Hava Durumu

Önce mazbata ardından Beştepe ziyareti

Yazının Giriş Tarihi: 06.04.2019 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.04.2019 08:31

Türkiye, başta İstanbul olmak üzere yerel seçimlere yapılan itiraz ve yeniden sayım işlemlerini konuşuyor. Bursa'da da CHP, ilçe seçim kurullarına yaptığı itirazın reddedilmesi üzerine dün İl Seçim Kurulu'na başvurdu. Buradan da pazartesi günü bir sonuç çıkması bekleniyor.
İtirazlar nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde de henüz mazbata töreni yapılmadı. Seçimi kazanan Alinur Aktaş, itirazların sonuçlanmasını beklerken, bir yandan da yeni dönem hazırlıkları için ilk adımları atıyor. CHP'nin Bursa için yaptığı itirazları ise seçim gecesi Mustafa Bozbey'in yaptığı 'kazandık' açıklamalarının takibi olarak değerlendiriyor.
Dün, Şehir Hastanesi ulaşımı için aradığımızda, sesinde kampanyanın yorgunluğu olmasına rağmen oldukça neşeliydi. Zorlu ve kıran kırana geçen bir seçimden başarıyla çıkan Aktaş'a sevinç ve gurur veren en önemli gelişme ise seçim gecesinden bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmeleriydi.


Balkon konuşmasından önce kutlama için arayan Erdoğan, perşembe günü Aktaş'la bir kez daha görüştü. Aktaş, bir hafta 10 gün içinde Beştepe'den davet gelmesini bekliyor.
Aktaş, seçim öncesi başta ulaşım olmak üzere yeni dönem projeleriyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan söz aldığı için rahat. Mazbatayı aldıktan sonraki bu görüşmelerde Bursa projeleri tekrar masaya yatırılarak, öncelikler ele alınacak.

'Ben iddia ediyorum tarihi hizmetleri bu dönemde alacağız' diyen Aktaş, bunu büyük iller arasında gösterilen seçim başarısına bağlıyor.
Haklı da Bursa, AK Parti kurulduğundan beri Erdoğan'a tüm seçimlerde destek verdi. Yerel seçimlerde AK Parti'nin gözdesi Bursa oldu.
Bugüne kadar sağlıktan ulaşıma, spordan eğitime birçok yatırımı kendi imkânlarıyla gerçekleştirmeyi başaran Bursa'nın merkezi bütçeden istediği payı alma zamanı geldi.
Aktaş da Beştepe'deki görüşmelerde bu konuları dile getirerek, başta yeni metro hatları olmak üzere projeler konusunda Bursa'nın istediğini alacağına inanıyor.

ŞEHİR HASTANESİ GÜN SAYIYOR

Seçimin yapılmasına bir gün kala Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan'ın sosyal medya hesaplarından Şehir Hastanesi ile ilgili yaptığı fotoğraflı paylaşımlar dikkatlerden kaçtı sanırım.
1355 yataklı Şehir Hastanesi'nin tabelaları asılmış, içindeki yataklar ve teknik cihazların montajına bile başlanmış. Yani hastane daha önce açıklandığı gibi 21 Mayıs'ta bitecek gibi görünüyor.
Görüştüğümüz Dr. Akan, dünyanın en büyük hastanelerinden biri olacak sağlık tesisinde, Şehir Hastaneleri standartları aşılarak, başta yanık, kanser, tüp bebek, inme ve organ nakli ünitelerinin bağımsız merkezlere dönüştürüldüğünü söyledi.

Hastane tamamlanıyor ama en önemli sorunlardan biri sanırım ulaşımı olacak. Gerçi son basamak tedavi merkezi olacağı için aşırı bir yoğunluk beklenmiyor ama yine de böylesine büyük bir sağlık tesisine rahat ulaşım çok önemli.
Raylı sistemin Emek'ten hastaneye ulaştırılması Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'ın öncelikli projeleri arasında yer alıyor. Bununla ilgili gerekli kararların alındığını hatırlatan Aktaş, 'Raylı sistemin tamamlanması bir buçuk yılı bulur. Ancak lastik tekerlekli araçlar ve yollarla ilgili hazırlıklarımızı yaptık' mesajını verdi.

AK PARTİ BURSA VEKİLLERİNE DE SANDIK NÖBETİ

Sadece Türkiye'nin değil dünyanın gözü İstanbul'daki yeniden sayım çalışmalarında. CHP Bursa vekilleri, kendi bölgelerindeki itirazları tamamladıktan sonra İstanbul'a gidip, çeşitli bölgelerdeki sayım işlemlerine nezaret ediyor. Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, milletvekilleri Yüksel Özkan, Erkan Aydın ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu, 3 günden beri çeşitli sandık kurullarında nöbet tutuyor.
AK Parti Bursa milletvekilleri de, sayımın neredeyse tüm ilçelere yayılması üzerine İstanbul'da göreve başladı. Bursalı vekillerden Ahmet Kılıç Maltepe'de, Dr. Mustafa Esgin Beykoz'da, Emine Yavuz Gözgeç Esenyurt'ta, Osman Mesten de Çekmeköy'deki yeniden sayımları izliyor.

Dr. Esgin, sandık kurulunda çektiği fotoğrafı sosyal medya hesaplarından paylaşarak, vatandaşın sandıkta gösterdiği iradenin net bir şekilde ortaya çıkması için çalıştıklarını belirterek,
'Bize ait olmayan hiçbir oyun peşinde olmadığımız gibi bize ait olan her bir oyun da takibini bırakmayacağız' mesajını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.