Hava Durumu

Müezzinoğlu'ndan Faruk Çelik'e zor soru

Yazının Giriş Tarihi: 01.10.2017 08:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.10.2017 08:55

'Bu ülkede en zor iş siyasettir. Gecesi gündüzü, sağı solu, dedikodusu fitnesi. Kendi en yakın arkadaşına, şimdi, işte Faruk beyle (Çelik) ilgili soruyu bana soruyorsunuz bir taraftan samimiyetle cevap vermem lazım. Bir taraftan da yıllardır birlikte siyaset yaptığım arkadaşımızla bakış açısı farklılığımız var. Hem onun bakış açısına saygıda bir eksiklik yapmamam lazım. Hem de doğru bildiğim anlayışı kamuoyuna sorumluluğum gereği doğru söylemem lazım'
Bu değerlendirme, geçtiğimiz perşembe günü AS TV'de Erdal Çatalkaya'nın konuğu olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'na ait. Müezzinoğlu, AK Parti'deki en deneyimli politikacılardan biri. İstanbul İl Başkanlığı ile başlayan siyaset geçmişine sahip, kurduğu her cümlenin nasıl sonuçlar doğuracağını çok iyi biliyor.

Tıpkı Müezzinoğlu gibi son değişiklikle kabine dışında kalan Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Faruk Çelik de duayen siyasetçiler arasında yer alıyor. Dile kolay kesintisiz 18 yıldır milletvekili son 10 yıldan beri bakanlık yaptı.
Ve tartışmanın fitilini Çelik, yine ASTV'de Okan Tuna'nın sorularını yanıtlarken 'Bursa'da ağabeylik yapılmadı' sözüyle ateşledi. Çelik, bu cümleyi Bursa'daki yatırımlar konusunda söylemişti.
Çatalkaya, programda değerlendirmeyi hatırlatınca Müezzinoğlu, önce Faruk Çelik ile çok eskiden beri siyaset yaptığı bir arkadaşı olduğunun altını çizerek yanıt veriyor.
Müezzinoğlu'nun bakış açısı biraz farklı. Ona göre, 'kim ne yapmamışa değil, ben ne yaptıma' bakmak gerekiyor. Yatırımların gecikmesinin nedenini Türkiye'nin son 4 yılda yaşadığı olağanüstü süreçlere bağlayan Müezzinoğlu, siyasetçilerin yapıp yapamadıklarının kamuoyunun takdirinde olduğunu vurguluyor.
Geriye doğru bakıldığında 2014'te iki seçim, 2015'te iki seçim. 2016'da 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye ekonomisine bedelleri olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, 'Tüm bunların şaka değil, realiteler' olduğunun altını çiziyor.
AK Parti'nin ilk 10 yıldaki dinamik dönemiyle son dört yılın kıyaslanması halinde aynı sorulara Urfa'da da muhatap olunacağını ifade eden Müezzinoğlu, şehir hastanesinin gecikmesiyle ilgili eleştirileri kabul ediyor ve ekliyor " Şimdi şehir hastanesi, ne yaptık gecikti mi? Gecikti ama şimdi gelecek 50 yılda Bursa'nın sağlık alanında marka değerli bir hastane seneye bu vakitte yüzde 90 bir yola girecek mi? Girecek'
Ardından da can alıcı soruyu yöneltiyor; 'Peki bir yıl gecikmiş olması Bursa'nın abilerinin sorunu mu Türkiye'nin genel sorunu mu? Ben şimdi Faruk Bey'e buradan soruyorum. Şanlıurfa şehir hastanesi ne kadar gecikti? Niye gecikti? Sen oranın abisiysen niye gecikti diye sorsam benim ayıbım olur. Niye? Koşullar... '

Bursa'nın tek gecikmiş yatırımı hızlı tren

Müezzinoğlu'na göre, Bursa'nın tek gecikmiş yatırımı hızlı tren. Gecikmede siyasetten kendi payları varsa bunu kabul edeceğini söylüyor. Bu gecikmenin de hukuksal durumlar, zeminin heyelan bölgesi çıkması olduğunu anlatan Müezzinoğlu, tüm bu gerekçelere rağmen kamuoyunun, ' Bursa'ya hızlı tren bugüne kadar gelmedi' diyeceğini belirtiyor. Müezzinoğlu, 'Kamuoyu adına da benim vicdanım diyor ki 'Bursa için bugüne kadar başaramadık. O anlamda vicdani bir eksiklik hissediliyor mu? Evet. ' sözleriyle rahatsızlığını da dile getirmeden yapamıyor.

Severek yapmadım

Müezzinoğlu, aynı zamanda açık sözlü bir siyasetçi. Sorulara dolambaçlı yollara girerek yanıt vermiyor. İstanbul ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili soruları da açık yüreklilikle yanıtlıyor; 'Bu konuda talebim ve düşüncem yok. '
İçindeki özlemi de dile getirmeden söyleyen Müezzinoğlu, siyaseti severek yapmadığını da ekliyor. Severek yaptığı tek iş hekimlik... Beyaz önlük giyip hastanın derdine çare olabilmeyi en büyük aşkı olarak nitelendiriyor. Ama bir de ülkeye ve bayrağa borç konusu olunca duygulanıyor ve ülkeye borcunu ödemek için siyasete devam ettiğini söylüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.