Hava Durumu

Mudanya Üniversitesi’nde “Tecrübe” konuştu

Yazının Giriş Tarihi: 28.02.2026 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.02.2026 12:44

Türkiye’de üniversite sayısı her geçen yıl artıyor.
Ancak tabelası olanla, hikâyesi olan aynı değil.

Mudanya Üniversitesi, henüz çok genç bir yükseköğretim kurumu. Buna rağmen gündemi, tercih edilme oranı ve düzenlediği etkinliklerle adından söz ettiriyor. “Tecrübe Konuşuyor” başlıklı program da bu adımlardan biri. Geçtiğimiz aylarda Türkiye gündeminde yer alan önemli konukları ağırlayan etkinliğin en son konuşmacısı Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Mudanya Üniversitesi’nin de mütevelli heyetinde yer alan Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’ydu.


Moderatörlüğü üniversitenin Genel Sekreteri Ali Mollasalih üstlendi.

Siyaset dünyasının yakından tanıdığı bir isim olan Tatlıoğlu geçen dönem İYİ Parti’nin TBMM Grup Başkanlığı’nı da yapmıştı. Ekonomi üzerinde yaptığı değerlendirmeler her zaman büyük ilgi görüyor. O yüzden vereceği mesajlar önemliydi.

Tatlıoğlu, konuşmasına dünyanın geçirdiği dönüşümü anlatarak başladı. Bilim ve teknolojideki gelişmelerin ekonomik ve siyasi dengeleri değiştirdiğini söyledi. Zenginliğin doğuya kaydığını, Çin gibi yeni aktörlerin öne çıktığını ifade etti. Artık üretim kadar veri yönetiminin belirleyici olduğunu vurguladı.

“Bugün dünyanın en büyük beş firması üreten değil, veriyi yöneten firmalar” diyen Tatlıoğlu, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada önemli bir konuma sahip olduğunu, bölgede istikrar sağlanması halinde ekonomik olarak daha güçlü bir tablo ortaya çıkabileceğini dile getirdi.

Sunumun ardından öğrencilerle sohbet bölümüne geçildi. Sorulara samimi bir üslupla yanıt veren Tatlıoğlu, yeniden dünyaya gelse yine öğretim üyesi olmak isteyeceğini söyledi.

Gençlerin siyasete ilgisine ilişkin bir soruya ise, “İnsana dokunmaktan yorulmayacaklarsa siyasete girsinler” karşılığını verdi. Öğrencilere doğrudan tavsiye vermekten kaçındığını belirten Tatlıoğlu, bilgi aktarmayı tercih ettiğini söyledi. Eğitim seviyesi yükseldikçe kazancın arttığını, yüksek lisansın mutlaka yapılması gerektiğini ancak bunun lisansın devamı gibi görülmemesi gerektiğini ifade etti. Yurtdışı eğitim programlarının önemine de dikkat çekti.

Konuşmasının sonunda ise şu vurguyu yaptı:
“Kendimizi tanımak, insan olmak, insan kalmak ve evrensel ahlak değerlerine sahip olmak her şeyden kıymetli.”

Programın sonunda günün anısına hazırlanan teşekkür belgesi, Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl tarafından Tatlıoğlu’na takdim edildi.

ADD’DE YENİ DÖNEM MESAJI; GENÇLEŞME

Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubesi, 01 Mart Pazar günü 16’ncı genel kurulunu yapacak. Adres belli: Ataevler Mahallesi’ndeki Basın Kültür Sarayı Uğur Mumcu Salonu.

Genel kurul davetiyesini Şube Başkanı Gürhan Akdoğan ve Başkanvekili Ali Küçüksarı gazetemize getirdi. Ziyarette gündem doğal olarak kongreydi.

Akdoğan yeniden aday. Ancak yönetim kurulunda değişiklik hazırlığı var.

Sohbet sırasında özellikle bir başlığın altını çizdi Akdoğan: Gençleşme.

Türkiye’de herkesin gençlikten ve kadından söz ettiğini hatırlattı. Ancak kadın cinayetlerinin sürdüğünü, gençlerin ise çoğu zaman kotalarla sınırlandığını söyledi. “Mustafa Kemal Atatürk bu eseri gençliğe emanet etti” derken, dernekte yapılan çalışmaları da aynı anlayışla genç kadrolara devretme hedefinde olduklarını vurguladı.

Üç yıllık görev süresinde büyümeye ağırlık verdiklerini ifade eden Akdoğan, yeni dönemde kurumsallaşmayı öne çıkaracaklarını dile getirdi. Derneğin yönetim anlayışını, Atatürk ilke ve devrimleri ile Cumhuriyet’in temel nitelikleri üzerine kurduklarını söyledi. Akıl ve bilimi esas alan bir çizgide, modern yönetim anlayışıyla yol almak istediklerini belirtti.

Rakamlar da dikkat çekici.
Türkiye genelinde 360’ın üzerinde şube var. Bursa Şubesi, Çankaya’dan sonra ikinci sıraya yükselmiş durumda. Yaklaşık 300 olan üye sayısı 1300’e yaklaşmış. Burs verilen öğrenci sayısı da aynı oranda artmış.

Akdoğan’a göre yeni dönemin ana başlığı net:

Büyüyen yapıyı kalıcı hale getirmek ve gençlere devretmek.

Çevre, doğa, sanayi ve tarım başta olmak üzere Bursa’yı ilgilendiren her alanda söz söylemeye devam edeceklerini de özellikle vurguladı.

01 Mart’taki genel kurul, bu açıdan yalnızca bir seçim değil; yönün ve kadronun yeniden belirleneceği bir eşik olacak.

BURSA HAKİMİYET ARŞİVİNDEN “TARİHTE BUGÜN” BAŞLIYOR

Yarım asrı aşan yayın hayatıyla yerel basının köklü çınarı olan Bursa Hakimiyet, 52 yıllık arşivini okurlarıyla buluşturuyor. Kent hafızası niteliği taşıyan zengin arşivimiz, artık her gün sayfalarımızda yeniden hayat bulacak.

Yarından itibaren 1986, 1996, 2006 ve 2016 yıllarında yayımlanan gazetemizin birinci sayfalarını ve o dönemlerin öne çıkan haberlerini, her gün gazetenizin dördüncü sayfasında okuyabileceksiniz.

Aynı içerik, geleneğin dijital medyadaki temsilcisi bursahakimiyet.com.tr’de de yer alacak.

Bursa’nın dününü hatırlamak, bugününü anlamak ve yarınını birlikte kurmak için…

Arşivimiz artık her gün sizinle.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    logo
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.