Hava Durumu

Önce kriz ardından refah

Yazının Giriş Tarihi: 20.11.2017 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.11.2017 07:46

Bir yıllık süreçte Türkiye ekonomiden, uluslararası ilişkilere kadar her konuda büyük dönüşümden geçecek. 4-5 yıl yaşanacak krizler sonunda ise Türkiye geleceğin Dubai'si olacak. AK Parti ile Türkiye'nin haritaları oldukça uyumlu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Türkiye'nin karması için çok önemli bir göreve sahip bir ruh. AK Parti iktidarı ise kalıcılığını sürdürüyor.

Akıllı insan gökyüzüne baktığı günden beri gezegen ve yıldızların hareketlerini incelemeye başlamış. Astronomi kökeni bu yüzden insanlık tarihi kadar eski. Ayın evreleriyle bitkilerin büyümesinin senkronize olduğunu gören insanlar, gökyüzünde bir yıldız çıktığında savaş başladığını veya bazı yıldız kümeleri görüldüğünde bolluk yaşandığını görmüşler. Yıldızların konumlarını doğayla birleştirince oluşan dil ve istatistik yazılı metinlere girdikten sonra nesilden nesile aktarılmış.
Sibel Tosun, Bursa'da doğup büyümüş, üniversite eğitimini de iletişim alanında yapmış. Bu alandaki çalışmaları sırasında, herkesin iş yaşamında karşılaştığı ve kendini boğuluyormuş gibi hissettiği bir dönemde, 'Benim hedefim bu mu' diye hobi ararken astrolojiyle tanışmış.
5 yıl önce astrolojiye merak saran Tosun bu işin eğitimini de almış. Herkesin evrende bir an olduğunu söyleyen Sibel Tosun'a göre, doğum haritası da tıpkı parmak izi gibi kişiye özel ve tüm yaşantısını baştan sona etkiliyor.
AS TV'de Yıldız Tozu adlı program yapan ve aldığı konuklarının hayat felsefelerini astrolojik olarak açıklayan Sibel Tosun'un hem kişisel yolculuğunu hem de Türkiye'nin doğum haritasına göre geleceğini konuştuk.

Astrolojiye ilginiz nasıl başladı?

1979 Bursa doğumluyum. Liseden sonra Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema-Televizyon bölümünü bitirdim. Daha sonra televizyon ve medya şirketlerinde çalıştım. Hobi ararken 5 yıl önce astrolojiyle tanışınca eğitim almaya karar verdim. Astroloji eğitimi, üniversite eğitimi kadar uzun. Özel okulları var. İstanbul'da temel orta ve ileri seviyede 3 yıl işin eğitimini alıyorsunuz dördüncü yılda da uzmanlıklarınızı alıyorsunuz. Bunun da çeşitli dalları var. Soru astrolojisinden seçimsel astrolojiye kadar. Mesela kaybettiğiniz bir eşyanızı nerede bulabileceğinizi görebiliyorsunuz. Seçimsel astroloji ise temel konu uygun zaman belirleme. Evlenme, şirket kurma, işyeri açma gibi konular da bunun içinde yer alıyor. Şifa konusunda da eğitimler veriyorum. Bilinçaltı temizleme sistemi. 2011'den beri enerji sistemiyle ilgili eğitimleri alıyorum.

İnsanlık tarihi kadar eski bir bilim dalı sanırım.

Geleceği görme merakı insanlık tarihi kadar eski. Devlet yönetiminde de kullanılıyor. Günümüzden 2 bin yıl önce ülkeler yıldızların konumlarına göre sefer başlatıyor. Osmanlı'da da zaten böyle bir birim varmış. Günümüzde birçok devlet ve kurumun kullandığı söyleniyor. AK Parti'nin de kullandığı iddia ediliyor. Çünkü partinin haritasını bir açıyorsunuz Türkiye ile acayip şekilde örtüşüyor. Türkiye'nin de haritası var. 29 Ekim'de. Türkiye'nin yükselen burcu yengeç. Duygusal şefkatli, bir yandan da yengeç burcunun yönetici gezegeni ay, halkı anlatan bir gösterge.
Millet olarak dedikoduyu çok seviyoruz. Bir yandan da Jüpiter ve akrep burcunda çok fazla gezegen var. O da bizim ülkemizde mafya dizileri neden çok seviliyor, ya da bir kavgada sen benim kim olduğumu biliyor musun o birazcık ondan etkili.
Bir yandan hiç kimse bizi bölemiyor çünkü biz krizler konusunda çok başarılı bir ülkeyiz. Akrep burcunda bir sürü gezegenimiz var. Krizi iyi de yönetebiliyoruz. Bir tehlike karşısında hemen birleşiyoruz. İnanılmaz bir savunma mekanizmamız var.

Bağımsız mı çalışıyorsunuz?

İnternet üzerinden danışmanlık yapıyorum. İşle veya evlilikle ilgili dönemeç yaşayan insanlar, Evliliği sıkıntıya girmiş veya hiç evlenmemiş. 'Benim haritam ne vaat ediyor' diye soruyor. Diğer yandan işle ilgili bir değişiklik yapmak istiyor. Artık önünü göremiyor. Yeteneklerim neler başka bir iş yapabilir miyim Biz de astroloji haritalarına bakıyoruz. Ünlü kişiler de danışmanlık aldı benden.
Şirketin marka tescili aldığı an önemlidir. O markanın geleceğini belirler ve tabii ki şirket kurucusunun haritası da çok önemlidir. Mesela bir satış grubunun da bir haritası oluyor. Mesela özel bir satış grubu oluşturduk. En fazla para kazanabilecek satış gurubu oluşturduk. 'Çocuğum olacak mı' diye soranlar olabiliyor. Tüm bu soruları doğum haritasına bakarak çözebiliyoruz. Harita, kaç çocuk vaat ediyor, yaşam uzunluğuna dair de bilgi veriyor. Ama biz bu konuda danışmanlık vermiyoruz.

'65 yaşından sonra risk başlıyor' diyoruz.

Mesela evlenmeye karar verdiği kişiyle haritası uyumlu mu veya ilişkileri çıkmaza girdi nasıl çözebiliriz konularında da haritaya bakarak danışmanlık veriyoruz.

En çok insanlar neyi merak ediyor?

Finans ve aşk. Kadınlar daha fazla aşk konusunu soruyorlar. Doğum tarihi saati ve yeri gökyüzündeki konumu haritasını oluşturuyor. Evlenebilir mi kaç çocuğu olur. Hangi işte başarılı olur. Ha-yatının üçte birlik dönemlerinde para kazanma potansiyeli nedir.

Son yıllarda burçlar oldukça popüler hale geldi. Burca göre evlilik, kıyafet, renk, yiyecek gibi tüm alanlarla ilgili yorumlar yapılıyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Popüler kültürde biraz burççuluk yapılıyor. Ben buna karşıyım. Yükselen burç mizacınızı etkiler. etkisini de bir yaştan sonra gösterir. Bu bizim maskemizdir aynı zamanda. Nezaket kuralları var o maskeyi takıyorsunuz.

Karşılaştığınız ilginç olay var mı?

Gökyüzüne bakıp onunla yaşanan kontrol içinde olan biri değilim. Evdeki fırında yangın çıktı. Söndürdükten sonra baktım, Mars ev alanından geçiyor. Astrolojiye başlayınca ilahi mekanizmaya daha çok yaklaşıyorsunuz. Çünkü o kadar muazzam bir matematik var ki ve buna inanmamak mümkün değil. Biz de bunu matematiksel olarak yapıyoruz.

Burç uyumu var mı?

Su ve toprak iyi anlaşır. Balık ve boğa bu yüzden iyi anlaşır. Ya da ateş ve hava iyi anlaşır. Ateş burçlarıyla su burçları iyi anlaşamayabilir çünkü su ateşi söndürebilir. Her insanın ömründe bir kez danışmanlık almasını öneririm. Çünkü anlamlandıramadığınız birçok şeyi orada görebilirsiniz, güzel bir ayna.

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ

Türkiye haritası akrep stelyumlu bir ülke ve büyük iyicil dediğimiz Jüpiter bu yıl akrep burcundan geçiş yapıyor, bir yıllık süreçte ülkemiz ekonomiden, uluslararası ilişkilere kadar her konuda büyük dönüşümden geçecek. Akrep burcu kriz gezegenidir ve finansta da riskli yatırımları ifade eder, bu yıl ülke ekonomisinde kriz söz konusu olabilir. Finansal yatırımlar için dikkat edilmesi gereken
bir yıl diyebilirim.
AK Parti ile Türkiye'nin haritaları oldukça uyumlu ve bu zaten istikrarlı gidişten de belli oluyor. Recep Tayyip Erdoğan da Türkiye'nin karması için çok önemli bir göreve sahip bir ruh. 2018 yılında uluslararası anlaşmalarda çok kritik kararlara imza atacak gibi görünüyor, bu konuda sağduyulu olup, barışçıl politikalar içinde olabilmek çok kolay gözükmüyor. AK Parti iktidarı kalıcılığını sürdürüyor.

DÜNYA NEREYE GİDİYOR?

Global açıdan bakarsak ay düğümleri ve tutulmalar aslan-kova aksında. Aslan burcu kralı, tek adam yönetimlerini ifade ederken, kova bireyselliği, özgürlüğü anlatır. Amerika da dahil olmak üzere tek kişinin yetkisinde olan yönetimlerde aşırılığa kaçma ve şiddete, savaşçı politikalara eğilim olabilir. Bunun karşılığında halk ayaklanmaları, isyanlar görülebilir.
Trump'ın haritasını astroloji derslerinde incelemiştik. Kendisinin farkında olmadan kapitalizmin bitmesine vesile olmak gibi bir misyonu var. Amerika haritasında yengeç burcunda yer alır. Türkiye'nin açık düşmanlıklar alanından geçecek olan Satürn, 2018 yılının ilk 6 ayının terör açısından da zorlu geçebileceğini gösteriyor. Dünyayı kontrol eden ailelerin ve ülkelerin bazıları güç kaybedebilir ve marjinal güç odakları oluşabilir. Ekonomik ve siyasi düzende Amerika süper güç olmaktan çıkıyor. Yükselen trend Uzakdoğu oluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.