Hava Durumu

'Mudanyalıların haklarını korumakta görevliyim'

Yazının Giriş Tarihi: 15.12.2019 09:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.12.2019 09:25

Bursa Büyükşehir ve Mudanya belediyeleri arasında geçen dönem, sahil düzenleme inşaatı ve BUDO iskelesi yüzünden yaşanan tartışma yerel siyasetin en önemli gündem maddelerinden biri olmuştu.
2 yıl önce Alinur Aktaş'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmasının ardından karşılıklı ziyaretlerle diyalog başlamıştı. Ancak, 31 Mart sonrası özellikle de son aylarda gündem konuları değişse de Alinur Aktaş ve Hayri Türkyılmaz arasında karşılıklı açıklamalarla deyim yerindeyse diyalog yerini soğuk savaşa bıraktı.

Sönmez Medya Buluşmaları'nda Alinur Aktaş'ı, önceki akşam da Yerel Yönetimler programında Hayri Türkyılmaz'ın tartışma konularıyla ilgili birinci ağızdan görüşlerini dinledik.

Programda Türkyılmaz'a hem tartışmalara neden olan konuları hem de Aktaş'ın çağrısını sorduk. O da konuları detaylandırarak anlattı. Bir saatlik programdaki tüm ayrıntıları vermek imkansız. O yüzden konu başlıklarıyla Türkyılmaz'ın görüşlerini aktarayım. İsteyenler programın tamamını ASTV'nin Youtube'daki adresinden izleyebilirler.

Güzelyalı Atatürk Parkı ikinci etap projesinden başlayalım. Türkyılmaz, buradaki projenin ilk dönemden beri Mudanyalılara verdiği söz olduğunu hatırlatarak, daha önceki başkan döneminde büyükşehir belediyesi ile imzalanan sözleşmeden kaynaklanan yasal haklarını kullandıklarını vurguladı. Büyükşehir ekiplerinin gecekondu yasasına göre inşaatı mühürlemesi işlemi hakkında yürütmeyi durdurma kararı alındığını bildiren Türkyılmaz, mevcut alanın yüzde 3'ünü geçmeyecek şekilde 60 metrekarelik bir anıtsal yapı inşa edileceğini ifade etti.

İkinci tartışma konusu olan yüzme havuzuyla ilgili de yine sözleşme hükümleri ile hareket ettiklerini anlatan Türkyılmaz, Aktaş'ın sözlerine de yanıt verdi: 'Beni Bursalılara şikayet ediyor .Hem şikayet edeceksiniz hem de diyeceksiniz ki büyükşehir belediyesi bir buçuk milyon lira masraftan kurtardı. Aslında teşekkür etmesi lazım.'

Türkyılmaz'a Aktaş'ın Sönmez Medya Buluşmaları'ndaki 'Kapım ve telefonum açık' mesajını da hatırlattık. 'Sitem etmeye hakkı yok' diyen Türkyılmaz, şöyle devam etti:

'Geçtiğimiz dönem karşılıklı ziyaretlerimiz oldu. Bu dönem seçim sonrası tebrik etmek için gittik konuştuk, anlattık. Daha iadeyi ziyareti olmadı' Türkyılmaz, meclis toplantılarına da iş yoğunluğu nedeniyle katılamadığını ifade ederek, parti grubunun mecliste kendisini temsil ettiğini vurguladı.

SÖZLEŞMELER İNCELENİYOR

'Mudanyalının hakkını kimseye yedirmeyeceğim. Mudanyalıların haklarını onlar bilmese dahi bana oy verip güven duyup ikinci kez seçtiler. Ben de onların haklarını sonuna kadar korumakta görevliyim' diyen Hayri Türkyılmaz, geçmiş dönemlerde Büyükşehir'le imzalanan sözleşmeleri de mercek altına aldı.

Araştırma yaptırdığını ve geçmiş dönemde su borcundan dolayı Mudanya'nın en güzel yerlerinden biri olan içinde eski kız sanat okulu binasının da bulunduğu sosyal tesislerin büyükşehir belediyesine verildiğini hatırlatan Türkyılmaz, buna karşılık Doğancı Barajı'ndan gelen şebeke, pompa istasyonları ile ilgili Mudanya Belediyesi'ne ödeme yapılmadığını söyledi.

Mudanya Belediyesi'nin katı atık bedeli, havuzdan kaynaklanan alacaklarını Büyükşehir Belediyesi'nden tahsil edileceğini de bildirerek, 'Bizim adımıza toplanan parayı bize gönderirsen bizim dava açmamıza gerek kalmaz. Bir miktar ödeme yapıldı. Kalanını da ödeyecekler' dedi. Türkyılmaz'ın araştırdığı diğer bir konu ise ilaçlama ihalesi. Bu konuda usulsüzlük yapılığını iddia eden Türkyılmaz, hukukçuları tarafından inceleme yapılan konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

MÜTAREKE'NİN 100'ÜNCÜ YILINDA BARIŞ ZİRVESİ

Türkyılmaz, başkan seçildikten sonra Mudanya Mütarekesi'ne büyük önem veriyor. Ona göre, Mudanya'nın barışın ve kardeşliğin kenti olarak adlandırılmasında mütarekenin önemi büyük.

Ulusal kurtuluş savaşının mühür altına alındığı mütarekenin 100'üncü yılı olan 2022 için şimdiden kolları sıvayan Türkyılmaz, bu amaçla mütarekeye imza atan ülkelerin generallerinin yaşayan çocukları ve torunlarına ulaşmak için ilgili ülkelerin büyükelçileriyle temasa geçti.

Dünya barış zirvesinin Mudanya'da yapılmasının en büyük hayali olduğunu ifade eden Türkyılmaz, burada hep birlikte dünyaya sonsuza kadar barış mesajı verileceğini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.