Hava Durumu

Nilüfer'de 'Zafer'e yakışan kutlama

Yazının Giriş Tarihi: 21.08.2019 09:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.08.2019 09:19

Nilüfer'de, Mustafa Bozbey döneminde zirveye ulaşan milli bayramlarda halkın katılımı ile kutlama geleneğini yeni başkan Turgay Erdem sürdürüyor.
Cumhuriyet, Ulusal Egemenlik, Gençlik ve Spor bayramlarındaki etkinliklerin benzerinin 30 Ağustos'taki adresi ise Beşevler'de Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılan ve Bursaspor'u şampiyon yapan merhum başkan İbrahim Yazıcı'nın adının verildiği stadyum olacak.
Başkan Erdem, kutlama programını açıklamak için de basın mensuplarıyla yine aynı mekanda buluştu.


Anımsanacağı gibi Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ücretsiz ulaşım gündemi ele alınırken Başkan Alinur Aktaş'ın yaptığı açıklama tartışmalara neden olmuştu. Erdem de konuşmasına, ' 30 Ağustos, 29 Ekim gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin kaderinin şekillendirildiği ulusal bayramları çok önemsiyoruz.' vurgusuyla başlayarak, Aktaş'a şu sözlerle gönderme yaptı:
'Kimileri 30 Ağustos'un halkın genelini ilgilendirmediğini söylese de bizler biliyoruz ki, Türk halkı ve özellikle de Nilüfer halkı bu konuda çok hassas. Adına, Zafer Bayramı denilen ve ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eden 30 Ağustos, Türk milletini sömürge durumuna düşmekten kurtaran ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını sağlayan bir zaferdir'
Peki, etkinlikte neler olacak?
Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anmak için binlerce kişinin katılması beklenen etkinlikte 7835 kişi İbrahim Yazıcı Stadyumu'nda buluşup içinde 'Zafer hepimizin' yazan dev bir Türkiye haritası oluşturacak. Türkiye'nin her 100 kilometrekaresinin bir kişiyle temsil edileceği bu harita hava fotoğraflarıyla ölümsüzleştirilecek. İbrahim Yazıcı Stadyumu'nun tanımının da amaçlandığı etkinlikte harita oluşturulmadan önce konser ve halk dansları gösterileri de yapılacak.


Daha önce bunun benzeri FSM'deki hastane alanında Atatürk posteri yapılarak gerçekleştirilmiş, çekilen fotoğraf çerçevelenerek, Bozbey, tarafından belediyeyi ziyaret edenlere armağan olarak sunulmuştu.

KILIÇDAROĞLU BEKLENİYOR, AKTAŞ DA DAVET EDİLECEK

30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamak üzere tüm Bursalıları İbrahim Yazıcı Stadyumu'na davet eden Turgay Erdem, bu çağrıyı tüm kurumlara ileteceklerini ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve tüm partilere katılım için gereken davetin yapılacağını ifade etti.
Erdem'in verdiği bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kutlamalara davet edildi ve programının uyması halinde katılma sözü de alındı. Ancak bugüne kadar herhangi bir dönüş olmadı. Davet önümüzdeki günlerde yinelenerek Kılıçdaroğlu'nun katılıp katılmayacağı teyit edilecek.
Toplantının soru-cevap bölümünde ise kayyum atanan Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlıklarıyla ilgiliydi. Erdem, halkın seçmiş olduğu belediye başkanlarının görevden alınmasını kabul etmenin mümkün olmadığını söyledi.
Erdem, CHP'li belediyelere de uzanacak mı sorusuna ise 'Ben çok fazla ihtimal vermiyorum' sözleriyle yanıt verdi.

BÜYÜKŞEHİR SORDU, 6 BİN BURSALI YANIT VERDİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi 2020-2024 Stratejik Planı hazırlıklarını sürdürüyor. Başkan Alinur Aktaş, ilk adımı 31 Temmuz'da Bursa'nın 17 ilçesindeki 1058 mahalle muhtarlarıyla yapılan toplantıyla atmıştı. Ardından sıra Bursalılara geldi. Çalışmayı yürüten Bursa Büyükşehir Belediyesi Strateji Şubesi hazırladığı ve duyurusunu internet üzerinden yaptığı ankete 10 günde 6 bine yakın Bursalı katıldı.


Bu sayı Bursalıların kente olan ilgisini gösteriyor. Çünkü araştırma şirketlerinin herhangi bir konuda Bursalıların görüşünü almak için 3500 kişiyle görüşmesi gerekiyor. Ankete katılanların sayısı ise bunun iki katı.
'Sen de Katıl Birlikte Planlayalım' başlığıyla yapılan ankette Ulaşım, İmar ve Şehircilik, Altyapı Hizmetleri, Yeşil Alan ve Çevre, Kültür ve Sanat, Şehir ve Toplum Düzeni, Belediye Temel Değerleri ana başlıkları yer alıyordu. Katılımcılığı özendiren bu çalışmanın diğer güzel bir tarafı ise her katılımcı adına bir fidan dikilecek olmasıydı.
Vatandaşlardan hizmetlerin değerlendirilmesi de istenen anket sonuçları dün itibarıyla işlenmeye başlandı. 26 Ağustos'tan itibaren de ankette yer alan 7 ana konuyla ilgili belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının katılacağı çalıştaylar düzenlenecek. Belirlenecek stratejik plan eylül ayının sonuna doğru Aktaş tarafından açıklanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.