07.2020 08:01

Marmara Denizi'nin güneyinde yaklaşık 135 km. uzunluğunda kıyısı bulunan Bursa aslında bir deniz kenti. Sahillerin büyük bölümü de Mudanya ve Gemlik sınırları içinde.
Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi 23 Mayıs'taki olağanüstü toplantısında, Mudanya'da Mütareke binası ile İDO iskelesi arası, Gemlik'te ise Manastır ile Balıkçı Barınağı arası dışında kalan plajların tüm sorumluluğunu ilçe belediyelerine devretti.
Büyükşehir Belediyesi bu kararın ilçelerden gelen talep üzerine yapıldığını açıkladı. Ancak sezonun açıldığı günlerde alınan bu karar yeni sorunlar doğurdu.
ASTV'de yayınlanan Gözlem Kulesi'nin konuğu olan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, sahillerin devri konusunun nasıl gerçekleştiğini ve bundan sonra yapacakları çalışmaları anlattı.


Sahiller Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundayken de zabıta, temizlik ve güvenlik hizmetleri verdiklerine işaret eden Türkyılmaz, şunları söyledi:
'Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan, sahilleri istemiş. Benim haberim yoktu. Bir gece Genel Sekreter telefon açtı; İster misiniz dedi. Ben de, ' Tabii ki isterim 55 kilometrenin tamamını üzerindeki tasarruf haklarıyla birlikte istiyorum. Ben buraları çiçek gibi yapacağım' dedim'
Çıkan kararla Gemlik ve Mudanya belediyelerine, sahillerin her türlü hizmeti yüklenirken, AK Partili başkanların görev yaptığı Karacabey, Orhangazi ve İznik belediyelerine sadece zabıta görevi verildiğini kaydeden Türkyılmaz, şöyle devam etti:
'Peki, üst hakları, kiralar, ilan, tabela, reklam gelirleri, otopark ücretlerini kim alacak? Büyükşehir. Biz onların yapması gereken işleri yapıp zararlarını kapatacağız. 40 kilometre sahilin birer kilometresine bir görevli koysanız 40 eleman yapar. Ben bir tane eleman alamıyorum'
Türkyılmaz, meclis kararını hukukçularıyla değerlendirdiğini ifade ederek, bundan sonraki yol haritası ile ilgili de şu bilgileri verdi.
'Hukukçularımız büyükşehirin yasa ile kendisine verilmiş görevleri devretme yetkisi olmadığını söyleyince gerekli müracaatları yaptık. Sanıyorum aynı şeyi Gemlik de yapıyor. Yerin gerçek sahibi olan Hazine'ye yazılarımızı yazdık. Bu yerlerle ilgili görevleri Büyükşehir'in yapmadığı meclis kararıyla tescil edildiğine göre, bize verin dedik'
Devamında ise;
'Henüz cevap gelmedi. Umarım olumlu yanıt verirler. O zaman biz çay bahçelerimiz, kafeteryalarımız ve gerekli üstyapı çalışmalarımızı yapar nezih ortamlarda insanların denizle buluşmalarını sağlarız' dedi.
Türkyılmaz, sahillerle ilgili şikayetleri olan Mudanyalılara da seslenerek, 'Biraz sabır. Konu netlik kazanınca hizmetlerle buluşacaklar' mesajını verdi.

ALTEPE'NİN SÖZÜNÜ HATIRLATTI, TRAMVAYI İSTEDİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 'bölgedeki vatandaşlar ve esnafın talepleri doğrultusunda T3 tramvay hattını kaldırmayı düşünüyoruz' açıklaması üzerine Türkyılmaz, tramvaya Mudanya için talip olmuştu.
2014 yılında göreve geldiğinde projelerinden birinin Güzelyalı İDO iskelesi ile Arnavutköy arasında tramvay hattı olduğu hatırlatmasını yapan Türkyılmaz, bununla bağlantılı Güzelyalı, Ömerbey ve Halitpaşa mahallelerinde üç otopark yapımını planladıklarını ve proje ile trafik sorununu çözmeyi amaçladıklarını söyledi.


Türkyılmaz, 'Ancak, ulaşım büyükşehirin yetkisinde olduğu için proje kaldı. T3 hattının kaldırılması gündeme geldiğinde biz alalım dedik. Aslında önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de Mudanya'ya tramvay sözü vardı. Önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş ile konuyu görüşeceğiz. Birlikte de yapabiliriz. Biz de üstlenebiliriz. Tramvay, hem ulaşım sorununu çözecek hem de Mudanya'ya yakışacak' dedi.

PROJELER GÜN SAYIYOR, KİTAP FUARI YAPILACAK MI?

Türkyılmaz'ın birinci döneminde başlattığı Zübeyde Ana Çocuk Akademisi ve Tirilye Taş Mektep projeleri açılış için gün sayıyor.
Türkyılmaz'ın bu projelerin açılışı ile ilgili hazırlıkları ise devam ediyor. Geçen yıl yapılan Kitap Fuarı büyük ilgi görmüştü. Bu yıl koronavirüsün durumuna göre, ağustos ayı sonu veya eylül başında fuarın ikincisi düzenlenecek. İki tesisin açılışı da fuar günlerinde gerçekleşecek. Açılışlara da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu davet edilecek.


Mudanya'nın diğer önemli projelerinden biri olan Yıldıztepe'de ise pandemi dolayısıyla 60 günlük gecikme yaşandı. Türkyılmaz, 'Bu yıl pandemi dolayısıyla 23 Nisan'ın 100'üncü yılını istediğimiz şekilde kutlayamadık. Önümüzdeki yıl 23 Nisan veya 19 Mayıs'a Yıldıztepe'nin birinci bölümünü yetiştirmeye çalışıyoruz' dedi.
Programda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile BUDO konusundaki görüşmeyi de anlatan Türkyılmaz, 'Sayın İmamoğlu Bursa'yı çok seviyor. İl Başkanımız İsmet Karaca ile yaptığımız görüşmede, BUDO iskelesinin kirasının artırılmayacağınız ve eski yeri olan Kabataş'ta peron verileceğini söyledi' dedi.
Makam odasında yaptığımız çekim sonrası terastaki sohbetimizde, belediye hizmet binasının yenilenmesi konusunu sorduğum Türkyılmaz, 'Üçüncü dönemde yapacağım' diyerek, şimdiden üçüncü dönem adaylığını da deklare etmiş oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.