Hava Durumu

Mudanya'da krizi iktidar ve muhalefet işbirliği çözdü

Yazının Giriş Tarihi: 01.07.2020 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.07.2020 07:57

Koronavirüs salgınında normalleşme adımları atılırken, 2,5 aydan beri kapalı olan Mudanya'daki işletmeler, haziran ayının ilk günlerinde fırtınadan çıkıp, tsunamiye yakalanmışlardı.

Kriz, Girit Mahallesi'ndeki bazı tarihi evlerin ticari işletme olarak kullanılmasıyla ilgili şikayetler üzerine Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu, Mudanya Belediyesi'ne yazı göndererek, ilçe merkezinde bulunan 'kentsel sit alanı bütünündeki meskun konut alanında yer alan korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının işletme ruhsatlarının iptalini' istemesiyle başlamıştı.

Kurulun talebi, Mudanya'nın kalbinin attığı bölgedeki 250'ye yakın işletmenin kapanması anlamına geliyordu. Ayrıca bu karar Türkiye'nin dört bir yanındaki tarihi nitelikteki benzer yapılarla ilgili emsal de oluşturabilirdi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, önce kaymakam ardından Bursa Valisi Yakup Canbolat ile görüşerek, yaşanan sıkıntıyı anlattı. Krize çözüm bulunması amacıyla iktidar kanadı da devreye girdi. AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Türkyılmaz'ı makamında ziyaret ederek, görüştü ve çözüm için destek mesajı verdi.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da konunun Ankara'daki takipçiliğini yaparak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştü.

İktidar ve muhalefetin çözüm çabaları geçen hafta cuma günü toplanan Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu toplantısından beklenen çözüm formülünün çıkmasını sağladı.

ASTV'de bu akşam yayınlanacak Gözlem Kulesi programının çekimi için gittiğimiz Mudanya Belediyesi'nde çözüm sevinci yaşanıyordu. Türkyılmaz, toplantıya katılan belediye görevlileriyle durum değerlendirmesi yaptıktan sonra program çekimine başladık. İlk cümleleri ise kurul kararı müjdesi oldu.

Türkyılmaz, bölgeyi ilgili planların daha önce Mudanya belediye meclisi, ardından büyükşehir meclisinde kabul edildikten sonra kurula gönderildiği hatırlatmasını yaparak, 'Onay beklerken ruhsat iptalleri geldi. Kurulun son toplantıda almış olduğu 1 yıl süre veren plan notu kararıyla esnafın mağduriyeti de giderilmiş olacak' dedi.

Belediyenin bölge için hazırladığı plan revizyonunun istenilen ek plan notlarıyla en kısa sürede kurula sunulacağını ifade eden Türkyılmaz, Mudanya için böylesine önemli bir konunun çözülmesi için yapılan çağrılara kulan veren, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ve CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'na teşekkür etti.

Bu arada, krizin çözümünde uyguladığı yöntem dolayısıyla Türkyılmaz'ı da kutlamak gerekir. İşi siyasi boyuta taşımadan çözüm için iktidar muhalefet ayrımı yapmaksızın tüm ilgililere çözüm çağrısı meyvelerini vermiş oldu.

Gözlem Kulesi programındaki açıklamaları normalde bir gün sonra köşe yazılarına taşıyordum. Ancak kurul kararı bunu öne çekti. Diğer konuları özellikle sahillerin devri, BUDO iskelesi ve tramvay talebiyle ilgili ayrıntıları yarın yazacağım.

İYİ PARTİ SEL FELAKETİ RAPORUNU AÇIKLIYOR

Bursa'nın 5 ilçesini etkileyen ve can kaybına neden olan sel felaketi bölgelerine tüm siyasi partiler inceleme gezisi düzenledi.

Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ve Ahmet Kamil Erozan'ın da inceleme yaptığı felaketle ilgili İYİ Parti'li teknik uzmanlar bir rapor hazırladı. Rapor, 3 Temmuz Cuma günü il yönetimi ile birlikte basın toplantısı düzenleyecek olan Prof. Dr. Tatlıoğlu tarafından kamuoyuna açıklayacak.

ASTV'deki Satırbaşı programı için Sönmez Medya'ya gelen İYİ Parti İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır ile sohbet imkanı bulduk.

Basın toplantısı öncesi heyet olarak yeni seçim yapan inşaat, jeoloji, makine, ziraat, harita mühendisleri ile mimarlar odası yönetimlerini ziyaret edeceklerini ifade eden Dr. Bahadır, toplantıda ayrıca ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın geçen hafta açıkladığı 7 proje ile ilgili değerlendirme yapacaklarını da söyledi.

Bahadır, 'Şehir hastanesi hattı dışında çok önemli proje yok. Hanlar Bölgesi ise Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Tatlıoğlu'nun yıllar önce belediye başkan adaylığı sırasında açıkladığı projelerden biri. Bununla ilgili görüşlerimizi de dile getireceğiz' dedi.

DR. BAHADIR: BİRLEŞTİRİCİ OLACAĞIM

İYİ Parti'de kongre süreci de devam ediyor. İl Başkanı Dr. Bahadır, 5 Temmuz'da Nilüfer ile ilçe kongrelerinin tamamlanacağını ve il kongresinin de ağustos ayında yapılacağını ifade etti.

İl başkanlığı için MHP ve Ülkücü kökeni olan Metin Milli ve Selçuk Türkoğlu'nun aday olduğunu hatırlatan Dr. Bahadır, kendisinin de il başkanı olarak doğal aday olduğunu söyledi.

İki yıldan beri il başkanlığı görevini yaptığını vurgulayan Dr. Bahadır'ın kongre süreci ile ilgili değerlendirmesi ise şöyle:

'Sadece MHP'nin devamı olan veya MHP'nin, ülkücülerin hakimiyetinde olan bir parti anlayışı bu partinin elbisesini daraltır. Partini vizyonu merkez sağı kucaklayıcı olmalı. Partimizi kurarken aramızda MHP, ANAVATAN, DSP, CHP ve DYP'den arkadaşlarımız vardı. Teşkilatlanma gücü dolayısıyla MHP'liler öncülük etti. Bana göre il yönetimi bir şemsiye ve bir ekip anlayışıyla yürütülmesi lazım. Bizi MHP ile karşı karşıya getirip de o çizgide tutmak partimizin iktidar yolculuğu için iyi bir konum değil'

Dr. Bahadır bundan sonraki süreçte de birleştirici ve toparlayıcı olmak için elinden geleni yapacağını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.